• Gepubliceerd in Clubnieuws

DAW F1 kampioen!!!

Doordat de eventuele kampioenswedstrijd uit tegen Volkel F1 op zaterdag 28 november wegens hevige regenval werd afgelast werd de wedstrijd alsnog op zaterdag 12 december gespeeld.

Het was bij voorbaat duidelijk dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen zou worden, Volkel wilde uiteraard een zo goed mogelijk resultaat tegen DAW neerzetten en bij DAW waren de spelertjes toch ietwat gespannen omdat de wedstrijd gewonnen moest worden.  Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. DAW had het vanaf het begin erg lastig maar kwam na ongeveer 10 minuten toch op voorsprong door een goed uitgespeelde counter, door goed verdedigings- en keeperswerk kon DAW deze voorsprong tot de rust vasthouden.

Nadat in de rust de jongens de nodige doping (snoepjes van opa Adriaan) en aanwijzingen hadden gekregen kwam DAW tot beter voetbal toe en dat resulteerde in de 2e treffer van DAW door en goede individuele actie . Toch betekende dit niet dat de wedstrijd gespeeld was  want kort daarop maakte Volkel de aansluitingstreffer en werd het 1-2. Voor Volkel was dit het sein om vol op de aanval te gaan, en schot van Volkel belande zelfs nog tegen de lat en het was voor veel opgekomen publiek dan ook nog billen knijpen.

4 Minuten voor tijd echter kon DAW met een mooi opgezette aanval de bevrijdende 1-3 op het score bord zetten en dit was dan ook tevens de eindstand. Na het laatste fluitsignaal bleek dat niet alleen de spelers dolblij waren met het behaalde kampioenschap maar dat de meegereisde supporters zeker zo blij, opgelucht en trots waren.

Na de nodige felicitaties, bloemen, (kinder)champagne, chips en kampioensshirt werd de prettige terugreis naar Schaijk aanvaard, in de kantine van DAW werden de kinderen voorzien van de nodige consumpties en lekkere friet met een snack. Aansluitend werden de spelers en leiders met de beroemde platte kar (waarvoor dank aan Gerard) door Schaijk gereden en zongen de kinderen hun kelen schor.

Het kampioenschap van DAW F1 in de hoogste F1 klasse mag dan ook gerust een knappe prestatie genoemd worden met gerenommeerde F1 teams uit de regio.

Stan, Joep, Koen, Max, Hidde, Tijmen, Zoë, Huib en Jacco van harte proficiat met het behaalde kampioenschap.