• Gepubliceerd in Clubnieuws

De KNVB organiseert bij DAW voor alle clubscheidsrechters komende dinsdag 3 mei om 19.00 uur de cursus "weerbaarheid voor Scheidsrechters".

Wil je beter leren omgaan met druk en veranderingen vóór, tijdens en na een wedstrijd? Je veerkracht vergroten als beslissingen tijdens de wedstrijd tegenzitten, als je tijdens de wedstrijden 'beren op de weg' ziet of je 'lontje' net iets te kort is als een speler je aanspreekt? Tijdens een applicatie van circa 2½ uur leer je als (assistent)-scheidsrechter op een juiste manier om te gaan met beïnvloedingsfactoren en weerstanden.

Weerbaarheid is het vermogen te blijven staan wanneer je dreigt om te vallen. Onze filosofie is dat als je jezelf geestelijk en fysiek weerbaarder maakt, je beter bent opgewassen tegen veranderingen. Hierdoor krijg je meer zelfvertrouwen en straal je dit ook uit. Meer zelfvertrouwen leidt tot minder stress en dus meer plezier in wat je doet. Dit zorgt weer voor een betere lichamelijke en geestelijke gesteldheid en minder weerstanden. Vooral het herkennen van weerstanden zorgt ervoor dat je sneller klaar bent voor de volgende uitdaging.


Praktijkvoorbeelden

Tijdens de applicatie van ongeveer 2½ uur leer je als scheidsrechter op een juiste manier om te gaan met beïnvloedingsfactoren en weerstanden. Hierbij is het credo: 'Sportiviteit en Respect!' Praktijkvoorbeelden, discussies en aangedragen onderwerpen vormen de basis voor deze boeiende workshop. Ofwel, je krijgt handvatten waarmee je in de praktijk aan de slag kunt.

Meedoen
De KNVB nodigt alle verenigingsscheidsrechters in district Zuid II van harte uit deel te nemen aan deze workshop maar zeker onze eigen club en KNVB scheidsrechters zijn van harte welkom. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Wel moet je je van te voren aanmelden. Aan het einde van de avond ontvang je het certificaat 'Omgaan met Beïnvloedingsfactoren en Weerstanden'.

Wij denken dat dit voor iedere scheidsrechter een nuttige aanvullig kan zijn.
Ondanks de late bekendmaking, hopen we op een grote opkomst van DAW scheidsrechters.

Aanmelden kan bij Marcel van den Heuvel (462244 ; 06-46217052 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Aanmelden kan tot dinsdagmiddag 12.00 uur.

Voor vragen over dit onderwerp kan contact worden opgenomen met Wanda Kuipers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (KNVB) of Marcel van den Heuvel (DAW)

Tagged under Club