• Gepubliceerd in Clubnieuws
Afgelopen week heeft DAW afscheid genomen van drie markante leden. Hun inzet voor onze club maakt dat wij via deze weg even stilstaan bij hun afscheid, maar bovenal bij hun DAW-carriere. Jan van Son, Ton van Paassen en Jurgen van Wanrooij hebben namelijk een behoorlijke bijdrage geleverd en kunnen toch wel BD'ers genoemd worden: Bekende DAW'ers.

Allereerst Jurgen van Wanrooij. Onze huidige hoofdtrainer die nu met DAW 1 in de nacompetitie nog strijdt voor promotie naar de 3e klasse. Jurgen stapt na dit seizoen over naar Nooit Gedacht, maar Jurgen zal vast ook nooit gedacht hebben dat hij 3 zulke verschillende seizoenen zou kennen bij DAW. Elk seizoen had kleur en zijn loopbaan bij DAW is er een van uitersten:
- in het eerste seizoen was er de onnodige degradatie naar de 5e klasse, maar ja: het gaat om de punten en die werden er onvoldoende behaald.
- in het 2e seizoen moest er kampioen geworden worden. DAW behoort in de 4e klasse en onder die zelf opgelegde druk moest er dus gepresteerd worden. En dat werd er. Door hard te werken, de rust te bewaren en goed beleid werd DAW zeer terecht kampioen.
- in het (huidige) 3e jaar is de ingezette koers voortgezet en het proces aangescherpt. De resultaten zijn er ook naar. Het 2e elftal kampioen en het eerste elftal wat het seizoen als 2e afsluit en daarmee de nacompetitie bereikt.

In het eerste contact met Jurgen zo'n 3,5 jaar geleden maakt Jurgen een gedreven indruk en nu is hij nog net zo fanatiek. Altijd bezig met verbetering van zichzelf middels vele cursussen en een docentenopleiding. De organisatie heeft Jurgen altijd prima voor elkaar en ook in de communicatie is hij sterk. Hij heeft een duidelijke visie op voetbal en houdt daar aan vast, wat hem positief eigenwijs maakt. Naast zijn verantwoordelijkheid voor het eerste elftal, ging zijn inzet een stuk verder: keepen bij DAW6 als het moest en betrokken bij vele initiatieven, zoals de Techniek Voetbaldagen.

En nu is daar dus het toetje: de nacompetitie. Jurgen is er al weken mee bezig en is dus nog niet klaar bij DAW. Als zijn fanatisme blijft overslaan op de spelersgroep en de supporters, dan kunnen we op 2 juni weer met bloemen aankomen. Want meedoen is mooi, maar winnen nog veel mooier!

Jurgen bedankt voor 3 onvergetelijke jaren en succes in de nacompetitie. Dat er nog een onvergetelijk hoofdstuk aan kan worden toegevoegd!

SAM_2076

Naast het afscheid van Jurgen van Wanrooij neemt DAW ook afscheid van verzorger Ton van Paassen. Ton is al 21 jaar verzorger van DAW. Vroeger was 'ie wat sneller dan nu, maar in al die jaren is Ton een superverzorger geweest voor de groep. Alle dinsdagen, donderdagen en zondagen aanwezig en niet alleen voor DAW 1, maar ook voor het tweede en derde elftal. Ook op zaterdagen was Ton regelmatig aanwezig als de jeufdafdeling een beroep op hem deed.

De rol van verzorger is hem op het lijf geschreven en heeft hij al die jaren dan ook perfect ingevuld: altijd op de achtergrond, als vertrouwenspersoon voor de jongens. Maar wel onderdeel uitmakend van de technische staf en dus zijn mening op de juiste plaats en manier ventilerend. Ton is altijd helder geweest is zijn diagnoses en kan terugkijken op een hele goede samenwerking met Leo Vlaskamp en de mensen van Fysiotherapie Schaijk.

Ton stopt nu op zondag, maar zal waarschijnlijk nog 1 avond per week aanblijven voor DAW. Ton zal worden opgevolgd door Henk v/d Zanden.

Ton, enorm bedankt, zeker namens de technische staf en spelersgroep van de DAW-selectie! En ook jij nog veel succes en plezier in de nacompetitie!

SAM_2081

Tenslotte willen we nog even stilstaan bij het afscheid van Jan van Son. Even maar, want de loopbaan van Jan bij DAW is niet in woorden te vatten. Jan wordt 20 juni 2011 65 jaar. Van deze 65 jaar heeft Jan er 57 gevoetbald bij DAW. Dat is uniek! En nu we aan het rekenen zijn geslagen gaan we er graag even mee door, want Jan zelf is ook een kei in cijfers. Vandaar dat we de loopbaan van Jan even in cijfers gaan neerzetten:
- Jan heeft zoals gezegd 57 jaar gevoetbald.
- 8 jaar in de jeugd
- 20 jaar in selectie 1-2 (waarvan 18 jaar in DAW 1)
- 5 jaar selectie 3-4
- 1 jaar DAW 5
- 7 jaar DAW 6
- 16 jaar veteranen DAW
- In al die jaren heeft Jan 1250 competitiewedstrijden gespeeld
- En zo'n 250 oefenwedstrijden
- En 100 bekerwedstrijden
- Naast deze 1600 wedstrijden heeft Jan ook nog eens zo'n 3000 trainingen afgewerkt
- Al met al heeft Jan zo'n 6500 uur gevoetbald. Dat is 270 dagen ofwel 9 maanden
- Tellen we dan ook nog de 3e helft mee (1600 * 1 à 1,5 uur = 2160 uur ofwel 3 maanden) dan komen we aan een compleet levensjaar
- Kortom Jan heeft een compleet levensjaar onafgebroken bij DAW doorgebracht!
Dat verdient hulde en felicitaties. Jan bedankt voor alles wat je DAW hebt gebracht!

DSC_0240_tn
Tagged under Club