Al een paar weken wordt dankbaar gebruik gemaakt van het halve tussenuur in de sporthal.

Al diverse speelster zijn langs geweest voor het verbeteren van de schottechniek.

Ook vanavond weer een paar speelsters die wat meer handvaten willen hebben voor het goed kunnen raak schieten, verdedigen, hoe vang je je tegenstanders op en hoe loop je mee.

Maar echt leuk werd het met de dringende vraag, hoe gaan we 18, veelal nieuwe, welpen trainen geven.

Zie hieronder het verslag.

18Trainsters van de welpen langs op het spreekuur van Bert

Dit seizoen begonnen we al met 13 enthousiaste meisjes bij de welpen. Via Sjors Sportief proberen er nu nog 5 meisjes korfbal bij de welpen. Dit houdt in, dat we nu dus 18 meisjes hebben bij de training.

Superleuk voor de meisjes, maar voor ons als trainsters wel lastig. Hoe pakken wij zo’n grote groep aan. We hebben meisjes die al een paar jaar korfballen, maar die ook nog maar net beginnen. Dus we hebben een heel groot niveauverschil in onze groep.

We willen de nieuwe meisjes natuurlijk goed de basis van korfbal aanleren, maar de meisjes die al verder zijn, ook genoeg uitdagingen aanbieden.

Met deze vragen zijn we naar het spreekuur van Bert gegaan.

Superfijn, schreef hij de belangrijkste tips voor ons op. Het eerste is natuurlijk, structuur bieden. Probeer 4 weken eenzelfde thema te doen, maar iedere week de oefeningen wat moeilijker te maken.  Na de gezamenlijke warming-up en tikkertje, dan oefeningen gaan doen in 3 groepjes. Voor in het begin mogen we de groep best verdelen, op hoever ze zijn. Zodat we de nieuwe kinderen de basistechnieken goed kunnen aanleren en de kinderen die al verder zijn, weer wat moeilijkere oefeningen.  Natuurlijk als we iets verder zijn, gaan we de groepjes mooi mixen en laten we de kinderen die al verder zijn, de kinderen ook helpen die nog wat minder ver zijn.

Bert, hartstikke bedankt voor de fijne uitleg en tips.

Groetjes,

Evi en Astrid.