• Gepubliceerd in Clubnieuws
"Tikkie takkie" voetbal maakt DAW E5 ongeslagen kampioen!

De spelers van de E5 hebben een fantastisch seizoen afgesloten met het binnenhalen van het kampioenschap! We startten de competitie met een klinkende overwinning op UDI’19 waarvan we nota bene in de vorige competitie nog verloren hadden. De daaropvolgende wedstrijden werden door goed teamspel ook gewonnen. Vervolgens volgde de eerste echte test uit tegen medekoploper HVCH. Al snel in de wedstrijd scoorde we waarna HVCH het initiatief wel moest pakken. Helaas voor hen liepen zij zich stuk op een sterk collectief waardoor wij konden winnen met 1-3. Door deze overwinning kregen wij het gevoel dat er dit seizoen wel iets te halen viel voor onze jongens en meisje.

De week daaropvolgend speelde we tegen de volgende serieuze concurrent, thuis tegen Vorstenbosche Boys. Ook deze tegenstander werd door ons alom gevreesde "tikkie-takkie" spel kapotgespeeld... 4-3 overwinning! Door deze luxepositie en de natuurlijke drang van onze sterren om zo nu en dan voor eigen succes te gaan verslikte we ons tegen Achilles Reek en OSS en vergaten daar de volle buit mee naar huis te nemen, waardoor we onszelf in de positie gemanoeuvreerd hadden dat we alleen door een overwinning in de laatste wedstrijd het kampioenschap veilig konden stellen...

Na een zenuwslopende week vertrokken we vol vertrouwen naar Berghem om daar om 11.00 uur af te trappen. Tijdens de warming-up werd al snel duidelijk dat de spelers overliepen van vertrouwen. Direct na de aftrap namen we daarom het initiatief wat resulteerde in een paar mooie kansen!

Na een goede actie van hun keeper hielp hij ons toch een handje door de bal zelf in de goal te gooien en het "ijs te breken"" om vrijuit te gaan voetballen! Bij rust hadden we de voorsprong uitgebouwd naar 4-0 en konden wij alvast de "platte kar" reserveren en de champagne koud zetten! De rest van de wedstrijd was nog een formaliteit en we eindigde het seizoen met dezelfde score waarmee we het seizoen waren begonnen... 9-1 overwinning!!

Na het penaltyschieten zijn de leiders door de spelers getrakteerd op een douche... en na afloop een kampioens-shirt voor iedereen... Het was daarna nog lang gezellig.. ;-)

Ted, Stan, Bart, Rick, Milan, Bart, Zoë, Jimmy en Cas... proficiat met dit kampioenschap! Wij als leiders en al onze fans hebben genoten van jullie fantastisch teamspel.
De leiders (Joost, Paul, Rik, Sjef en Martijn)!

Hieronder een paar foto's uit de kampioenswedstrijd tegen Berghem Sport E4.

DAW_E5A

DAW_E5B

DAW_E5C

DAW_E5D
Tagged under Club