• Gepubliceerd in Clubnieuws

Onverwachts maar zeker verdiend heeft onze MD1 zich woensdagavond geplaatst voor de bekerfinale 2013 in Susteren. De halve finale werd gespeeld tegen MULO in Helmond en eindigde in een overwinning (1-2).

De meiden wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Op het programma stond MULO, de onverslagen kampioen met maar liefst 91 doelpunten in 11 wedstrijden. Aangekomen in Helmond troffen we de zelfverzekerde meiden van Helmond aan in kampioensshirts, waarin ook gevoetbald werd. Dat het onze meiden niets deed was te zien, ze startte scherp, alert en geconcentreerd aan de wedstrijd. Al snel werd door DAW de 0-1 gescoord (Pip)!!

Het spel werd lange tijd door DAW beheerst maar toen werd toch wel de druk van MULO gevoeld waardoor het spel even wat rommelig werd. De aanwijzing 'geef je meisje geen meter de ruimte' werd even niet goed opgevolgd waardoor MULO de gelijkmaker wist te maken. Hierdoor werden de meiden weer even op scherp gesteld en wisten ze snel weer het spel te herstellen. Dat de scheidsrechter het soms even niet meer wist bleek wel uit de twee keer dat een speelster van ons recht voor het doel onderuit werd gehaald en we een vrije trap kregen in plaats van een penalty. Maar de meiden streden door. Ze werkten goed samen en dat maakte het team erg sterk. Hun gedrevenheid werd beloond met de 1-2 (wederom door Pip)!!
MULO zette nog even wat druk maar de meiden van DAW wisten veel balbezit te behouden waardoor de kansen van MULO beperkt bleven. Ook de scheidsrechter gaf nog wat extra spanning aan de wedstrijd door net voor tijd een vrije trap weg te geven 2 meter voor doel en vele minuten te rekken in de hoop dat MULO de gelijkmaker wist te maken. Dit waren spannende momenten zowel voor de meiden, leidsters als publiek. De ontlading bij het horen van het fluitsignaal was daarom ook extra groot!!
Het verlies bij de meiden van MULO viel zwaar, dit is hun eerste nederlaag in 1,5 jaar tijd.

Een welverdiende overwinning en op naar de finale in Susteren. Gefeliciteerd meiden!!

Tagged under Club