Beste leden,

De contributieheffing voor de de tweede termijn van het seizoen 2018/2019 staat voor de deur! Rondom vrijdag 5 april aanstaande wordt deze geïncasseerd.

 

Contributiebedragen seizoen 2018-2019

Hieronder de contributiebedragen voor het seizoen 2018-2019.

Voetbal

Bedrag seizoen 2018-2019

 

Korfbal (*)

Bedrag seizoen 2018-2019

Senioren

153

 

Senioren

155

O-19, O-17, G-voetbal

120

 

Recreanten

119

O-15, O-13, O-12

112

 

Junioren

139

O-11, O-9, O-7

99

 

Aspiranten

129

Kabouters

56

 

Pupillen

119

Seniorenvoetballer met kaderfunctie

93

 

Welpen

114

Juniorenvoetballer met kaderfunctie

72

 

Kangoeroes en G-korfbal

98

Walking Football

98

     

Walking Football met kaderfunctie

62

     

Rustend lid

46

 

Rustend lid

18

Kaderlid zonder te voetballen

0

 

Kaderlid zonder te korfballen

0

(*) Korfballende kaderleden krijgen per halfjaar een korting van € 15,- op hun contributiebedrag. Dit wordt in de contributieheffing verwerkt.

Bardiensten

In de contributieheffing worden ook de (helft van de) kosten opgenomen voor de actieve voetballers en korfbalsters die in het vorige voetbalseizoen ('17-'18) ervoor kozen om geen bardiensten (of dienst wedstrijdsecretariaat) te draaien. Ook als je niet bent komen opdagen tijdens jouw bardienst, worden onderstaande tarieven in rekening gebracht. De tarieven zijn als volgt:

23 jaar of jonger:

  • Geen bardiensten en geen kaderfunctie: 50 euro per jaar
  • Geen bardiensten, wel kaderfunctie: 20 euro per jaar

Ouder dan 23 jaar:

  • Geen bardiensten en geen kaderfunctie: 86 euro per jaar
  • Geen bardiensten, wel kaderfunctie: 36 euro per jaar

Draai je geen bardiensten, maar wil je dit wijzigen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Agnes van der Velden helpt je namens de barcommissie verder op weg!

Beleidslijn ten aanzien van het lidmaatschap en bijbehorende contributieverplichting

Ook willen we iedereen nog wijzen op de beleidslijn ten aanzien van het lidmaatschap. Deze is reeds in een eerder stadium al gecommuniceerd via deze website, maar brengen we nogmaals onder de aandacht.

DAW heeft de laatste jaar een lijn gehanteerd waarbij een gedeelte van de contributie werd geretourneerd indien leden tijdens het seizoen het lidmaatsschap opzeggen. De laatste jaren is er helaas een tendens zichtbaar waarbij diverse teams met aantallen spelers in (soms grote) problemen zijn gekomen omdat gedurende het seizoen het lidmaatschap werd opgezegd. Daarom wordt conform statuten met ingang van het seizoen 2018-2019 terug gegaan naar de beleidslijn zoals deze in de statuten (artikel 9, lid 9) is vastgelegd. Deze lijn houdt in dat een lid contributie voor het hele seizoen 2018-2019 is verschuldigd als men bij de start van het seizoen (1 juli) lid is van onze vereniging om hiermee ten minste een stukje bewustwording te doen ontstaan.  

(Veelgestelde) vragen

Uiteraard is geprobeerd de ledenadministratie met grote zorgvuldigheid te voeren. Met meer dan 1.200 leden is het echter een illusie te denken dat dit geheel foutloos gaat. Schroom daarom niet vragen te stellen als in jouw ogen de contributieheffing geen recht doet aan de werkelijkheid! Vragen of opmerkingen kunnen uitsluitend worden gesteld via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ga ervan uit dat we binnen circa één werkweek contact met je opnemen om een en ander af te handelen!

Hieronder een vraag- antwoordenrubriek. Wellicht dat jouw vraag hieronder wordt beantwoord.

Ik heb in het seizoenmaar één bardienst gedraaid, hoe zit dit dan m.b.t. contributieheffing?

Iedere actieve speler die qua leeftijd in aanmerking komt voor het draaien van bardiensten, komt in één seizoen maximaal twee keer aan de beurt. Heb jij echter slechts één dienst gedraaid, dan heeft dit uiteraard geen effect op de contributieheffing.

Zitten in de contributieheffing de gele en rode kaarten verwerkt (voetbaltak)?

Nee, deze strafzaken worden, evenals de waskosten voor de van de A-selectie en JO 19-1,  aan het einde van het seizoen (juni/juli) geïncasseerd. Op dat moment is in totaliteit bekend wat de gele en rode kaarten DAW gekost heeft. Hiervoor worden de tarieven die de KNVB aan DAW per kaart in rekening brengt, gebruikt.

Ik heb een zware blessure opgelopen waardoor ik de rest van het seizoen 2018-2019 niet meer in actie kan komen.

Het is altijd vervelend als je jouw favoriete sport door een zware en langedurige blessure niet kunt uitoefenen. Een blessure die zo zwaar is dat ervoor zorgt dat je de rest van het seizoen niet meer in actie kunt komen is uiteraard de schrik van veel korf- en voetballers. DAW wil hierin met de contributieheffing uiteraard meedenken. Wellicht dat een rustend lidmaatschap wat voor je is in de periode dat je niet als actief voetballer op het veld kunt staan. De tarieven vind je in de tabel hierboven. Hiermee blijf je toch lid en verbonden met de vereniging ondanks dat je niet op het veld staat! Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zoeken een passende oplossing.

De contributieheffing klopt niet met de leeftijdscategorie waarin ik speel.

Dispensatie kan hiervan een reden zijn. Bij DAW betaal je afhankelijk van je eigen leeftijd de contributie die op jouw leeftijdscategorie van toepassing is. Het komt voor dat jeugdspelers dispensatie hebben waardoor zij een jaar extra in een lagere leeftijdscategorie doorbrengen. Andersom komt het wellicht nog vaker voor. Jeugdspelers die actief zijn in de seniorenafdeling. Vooral bij de damesafdeling voetbal is dat dit seizoen het geval. Deze dames betalen de contributie die zij anders als juniorenvoetbalster zouden betalen.

Bij mij is geen contributie in rekening gebracht via automatische incasso. Hoe kan dit en wat nu?

Dit kan enkele redenen hebben. Voorbeelden: te weinig saldo, een gewijzigd rekeningnummer, een geblokkeerd rekeningnummer. Ook zou het kunnen dat we geen IBAN-rekeningnummer van je hebben. Doet deze situatie zich voor, dan wordt contact met je opgenomen. Zelf contact opnemen kan uiteraard ook! Om dit zoveel mogelijk te beperken is het handig als bij een gewijzigd rekeningnummer dit wordt doorgegeven aan DAW. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , dan bepalen we samen wat het meest handig is voor de betaling van dit seizoen.

Heb je desodanks nog vragen? Stel deze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op korte termijn beantwoorden we deze.

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van DAW Schaijk en de financiële commissie,

Erwin Christiaans

Penningmeester DAW Schaijk