• Gepubliceerd in Clubnieuws
In reactie op het artikel in het Brabants Dagblad van zaterdag 4 november, geschreven door Maarten van de Rakt.
 
“De vuile was hangen ze in Schaijk liever niet buiten. Wie meer wil weten over de 21-jarige Schaijkenaar die verdacht wordt van het hebben en maken van kinderporno, stuit op de nodige zwijgzaamheid”. Hiermee opende het betreffende artikel op pagina 2.
 
Hoe zou dat komen?
 
Naast alle onzin die in het artikel staat over carnavalsclub en elftal, stuit het mij ontzettend tegen de borst dat ik geciteerd wordt met woorden die ik niet uitgesproken heb. In het artikel staat “Lamers dwong de man tot die smoes, zo hebben we het onder de pet kunnen houden”. 
Als ‘in overleg met’ vertaald wordt met ‘dwong’ en ‘reden in het belang van’ vertaald wordt met ‘smoes’, maak je als journalist je eigen verhaal. ‘Onder de pet houden’ heeft in dit verband niets te maken met ‘informatie achter houden’, maar alles met zorgvuldigheid. Het feit dat deze woorden dan toch gebruikt worden door de journalist getuigt niet van respect en rekening houden met de belangen van alle betrokkenen (iets wat wij als DAW Schaijk hoog in het vaandel hebben staan), maar alles met sensatiezucht en ‘nieuwswaarde’. 
 
Ik ben er trots op hoe er binnen de vereniging en in Schaijk omgegaan is met het nieuws. Natuurlijk is er iets gebeurd wat niet kan, laat dat duidelijk zijn. Maar hoe er met elkaar gedeeld en naar elkaar gereageerd wordt getuigd van zorgvuldigheid, respect, betrokkenheid en aandacht voor elkaar. Daar mogen we als DAW Schaijk en het dorp Schaijk trots op zijn.
 
Henrie Lamers
Voorzitter DAW Schaijk
Tagged under Club