• Gepubliceerd in Clubnieuws

ZEIST – Het bleef een wat laakbare regel. Het kunstgrasbeleid van de KNVB en wekte nogal wat wrevel bij velen. Daar komt per 1 februari 2013 verandering in. Bij veel clubs liggen mooie en vooral dure kunstgrasvelden. Velden die uitstekend van dienst kunnen zijn als het hoofdveld niet bespeelbaar is. De KNVB hanteerde tot nu toe een wat slappe regel door de clubs zelf te laten beslissen of er werd uitgeweken. Daar heeft de bond voor de rest van het seizoen een stokje voorgestoken.

afgelast

Citaat KNVB mededeling
"Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn vanaf 1 februari 2013 verplicht om bij een incidentele afgelasting van het hoofdveld (van natuurgras) met het eerste elftal mannen uit te wijken naar kunstgras. Dit besluit is genomen door alle districten. Het besluit is dan ook van toepassing op alle standaard competities mannen, van de landelijke Topklasse tot en met de laagste klassen van het district."

Niets nieuws voor DAW
Bij DAW was dit al de beleidsregel, voor ons dus niets nieuws. In geval van een afgekeurd hoofdveld wijken we sowieso voor het eerste elftal mannen uit naar het kunstgrasveld.

Tagged under Club