• Gepubliceerd in Clubnieuws
We hebben er lang naar uit gekeken, maar op vrijdag 14 december 2012 was het dan zo ver: tijdens de jaarlijkse kaderavond bij DAW werd de nieuwe kantine officieel in gebruik genomen! Er was door een groot aantal vrijwilligers enorm hard gewerkt om de kantine tijdig gebruiksklaar te krijgen en het resultaat mocht er zijn. Sfeervolle verlichting, een stijlvolle inrichting en gerenoveerde bierglazen maakten de DAW kantine 2.0 compleet.

De kaderavond dient uiteraard niet om de schrijver van het Boekenweekgeschenk te bedanken voor zijn bijdrage aan de literatuur. De kaderavond is in het leven geroepen om de vele vrijwilligers die DAW rijk is, te bedanken voor hun inzet. Ook dit jaar nam preses Henrie Lamers uitgebreid de tijd om de 7 jubilarissen in het zonnetje te zetten en om de 57 vrijwilligers die dit seizoen met een kaderfunctie zijn gestopt, te bedanken. Uit deze laatste groep viel m.n. Edward van den Heuvel op. Hij stopt na 18 jaar actief kaderlidmaatschap. Verder is het eveneens opvallend dat vele vrijwilligers die met een kaderfunctie stoppen, in een andere kaderfunctie bij DAW doorgaan. Henrie vermeldt hierbij nog dat DAW er weer prima in is geslaagd om alle opengevallen plekken in te vullen en dat DAW trots mag zijn op zo’n actief en trouw vrijwilligerskader.

DSC_0091

De jubilarissen:
- Toon van Rooij: 12½ jaar jeugdleider;
- Tinie Wingens: 12½ jaar jeugdleider;
- Mari v/d Venne: 12½ jaar kaderlid in vele functies binnen de jeugdafdeling;
- Gerard Manders: 12½ jaar kaderlid in vele functies binnen de seniorenafdeling;
- Frans v/d Zanden: 12½ jaar kaderlid in vele functies binnen de seniorenafdeling;
- Jan Janssen: 12½ jaar kaderlid in vele functies binnen de jeugd- en seniorenafdeling;
- Bert v/d Heijden: 12½ jaar kaderlid in vele functies binnen de jeugd- en seniorenafdeling.

Voor aanvang van het officiële gedeelte vroeg Henrie overtuigend de aandacht voor meer respect in het voetbal. Dit natuurlijk mede ingegeven door het trieste overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, na een molestatie tijdens een wedstrijd tussen de B-jeugdelftallen van SC Buitenboys en VV Nieuw-Sloten. In niet mis te verstane woorden maakte hij duidelijk dat DAW afstand neemt van iedere vorm van geweld tegen grens- en scheidsrechters en hij riep spelers en begeleiders op om direct in te grijpen wanneer een teamgenoot over de schreef dreigt te gaan. Je kon op dat moment het wol van een schaap horen vallen en zijn woorden werden breed onderschreven. Henrie gaf aan dat DAW volledig achter de KNVB staat v.w.b. het afgelasten van de competitiewedstrijden op 8 en 9 december en dat DAW het tevens ongepast vond om vriendschappelijk te spelen. DAW heeft de poorten het betreffende weekend gesloten gehouden en o.m. door de clubscheidsrechters is via digitale kanalen een discussie opgestart. Henrie nodigde namens DAW iedereen die het voetbal een warm hart toedraagt, uit, om met suggesties te komen voor het verder uitdragen van het thema ‘respect’.

Ook werd nog om een minuut stilte gevraagd, in verband met het overlijden van Henk Oliemeulen, die jarenlang als vrijwilliger bij DAW de functie van jeugdleider heeft ingevuld.

Nadat het officiële gedeelte achter de rug was, brak het feestgedruis los en maakten de kaderleden er met dank aan de activiteitencommissie en de barvrijwilligers een beestachtig gezellige avond van. Om te voorkomen dat er honger geleden zou worden, was er een heuse frietkar uit Volkel bereid gevonden om ons te voorzien van de nodige gefrituurde versnaperingen. Met deze goede bodem wisten veel kaderleden het nog tot in de kleine uurtjes uit te zingen, om uiteindelijk vriendelijk verzocht te worden het nieuwe DAW-paleis te verlaten. Ook aan alle leuke dingen komt een eind… Maar gelukkig hebben we de foto's nog!
Tagged under Club