• Gepubliceerd in Clubnieuws

De Finale gaat nu toch echt beginnen. Er is de laatste dagen al veel over gesproken, maar hieronder volgen de pre-vragen. Jullie kunnen de antwoorden, het woord en de keuze van de joker op de categorie (Sport, Blind of Algemeen) doormailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor verdere uitleg wordt verwezen naar de mail of de berichtgeving op de site.

Heel veel succes en tot zaterdag!

PREVRAGEN FINALE:

finalevr1

Vraag 1: Hier onder een foto uit de Postiljonstraat in Schaijk. Rechts langs de deur een 1e steen met daarin onduidelijk een naam. Pak de derde letter van de achternaam. Oh, ja per telefoon wordt je vraag niet beantwoord. Je moet er gewoon naartoe.  Aanbellen mag uiteraard wel!!

Vraag 2: Bij de inwijding van de nieuwe Mariaschool in 1949 in Schaijk waren er naast Pastoor van Berkel en kapelaan van Gils, 4 misdienaars aanwezig.  Piet en Jo Manders en Adriaan Spijkers waren drie van hen. Wie was de vierde? Neem de zesde letter van de achternaam.

Vraag 3: In het clubblad van Emos "'t Korfke" staat in 2007 een artikel van een uitje van de vrouwen van senioren 1. Ter herinnering: ze zijn op fietsavontuur geweest. De vraag is welke twee dames organiseerden dit uitje? Neem van de kortste voornaam de eerste letter.

finalevr4

Vraag 4: Naar welke straat verwijst deze pijl in Schaijk? We zoeken de vijfde letter.

Vraag 5: "Het gras bij de buren" is een vast item in de DAW'er. In deze versie een interview met Steven v. d. Heijden. In dat artikel wordt een (oud)speler van Ajax genoemd. Neem de 2e letter van of de voor- of achternaam van die speler. Dat maakt niks uit in dit geval.

Vraag 6: Wat is de organisatie van STB aardig: jullie krijgen de letter E cadeau!

finalevr7

Vraag 7: Hier een gedeelte van de inmiddels wel bekende spelerspassen. Dit keer geven we niets weg van de geboortedatum. We zoeken de eerste letter van de voornaam.

Vraag 8: Een beroemde cartoonist uit de oorlogsjaren tekende cartoons voor de Washington post. Welke beroemde Nederlandse architect keek tegen deze Limburger op als een boegbeeld van de geallieerde propaganda volgens een krantenartikel  (eind 2013)? Neem de laatste letter van de voornaam van die architect.

Vraag 9: Welk koor verzorgde een optreden in de Schaijkse kerk op 12-2-2013? Neem de eerste letter van dat koor.

Vraag 10: Moesblad 2013! Wie schreef het artikel "Vijfkerreselluf, ut komt d'r aon. Ennekierelluf, hier ist"? We zoeken de laatste letter van de eerste naam

finalevr11

Vraag 11: In welke straat staat deze brievenbus? Neem de tweede letter van deze straat

finalevr12

Vraag 12: Ze lijken allemaal op elkaar, maar in welke straat staat deze paal? Neem de laatste letter van die straat.

finalevr13

Vraag 13: DAW 1 begin jaren zestig met oa. No. 4 Erik Langendijk No 7 Jan van Son No 12 Gerrit van Griensven en no 13 Mari v d Heijden. Maar we zoeken de naam van nummer 6 en dan de eerste letter van zijn achternaam.

Vraag 14: In een nummer van nieuw geluid een artikel van Jan v d Heijden over de vroegste pastoor van Schaijk tot nu toe bekend, ongeveer rond 1560. We zoeken de eerste letter van de  voornaam van die pastoor en dan drie plaatsen opschuiven in het alfabet. bv. A wordt D

finalevr15

Vraag 15: In welke straat staat dit bord? We zoeken de vijfde letter!

finalevr16

Vraag 16: Deze bungalow is een gedeelte van een nu bestaande en bekende winkel in Schaijk. Vindt de naam van die winkel . De tweede letter zoeken maar dan één plaats opschuiven in het alfabet bv A wordt B