• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

VVO/Klimroos – DAW van de regen in de drup.

DAW speelde vandaag haar laatste wedstrijd in de 1e helft van de veldcompetitie tegen de combinatieploeg VVO/Klimroos. Een geduchte tegenstander die tot vandaag, samen met Stormvogels, de sterkste in de poule blijken te zijn.

In de eerste helft was DAW er zeker niet bij en was onze tegenstander duidelijker sterker in het afronden. Zelf wist DAW geen goede aanvallen neer te zetten, waardoor er weinig kansen waren. Door veelvuldig inzakken van de tegenstander waren we meestal na één schot de bal al kwijt. Ondanks een Time Out wilde het aanvalsspel niet lukken en wist VVO/Klimroos een ruststand van 6-4 te realiseren.

Na rust, ging de regen over in de drup, stond onze verdediging beter en begon de aanval beter te draaien. VVO/Klimroos werd gedwongen keuzes te gaan maken en kon niet meer overheersen door het inzakken. Langzamerhand kreeg DAW de overhand. Een goede wissel met een half geblesseerde Annerieke pakte goed uit en we komen gelijk op 7-7. Het vertrouwen groeide en de verdediging durfde steeds meer te sluiten. Met nog een minuut te spelen pakte Liza een ruim schot en gelukkig viel deze erin. DAW staat met 7-8 voor en kon de punten meenemen vanuit Hoogeloon. Het was niet de 1e keer dat DAW met te veel respect voor de tegenstander begint en in de loop van de wedstrijd steeds meer grip krijgt. Uiteindelijk met 7 punten de eerste helft van de competitie afsluiten is als promovendus een goed resultaat.

Voor de zaalcompetitie een goed uitgangspunt, eens kijken wat we klaar kunnen stomen in de zaal.

Ondanks alle tegenslag met blessures en privéomstandigheden hebben we het samen als één team prima gedaan.

Ter afsluiting van het 1e deel van het veldseizoen in de hoofdklasse met het team lekker uit eten. Gossie Mijne!