• Gepubliceerd in Clubnieuws

In Memoriam: John van Orsouw, geboren 16-03-1962 - overleden 06-11-2015.

John was geen geboren Schaijkenaar, hij bracht zijn jeugdjaren door in Oss. Door zijn huwelijk met de Schaijkse Marian van Hal kwam hij in Schaijk terecht. Zij betrokken in 1987 hun huis aan de Wieken en de verhuizing naar Schaijk betekende voor John ook de overstap van een Osse voetbalvereniging naar die van Schaijk: van Margriet naar DAW.

Bij DAW werd hij goed ontvangen en direct opgenomen en dat was vooral een verdienste van John zelf. Nuchter, eerlijk, recht door zee, betrouwbaar, loyaal, warm, een mensen-mens. Deze karaktereigenschappen maakten John geliefd en zorgden er tevens voor dat hij al snel kaderfuncties op zich nam. In 1993, op 31-jarige leeftijd, werd John leider van het 7e seniorenteam, waarvan hij ook de doelman was. Liefst 15 jaar zou hij dit blijven, waarna hij langzaam afbouwde richting de veteranen. Maar altijd en in ieder elftal als doelman en leider. Tot aan zijn overlijden was John leider van DAW35+ waarmee hij dus liefst 22 jaar onafgebroken het leiderschap heeft ingevuld.

Naast het actief lidmaatschap en leiderschap is John ook in vele andere kaderfuncties actief geweest voor DAW. Zo is John lid geweest van de activiteitencommissie en fungeerde hij al jaren als barvrijwilliger en kartrekker van de woensdagavondgroep. Het meest in het oog springend is waarschijnlijk dat John een van de initiatiefnemers was van de in 2012 opgerichte DAW-supportersvereniging, waarvan hij tot op de dag van zijn overlijden ook de voorzittershamer hanteerde.

En vooral zijn inzet en enthousiasme bij de supportersvereniging toont aan hoe betrokken John bij DAW was. Met een oranje hart stond John voor de club. DAW altijd positief uitdragend en begaan met de spelers. Een prominente verbindingsman binnen de club. Een supporter en clubman in hart en ziel. John, we zullen je missen!

De band die John met DAW had wordt extra duidelijk door zijn wens om zijn afscheidsdienst te laten plaatsvinden bij DAW. De uitvaartdienst vindt vrijdag in besloten kring plaats, maar namens de familie nodigen wij allen die John een warm hart toedragen, van harte uit de herdenkingsdienst bij te wonen die plaatsvindt op donderdagavond 19.00 uur in de kantine van DAW aan de Bossestraat 56 te Schaijk

Wij wensen zijn vrouw Marian, kinderen Caro met Thijs en Jari met Danee, en verdere familie heel veel sterkte en kracht om dit verlies te kunnen dragen.

Bestuur, supportersvereniging, vrijwilligers en leden
Voetbalvereniging RKSV DAW Schaijk

IMG 20151111 WA0003    IMG 20151111 WA0004

13

12

16

1

10

5

4

8

9

7

3

2

Tagged under Club