Log in

Het is jullie vast niet ontgaan; je hebt er veel over gehoord en gelezen. Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Vanaf deze datum geldt voor alle landen in de EU dezelfde privacywetgeving. Ook bij DAW Schaijk zorgen we er samen voor dat we zorgvuldig en veilig omgaan met het verwerken en delen van persoonsgegevens.

We hebben een privacyverklaring gemaakt. Deze heeft een vaste plek op onze site (onderaan). In de Privacyverklaring staat onder andere welke persoonsgegevens we verwerken en met welk doel, welke cookies we gebruiken op onze website en met welke partijen we een verwerkersovereenkomst hebben afgesloten.

Ook hebben we enkele andere zaken op onze website aangepast om te voldoen aan de eisen van de AVG. Zo is onze website beveiligd met een SSL-certificaat (te herkennen aan https / groen slotje), hebben we alle webformulieren beveiligd met een anti-spam vraag en staat er bij ieder webformulier een verwijzing naar onze privacyverklaring.

We hebben tevens de mogelijkheid uitgeschakeld om een account te registreren op onze site, aangezien deze registratiemogelijkheid geen functie (meer) bood. En let op: alle geregistreerde lezeraccounts hebben we uit de database van de website verwijderd. De enige accounts die nu nog bestaan in onze database en dus de mogelijkheid hebben om op onze website in te loggen, zijn de accounts van de DAW-vrijwilligers die artikelen kunnen plaatsen op de website.

Verder gebruiken we de komende maanden om afspraken met betrokkenen te maken over hoe we met persoonsgegevens omgaan. Dat kan voor sommige betrokkenen een vrijwilligersverklaring zijn met spelregels en voor anderen een Geheimhoudingsverklaring. In het kader van de zorgplicht is het mogelijk om een gratis Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen.

Heb je vragen of een verzoek omtrent de AVG? Kijk dan in de Privacyverklaring wat je kan doen. Mocht er alsnog een vraag blijven liggen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..