• Gepubliceerd in Clubnieuws

Aan het begin van volgend seizoen (vanaf woensdag 18 september) zal de KNVB bij DAW de pupillen trainers cursus gaan houden. De cursus die uit acht bijeenkomsten bestaat is er speciaal op gericht om de D E en F-jeugd van een zo goed mogelijke training te voorzien. Alle facetten van het trainen komen aan de orde.

We hopen dat veel van onze pupillen trainers hier aan deel willen nemen. Zeker nu de cursus bij DAW gehouden wordt is het zeker een mooie kans om hier aan deel te nemen.

Beknopte informatie staat hieronder. Voor meer informatie kun je op de KNVB site terecht http://trainers.voetbal.nl/article/10718/pupillentrainer of bij Marcel van den Heuvel (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-46217052). Ook voor opgave kun je bij Marcel terecht.


Doel en inhoud:
De opleiding Pupillentrainer geeft kennis en inzicht om jeugdige voetballers in de leeftijd van 5 tot 13 jaar te trainen en coachen. In de praktijk leert de cursist hoe kinderen kunnen leren voetballen, hoe je dat aan hen over moet brengen en in training en in coaching vorm kan geven

Onderwerpen:
* Het trainen van jeugdspelers in de verschillende leeftijdsgroepen
* Kenmerken van de verschillende leeftijdsgroepen
* Jongens- en meisjesvoetbal
* Leiding geven aan jeugdspelers
De inhoud komt overeen met de inhoud van de F-, E-, en D-modulen.

Organisatie:
De KNVB Academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan daarin centraal en worden ondersteund in hun leerproces. De cursisten voeren tijdens de opleiding in de praktijk opdrachten uit die worden vastgelegd in een logboek(portfolio).

De opleiding bestaat uit twee delen. Een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel, met veel praktijk, bestaat uit 8 bijeenkomsten van 3 uur en wordt op avonden gegeven en zelfstudie

Het ervaringsdeel bestaat uit het minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van pupillen (minimaal 6 trainingen en 3 wedstrijden). Tijdens dit ervaringsgedeelte worden opdrachten uitgevoerd en de producten hiervan worden verzameld in het portfolio.

De deelnemers die aan de gestelde eisen voldoen, ontvangen een diploma.

Tagged under Club