• Gepubliceerd in Clubnieuws
Gerrit v/d Linden verkozen tot clubman op gezellige nieuwjaarsreceptie.

Gewoontegetrouw vond op 1 januari de nieuwjaarsreceptie van DAW plaats. Omstreeks 15 uur konden de eerste bezoekers verwelkomd worden (laten we ze de V-tjes + Bart B. noemen) en om 17.15 uur nam voorzitter Henrie Lamers de microfoon voor het eerste officiële gedeelte: de nieuwjaarsspeech.

Henrie begon met aan te geven dat het zijn laatste nieuwjaarsspeech is in het huidige clubgebouw van DAW, want volgend jaar hopen we de nieuwe accommodatie betrokken te hebben. Daarna uiteraard een terugkijk op het afgelopen seizoen. Een seizoen dat gekenmerkt kan worden door "groei". Groei in het aantal leden (we zitten momenteel op 960 leden, maar groeien gestaag door naar 1000 leden m.n. door toename van leden in het meisjes en damesvoetbal) en sportieve groei (DAW2 werd o.l.v. Ton van Tuyl met 64 punten kampioen en promoveerde naar de 2e klasse en DAW1 behaalde de nacompetitie van de 4e klasse en is rijp voor de 3e klasse. Ook de dames kunnen niet onvermeld blijven: Dames 1 en 2 eindigden beiden als 2e en promoveerden daarmee respectievelijk naar de 2e en 5e klasse en Dames 3 wist weliswaar minder hoge ogen te gooien, maar maakt dat met sfeer weer helemaal goed. Tenslotte de B1; ook zij wisten kampioen te worden en promoveerden daardoor naar de hoofdklasse).

Naast deze groei waren er ook andere zaken waarbij we even stil bleven staan. Henrie noemde daarbij het jaarlijks terugkerende evenement Simply the Best, het afscheid van Jan van Son (na bijna 1600 wedstrijden en 3000 trainingen voor DAW) en Ton van Paassen (na 21 jaar als verzorger van DAW), de huldiging met de zilveren KNVB-speld voor Gerrit van de Linden en Theo Vos (beiden 40 jaar kaderlid), het overlijden van 2 oud-DAW'ers Cor Keijzer (consul) en Piet v/d Pas (grensrechter) en tenslotte het heuglijke feit dat Koninginnedag weer terug is bij DAW. Hopelijk om er te blijven!

Daarna ging Henrie in op wat dieptepunten, want afgelopen seizoen hebben er ook een 3-tal incidenten plaatsgevonden richting officials van onze club. DAW heeft normen en waarden hoog in het vaandel staan en is trots op de positieve manier waarop de officials met deze incidenten zijn omgegaan. Uiteraard horen zulk soort incidenten niet thuis op een voetbalveld en DAW zal er alles aan doen om dit te voorkomen. Ook de KNVB heeft dit als speerpunt geformuleerd en straft streng: onlangs is een jeugdspeler (!) voor 3 jaar geschorst door de KNVB.

Tenslotte het sportpark. DAW is toe aan de nieuwe accommodatie. Zo'n 6,5 jaar geleden zijn de eerste gesprekken hierover gevoerd met de gemeente en inmiddels zijn we zo ver dat we kunnen zeggen dat we over 1 jaar de nieuwe accommodatie betrokken zullen hebben. Ondertussen hebben we ook al andere ingrepen gedaan op ons sportpark: zo beschikken we over een prachtig kunstgrasveld en is onder enkele velden de drainage vervangen. De andere velden zullen komend jaar aan de beurt zijn (wat weer passen en meten wordt met het aantal wedstrijden wat ingepland moet worden) en ook de nieuwbouw zal voor enige overlast gaan zorgen. Gelukkig is bij de leden begrip hiervoor, want we krijgen er iets geweldigs voor terug!

Ten aanzien van deze nieuwbouw zijn op de sitenieuwe schetsen geplaatst. Duidelijk is dat deze plannen goed zijn ontvangen. DAW krijgt bijvoorbeeld een 9 voor energiewaarden en een 7 voor milieuwaarden. Uit de schetsen wordt duidelijk dat we een bijzondere accommodatie krijgen met o.m. een sedumdak(oftewel een groen dak) en een pannaveldje op de plek waar de huidige kantine staat. De parkeermogelijkheden worden uitgebreid naar 125 plekken.

De bouw start dit voorjaar en zal gefaseerd worden uitgevoerd: fase 1 de kleedlokalen en fase 2 de kantine. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat eerst kleedlokalen 9 en 10 worden afgebroken en de noodunits worden verplaatst. Onder gejuich en applaus wordt de boodschap van Henrie ontvangen dat de kantine gewoon geopend kan blijven tijdens de bouw. Henrie maakt van de gelegenheid gebruik om voor alle betrokkenen in alle commissies (bouwcommissie, kantinecommissie en ICT-commissie) applaus te vragen, maar voor Sjoerd Rutten en Peter v/d Zanden in het bijzonder.

Henrie eindigt zijn eerste deel door te zeggen dat hij even later terugkomt voor de bekendmaking van de clubman/vrouw van het jaar en met de beste wensen sportief en privé voor 2012!

Dan de verkiezing van de clubman/vrouw van het jaar:

Oftewel de Kees Bogers trofee die al sinds 1999 wordt vergeven volgens eenzelfde procedure: hoofdbestuur, jeugdbestuur, commissie-leden en seniorenkader mogen kandidaten voordragen en een kleine commissie uit het hoofdbestuur telt de stemmen en komt met de definitieve keuze.

Dan de verkiezing. Deze werd ingeluid met de volgende woorden:
-         hij is hier aanwezig, samen met zijn vrouw.
-         het betreft deze keer dus wederom een man.
-         groot aantal jaren kaderlid, geen verdienste van 1 jaar.
-         hij zit niet in het hoofdbestuur / ook niet in het jeugdbestuur.
-         inzet voor groot en klein, m.n. voor klein.
-         elke zaterdag is hij te vinden op ons sportpark.
-         ook op zondag is hij regelmatig aanwezig m.n. als supporter.
-         maandag staat hij ook zijn mannetje, als lid van de vuttersploeg.
-         clubman van het jaar 2011: Gerrit van der Linden!

Gerrit is ruim 3 weken geleden al gehuldigd voor 40 jaar kaderlidmaatschap DAW. Maar er is 1 groot verschil met deze huldiging: de onderscheiding van de KNVB is op voordracht van het bestuur van DAW, maar de huldiging tot clubman is op voordracht van het kader (dus de collega’s). 

Gerrit is zeer actief binnen DAW. Zo is hij betrokken bij de NKS jeugdkampen de PSV masters en het jeugdkamp van DAW. Gerrit is lid geweest van het jeugdbestuur tussen 1995 – 2000, hij is leider geweest van het 3e en 4e elftal en hij is vanaf 1 juli 1971 jeugdleider (40 jaar pupillen). Momenteel heeft hij de E3 onder zijn hoede. Een unieke prestatie!

Dat vinden zijn collega's ook. Enkele citaten uit de nominaties:
- 40 jaar jeugdleider uitzonderlijke prestatie;
- oog voor prestatief maar ook niet-prestatief;
- opbouwend;
- kritisch maar altijd positief;
- juiste normen en waarden en wil die overbrengen;
- voorbeeld voor velen.

En zo is Gerrit van der Linden de zeer terechte opvolger van Gerard Wittenberg. Na deze lovende woorden, uitgesproken door voorzitter Henrie Lamers, ontvangt Gerrit de Kees Bogers trofee, samen met een oorkonde en een kunstwerk van Ietje van Dijk. Zijn vrouw Ria ontvangt een bloemetje, waarna zij samen met Rik en Angela het naamplaatje van Gerrit plakt op de Kees Bogers trofee.

2012-01-01_18.20.14

2012-01-01_18.20.26

En na deze 2 officiële gedeeltes ging de gezellige nieuwjaarsreceptie nog een tijd door!
Tagged under Club