• Gepubliceerd in Clubnieuws

Zondag moet het gebeuren, bij winst is DAW niet meer te achterhalen in de derde periode. En dan schrijft het geschiedenis, nog nooit in het bijna 75 jarig bestaan mocht het spelen om promotie naar de 2e klasse. Een mooi vooruitzicht in het voorjaar. Maar eerst zal er gewonnen moeten worden van MVC uit De Mortel. De ploeg vecht voor haar wellicht laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. DAW won de heenwedstrijd met 3-1, en speelde lange tijd met 10 man. DAW de laatste weken uitstekend op dreef. Geert Loeffen is zo'n speler van de laatste weken. Uitstekend in vorm en gewoon een stille vaste waarde. Geert over de wedstrijd van zondag. Aanstaande zondag staat alweer de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. DAW gaat op bezoek bij medepromovendus MVC uit De Mortel.
Waar DAW na een stroeve start de weg omhoog is ingeslagen, verblijft MVC al het gehele seizoen in de onderste regionen van de ranglijst. MVC vecht zondag voor haar laatste kans om degradatie af te wenden. Niets anders dan winst telt voor de ploeg uit De Mortel, dus DAW kan bij het eerste fluitsignaal een gemotiveerd en scherp MVC verwachten.
DAW kan zondag de derde periode pakken en zal minstens evenveel strijd en inzet aan de dag moeten brengen. In november werd de thuiswedstrijd met 3-1 gewonnen, maar het vorige seizoen bleek MVC in eigen huis lastig te kloppen (0-1). Van onderschatting mag dus geen sprake zijn.
Bij MVC is Bart Siebers de meest opvallende speler. Hij nam vorige week in het met 3-2 verloren duel met Vitesse '08 beide doelpunten voor zijn rekening. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal alweer op 11 goals. Belangrijke taak voor de de Schaijkenaren dus om hem zondag aan banden te leggen.
De Schaijkse ploeg kan zich zondag belonen voor de ontwikkeling die het gedurende het seizoen heeft doorgemaakt. De nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse lonkt. Het belooft dus een mooie zondag te worden. Alle reden om een bezoekje te brengen aan Sportpark De Smagt. Scheidsrechter van dienst is de heer Witsiers. Aanvang: 14:30 uur.

Tagged under Club