• Gepubliceerd in Clubnieuws
De eerste helft van het seizoen zit erop. DAW pakte gigantisch uit in Gennep en schroefde het puntentotaal en doelsaldo op. Festilent verloor verrassend van MVC. En dus kan DAW bij winst Festilent voorbij streven op de ranglijst. De teams staan in de stand kort bij elkaar.
Ook in de heenwedstrijd was er nauwelijks verschil. De prachtige derby eindigde alsnog onbeslist doordat Robbert Knipping in de extra tijd de gelijkmaker binnenkopte. Het belooft dan ook wederom een spannende wedstrijd te worden. DAW is inmiddels gewend aan het niveau van de 3e klasse en heeft nagenoeg geen blessures meer. Trainer van Wanrooij kan kiezen en heeft een “dikke bank” zoals ze dat zo mooi zeggen. Bij Festilent is in ieder geval Rob de Groot afwezig, hij zit één duel schorsing uit.

We vragen Festilent aanvoerder Jochem Fleuren naar de wedstrijd van zondag. Leeft de wedstrijd in Zeeland al? Jochem: “Natuurlijk leeft deze wedstrijd in Zeeland. We kijken uit naar zondag en gaan voor een overwinning naar Schaijk”. Hoe zie je de wedstrijd in Schaijk zal die anders worden dan in Zeeland? ” Voor ons gevoel hebben we in Zeeland 2 punten verloren tegen DAW, dat willen we graag recht zetten. Het zal niet makkelijk worden maar het belooft een leuke wedstrijd te worden''. Zijn jullie geschrokken van de enorme overwinning van DAW tegen Vitesse? “ De 8-0 overwinning is knap, het zegt mij echter niet zoveel, zondag is een andere wedstrijd, of het nu 8-0 wordt of 1-0, het gaat om de punten!”

Uiteraard laten we ook Bas van der Ven aan het woord, de aanvoeder van DAW over komende zondag. “Natuurlijk putten we enorm veel vertrouwen uit de laatste duels, bij winst zondag staan we gewoon in de middenmoot”. “Als iedereen fit blijft horen we daar ook thuis”. “We hebben zondag een uitgebreide bank, er zullen spelers teleurgesteld zijn omdat ze wissel staan, maar het teambelang staat voorop”. “Zondag een derby, en een derby zonder strijd, dat kan niet”. “Zondag zullen we maximaal moeten geven voor de drie punten, verder georganiseerd spelen, plezier uitstralen en natuurlijk uitgaan van onze eigen kracht”.

Als laatste laten we trainer van Wanrooij aan het woord. Henry over komende zondag.“Op het trainingsveld zie ik een gretige groep met veel vertrouwen”. “De derby leeft enorm bij de spelers, er zal mannelijk gespeeld moeten worden zonder over het randje te gaan”. “We hameren er wekelijks op maar alles begint met beleving en vanuit daar de wedstrijd lezen en de juiste keuzes maken”. “Bij winst staan we in de middenmoot en kan het nog een heel mooi seizoen worden”. In de heenwedstrijd in Zeeland waren er veel toeschouwers en die werden getrakteerd op een boeiend duel. Hopelijk deze zondag weer een mooie sportieve derby zodat het voor de toeschouwers en spelers wederom een belevenis wordt.
Wellicht tot zondag 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter van den Boom.

Foto's: Festilent-DAW op 1 september 2012

Festilent-daw_1_sept._2012_154
(foto's Ingrid Willems)

Festilent-daw_1_sept._2012_086
Tagged under Club