• Gepubliceerd in Clubnieuws

De laatste voorronde. Nog 10 teams gaan zich plaatsen voor de Grote finale van 11 januari.

De pre vragen waren, zo dachten wij als organisatie, zeer moeilijk geweest. Toch hadden 4 teams alle 5 de vragen goed, en haalde zodoende de volle 5 punten binnen.

De eerste ronde is die van de Sport. Met vragen als "op welke datum is het openingsduel van het WK voetbal in Brazilië 2014" en "wie staat er rechtshalf in het elftal van de eeuw van DAW"?

"de 5 heere", "Ut wurd wa 1" en "de Dorstvlegels" scoorden hier zeer goed op.

Hierna was het tijd voor de Mistery Guest. Er kwam een slang ten tonele. Wederom prachtig geschminkt door Mieke, Linda en Tim.

MG Henrie Lamers

Bij de gokronde voor 15 punten had niemand het bij het juiste eind. Hierna kwam de cryptische zin "Elke sporter komt hem vroeg of laat tegen". Enkele teams dachten hierbij het antwoord te weten maar helaas was hun antwoord niet juist.

Dan zouden de vragen voor duidelijkheid moeten zorgen. "5 heere" stelde de zeer goede vraag of Twan School bij de MG thuis,  een brand had geblust. Er werd ook gevraagd of de geboortedatum 19 maart was, en dat klopte. "BARgezellig" vroeg de slang of de zonnewijzer van zijn vader laatst gestolen was. Andere teams wisten niet wat ze met deze informatie aan moesten. Hierdoor waren er maar 7 teams die het bij het juiste eind hadden, wat ze 5 punten opleverde.

Achter het masker kwam onze voorzitter Henrie Lamers tevoorschijn.

Henrie sprak wat lovende woorden richting de organisatie en draaide daarna aan het rad waar de ronde "Wie ben ik" tevoorschijn kwam. Aangezien hier zeer veel teams hun joker op hadden gezet was dit voor sommige teams erop of eronder.

Het ging in deze ronde over wie er op de bewerkt foto stond. De topscoorders in deze ronde waren "Roai mar Wa" maar ook de dames van "1.000 leuk" en de heren van "Les mallots de Mont Ventoux" scoorden hierbij zeer goed.

Als laatste de ronde Algemeen. De laatste kans om nog punten te scoren,  en door te mogen naar de Grote finale. Met vragen als "wie is de winnaar van de Zilveren Moesstop 2013" of "wat is de munteenheid van Brazilië" hadden de deelnemers het zwaar.

De beste scores werden behaald door "Nondeju wan moi kantine", "Maf Mar Moi 3" en "Dames 5".

Het bleef voor een groot aantal teams nog lang spannend. De punten van benaderingsvragen zouden voor sommige teams de doorslag kunnen geven voor kwalificatie voor de Grote finale.

5 heere

Toen ook deze punten waren toegekend, bleken "de 5 heere" de winnaars van de avond te zijn. Twee dames teams bleken ook de eindstrijd gehaald te hebben. "Dames 5" en "1.000 leuk" zien we volgende week terug in de finale.

Om alvast in de finale-stemming te komen: LanderdTV maakte vorig jaar een mooie reportage van de finale, die uiteindelijk door de V-tjes gewonnen werd:

http://www.youtube.com/watch?v=ZwmvAmwX2EY

De uitslag: