• Gepubliceerd in Clubnieuws
Zondag, na een week van pauze, gaan we weer verder met de 8e speelronde in de 3e klasse D. Ruwaard komt op bezoek, de ploeg van het trainersduo Carlo van Bergen en Amir Hashemi, de uiterst sympathieke Iraniër die zijn duobaan combineert met het hoofdtrainerschap van zaterdag 3e klasser Lunteren.
Ruwaard vertoeft net als DAW onderin de ranglijst. Het heeft vier punten door een thuisoverwinning op Rhode en een gelijkspel tegen Nooit Gedacht. Het hoeft dan ook geen verdere uitleg hoe belangrijk dit duel is.
DAW oefende tegen Boskant en zegevierde zeer overtuigend. Trainer Henry van Wanrooy kon na een kruisbandblessure weer beschikken over aanjager Mike van Son. Ook “winger” Brian Peters maakte na een blessureperiode weer minuten. Of zoals Henry het zelf zegt, de wachtkamer bij Ton en Henk stroomt langzaam leeg. Goed nieuws zo aan de vooravond van een belangrijke serie wedstrijden. Voor de winterstop komen nl. alle onderste ploegen tegen elkaar uit.
We vragen Henry naar de wedstrijd van zondag. “We moeten vooral naar ons zelf kijken, na de training van gisterenavond heb ik een goed beeld wie er allemaal kunnen spelen zondag. Maar de elf spelers die er staan zondag, zullen zich helemaal moeten wegcijferen voor het team”. “DAW 1 is in een stijgende lijn, met twee goede competitiewedstrijden en een goede oefenwedstrijd achter de rug”. “De groep heeft er alle vertrouwen in zondag”. Het belangrijkste is dan ook de drie punten, hoe maakt in dit soort wedstrijden minder uit”. “Het liefst met goed voetbal natuurlijk, maar als het niet anders kan dan maar met lelijk voetbal. “De hele groep snakt naar de eerste overwinning in de derde klasse”.
Henry vervolgt; “Het is belangrijk dat we vanuit een goede organisatie blijven voetballen en een winnaarsmentaliteit laten zien van de eerste tot de laatste minuut. “Op de trainingen is te zien dat plezier en jezelf willen blijven ontwikkelen de basis is”. Al koop je er geen punten voor”. “Zondag moet het gewoon gebeuren en daar heb ik alle vertrouwen in”.
Het veld ligt er schitterend bij. DAW kan alle steun gebruiken, dus kom naar d'n  Heuvel. Scheidsrechter is de Hr Schuijling. Aanvang wedstrijd om 14.30 uur.
Tagged under Club