• Gepubliceerd in Clubnieuws

Alleen met vrijwilligers kunnen we doen wat we doen!

Geluiden in het land duiden erop dat veel verenigingen kampen met een vrijwilligerstekort. Een vereniging drijft op haar vrijwilligers. Daaorm zijn we heel erg blij dat we de beschikking hebben over zo'n grote schare vrijwilligers. Dat geldt voor zowel de voetbaltak als de korfbaltak. Want ook vanuit haar historie kent zij een grote schare leden die bereid zijn de vereniging te helpen. Ter informatie: In totaal kent onze vereniging op zo'n 1.250 leden 370 vrijwilligers die in totaliteit meer dan 500 functies bekleden binnen de grootste sportvereniging van de gemeente Landerd. Vrijwilligers die hard nodig zijn om zowel jeugd als senioren volop te kunnen laten genieten van de sport die zij liefhebben. Dat is met recht iets waarop DAW Schaijk trots kan en moet zijn. Veel van deze hen hebben zich als lid van één van de acht werkgroepen de afgelopen jaren ingezet om de fusie tussen EMOS en DAW tot een succes te maken. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de oprichting van een nieuwe vereniging, op 11 september jongstleden. Zoals gezegd: met hulp van alle vrijwilligers die dit mogelijk maken! Maar nu begint het pas ècht! De integratie voetbal/korfbal zal de nodige tijd en inspanning met zich meebrengen. Het meest zichtbaar wordt dat op dit moment door de aanleg van het kunstgrasveld, pal naast de accommodatie van onze vereniging. Na de winterperiode zijn voetbal en korfbal daarmee dicht bij elkaar te vinden. Het kunstgrasveld wordt nog officieel in gebruik genomen en er komt een fusiefeest in april 2018!

 

De kaderavond: drukbezocht!

Met maar liefst 220 aanmeldingen werd de Kaderavond 2017 de drukst bezochte kaderavond van de laatste jaren. Uiteraard vooral door de komst van de dames vanuit onze korfbaltak. In een mooi aangeklede kantine (waarvoor dank richting de activiteitencommissie en de maandagmorgenploeg!) vond om 20.00 uur de aftrap plaats van deze mooie feestavond. Voorzitter Henrie Lamers nam, voordat het feest los barste, de microfoon om een aantal kaderleden te bedanken voor hun verdiensten voor de vereniging. In totaal stopten 89 kaderleden met hun functies. Dit klinkt veel, maar enige nuance is hier op zijn plaats. Door de fusie vervielen of veranderden een aantal functies. Gelukkig zijn veel vrijwilligers doorgegaan in een andere functie binnen onze vereniging! Daarmee zijn nagenoeg alle functies binnen onze vereniging weer ingevuld.

 

Gestopte kaderleden

De gestopte kaderleden die een functies 1-10 jaar hadden vervuld, werden op het scherm getoond. Kaderleden die 10 jaar of langer een functie hadden vervuld werden naar voren genoemd om een bloemetje en een welgemeend woord van dank in ontvangst te nemen. Hieronder de gestopte kaderleden die liefst 10 jaar of meer een functie uitoefenden binnen onze vereniging:

- Carlijn van den Hoogen, 12 jaar jeugdtrainster (als laatste de A1), scheidsrechter KNKB

- Gerard Wittenberg, 18,5 jaar, waarvan 12,5 jaar in het jeugdbestuur. Als lid van de commissie Jeugd Technische Zaken veelvuldig betrokken geweest bij de indelingen. Nu coördineert Gerard de oefenwedstrijden binnen de jeugdafdeling.

- Rik van der Linden, 18 jaar jeugdtrainer. In 1999 op 16-jarige leeftijd gestart als leider bij de F- en E-teams. Jarenlang trainer geweest van de standaardteams en heeft hiermee alle jongens onder zijn hoede gehad die momenteel het 1e elftal vormen. Rik is momenteel trainer/keeper van het derde elftal van DAW.

- Tom School, 15,5 jaar, waarvan heel lang als jeugdtrainer (D2, C2, B2) en vanaf 2011 in het jeugdbestuur als wedstrijdsecretaris. Tom heeft vanaf de start van dit seizoen zitting genomen in de financiële commissie.

- Charles van der Struijs, 13 jaar. In 2004 begonnen bij de F12, als trainer van onder andere zijn zoon Björn. Later werden zij zelfs samen coach! Charles stopte dan wel bij de jeugd, hij is nu leider van DAW 7.

- Henk Willems, 12 jaar. Begonnen bij de F5 als trainer van onder andere zijn zoon Roy. Na 4 jaar gestopt als leider, daarna ging hij dienst draaien in het wedstrijdsecretariaat.

- Teun van der Zanden, 14 jaar als jeugdleider. Teun, net als vader Henk een echte DAW'-er, begon destijds bij de F6 en eindigde bij de A2, waarbij het 6 jaar betrokken was. Teun is gestopt bij de jeugd, maar overgestapt naar de seniorenafdeling, waar hij training geeft aan DAW 4-5-6.

- Geert Manders, 12 jaar. Als lid van de PR-commissie als huzarenstukje mede verantwoordelijk voor de vorming van het jubileumboek. Bij de PR-commissie stopt Geert dan wel, maar in zijn ander functies (scheidsrechter en secretaris binnen de jeugdafdeling) zien we Geert volop bij DAW!

- Ibo Ülku, 10 jaar. Liefst een decennium als lid van de jeugdactiviteitencommissie. Ibo is op zondag nog als kaderlid nog actief binnen het zondagvoetbal.

- Michel van Orsouw, 12 jaar. Michel diende liefst 12 jaar de activiteitencommissie binnen DAW. Michel is nog actief als barvrijwilliger!

- Gerard Manders, 16 jaar. Vanaf de start van Simply the Best was Gerard daarbij betrokken. Als oprichter, presentator en quizmaster! Gerard is voorzitter van de Technische Commissie en vervult hiermee nog steeds een voorname rol binnen DAW.

- Vanuit de facilitaire commissie van de korfbaltak stopten Mieke Geurts, Annet Geurts, Marja Megens, Ria de Vent, Els van den Heuvel, Jolanda de Vent, Henk Roefs en Leonie van der Heijden. Gelukkig gaan velen van hen door in andere functie!

- Ook een aantal bestuursleden stopten, soms ook ingegeven door de fusie! Dory Geurts was 14 jaar lid van het bestuur van EMOS in de functie van secretaris en ook de nestor binnen het bestuur van EMOS. Zij blijft gelukkig voor de vereniging behouden als notulist bij het hoofdbestuur en lid van het secretariaat. Diny de Bruin was 4 jaar de beheerster van de centjes van EMOS en vervulde die rol met verve. Zij gaat verder in de financiële commissie. Linda van de Bogaert-Vos was 9 jaar lid van het hoofdbestuur van DAW als secretaris. Zij gaat verder als trainster van haar dochter Charlotte! En last but not least: Leo van Mun. Liefst 17 jaar als lid van het hoofdbestuur van DAW als wedstrijdsecretaris bij de senioren. Hij zorgde voor de bemanning van het wedstrijdsecretariaat. Daarvoor zelf scheidsrechter geweest en natuurlijk grensrechter bij DAW 1. Hij blijft wedstrijdsecretaris senioren binnen de afdeling Voetbal.

IMG 4138

 

IMG 4141

IMG 4143

IMG 4146

IMG 4160

IMG 4161

Jubilarissen in het zonnetje gezet!

Ook werden er een aantal oorkondes uitgereikt. Drie stuks in totaal! Leonard Steetsel, Ton Derksen en Robbert Knipping waren de jubilarissen.

- Leonard Steetsel: 12,5 jaar scheidsrechter bij de jeugd. Op zaterdag fluit hij tegenwoordig het G-team. Wat een feest is dat op de zaterdagmiddag! Daarvoor was Leonard ook nog wat jaren jeugdleider bij DAW.

- Ton Derksen: 12,5 jaar lid van de maandagmorgenploeg. Met maatje Piet van Mun is de technicus goed thuis in installatie en elektra. Improviseren, knutselen en met alle ervaring worden veel problemen het hoofd geboden!

- Robbert Knipping: 12,5 jaar jeugdleider. Pas 26 lentes jong, maar nu al een oorkonde binnen als jeugdleider. De aanvoerder van het 1e elftal van DAW is met recht een clubman te noemen. Begonnen in 2005 bij de F4. Via de F1, D3, D2, A1 is hij momenteel trainer van de B1 (ofwel JO 17-1). Fanatisme kenmerkt hem als speler, maar ook zeker als trainer. Vorige week werd Robbert met zijn jongens nog najaarskampioen. Naast de behaalde periodetitel met DAW 1 heeft Robbert tot heden een uiterst succesvol seizoen!

IMG 4147

 

Kledingcommissie

Zonder één commissie tekort te doen werd de kledingcommissie door DAW Schaijk extra in het zonnetje gezet. Harold Pashouwers, Maud Fransen, Jolanda de Vent, Pieter van der Linden, Tinie Verstegen, Leonie van der Heijden, Inge van der Linden en Jeanne van Breda zorgden (en zorgen) ervoor dat de uitrol van de nieuwe kledinglijn een groot succes wordt. Deze commissie bestaat uit vrijwilligers die normaliter onderdeel uitmaken van de facilitaire commissie of de sponsorcommissie, maar de laatste maanden vooral hun handjes uit de mouwen hebben gestoken om alles vlot te laten verlopen. Waarvoor dank! Wellicht overbodig om te zeggen, maar komende zaterdag (16 december) vindt een nieuwe pasdag plaats!

IMG 4135

Het gezellige kaderfeest werd tot in de late uurtjes voortgezet. De sneeuw trotserend keerden de bezoekers huiswaarts op vervolgens te genieten van een voetbalvrij weekend. Maar als de weergoden het toelaten staan zij dit weekend weer paraat om alles in goede banen te leiden. Vrijwilligers: nogmaals van harte bedankt voor jullie inzet! Dat we nog lang van jullie mogen genieten!