• Gepubliceerd in Clubnieuws

Iedereen in voetballand is er weer aan toe. Het amateurvoetbal staat weer op het punt van beginnen.

In de derde klasse D begint het zaterdagavond voor DAW met een thuiswedstrijd tegen Festilent uit “Zilland”. De landerdderby zal ongetwijfeld veel toeschouwers trekken. Het belooft dan ook een prachtige voetbalavond te worden.
Zowel DAW als Festilent kende geen vlekkeloze oefen/bekercampagne. Wisselvalligheid troef in spel en resultaten; beide teams nog zoekend naar vastigheid. DAW mist natuurlijk de naar Blauw Geel verkaste topschutter Brian Peters en routinier Rob Vijnmans. Daarbij zit Rens Wijnakker weer in de lappenmand en is Niels de Groot nog niet speelklaar.
Daar tegenover staat dat enkele overgekomen A-spelers nadrukkelijk op de deur kloppen. De selectie herbergt meer dan voldoende kwaliteit op dit gemis op te vangen.

We vragen de nieuwe trainer Rob van Griensven naar de derby. “Ten eerste, zullen we met het mes tussen de tanden moeten spelen, strijdend voor elke meter”. “De basis is en blijft strijd leveren, van daaruit proberen voetballend de bovenliggende partij te zijn”. “Tegenvaller is de blessure van Nicky van Son gisterenavond”. Verder, “we hebben een redelijk beeld van Festilent, van hun sterke en mindere punten”. "We gaan voor de drie punten”.

Dan Festilent trainer Maikel van Orsouw over de wedstrijd van zaterdag. "Ik denk dat de ploegen elkaar in kwaliteit niet zoveel ontlopen het verschil zal hem zaterdag zitten in de beleving”. “Het is een echte derby en bij derby’s komen er speciale krachten vrij”. Maikel vervolgt, “iedereen is fit op de lang geblesseerde Rob de Groot na. Roy van Lokven is een twijfelgeval; we zullen morgen bekijken of ie zal starten”. "We zijn er klaar voor en zullen voor de volle winst spelen."

Morgenavond weten we meer. In ieder geval twee trainers die voor de overwinning willen spelen. Het belooft een waar spektakelstuk te worden.
Aanvang wedstrijd 18.00 uur onder leiding van scheidsrechter Jaspers uit Uden

Tagged under Club