• Gepubliceerd in Clubnieuws
DAW 1 is vandaag kampioen geworden door SDDL te verslaan. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-1. Hierdoor keert DAW na 1 jaar weer terug naar de vierde klasse.

Vooraf was er de spanning, want DAW verkeerde al enige weken niet meer in de beste vorm van het seizoen. En aangezien er rekening gehouden moest worden dat Avesteyn haar tegenstander SES zou verslaan, moest er tenminste een punt gepakt worden in de thuiswedstrijd tegen SDDL uit Demen.

Aan de support zou het niet liggen want de slotdag werd zoals gewoonlijk druk bezocht, maar nu natuurlijk drukker dan andere jaren. Veel oranje was langs de zijlijn te zien en de sfeer was super.

Hierdoor geholpen startte DAW de wedstrijd scherp en goed. Al na 3 minuten kon de openingstreffer worden genoteerd. Dirk v/d Hoogen kopte binnen na goed voorbereidend werk van Mike van Son.

DSC03791

Hierna liet DAW de tegenstander niet los. Het bleef fel en geconcentreerd. Pas na de 2-0 van Bas v/d Ven uit een vrije trap, kon SDDL in de wedstrijd komen.

DSC03790

Maar juist toen het vooruit begon te denken, sloeg DAW weer toe. Paniekerig verdedigen zorgde voor een open kans voor Brian Peters, die dit cadeautje dankbaar in ontvangst nam. Een 3-0 voorsprong met rust; de voorbereidingen voor het feest konden al gestart worden.

In de 2e helft was DAW minder fel en scherp. SDDL deed niet veel onder voor de Schaijkenaren en DAW-keeper Rik v/d Linden kreeg de kans aan het thuispubliek te laten zien, dat hij dit seizoen de nodige punten voor DAW heeft gepakt. Want ook nu verrichte hij weer enkele prima en noodzakelijke reddingen. Hierdoor kon DAW via Mike van Son de voorsprong uitbreiden naar 4-0 en zelfs 5-0. Deze royale stand greep trainer Van Wanrooij aan om enkele licht geblesseerde spelers in te brengen, want zeker Rob v/d Ven (normaliter aanvoerder) behoort tot de kern van DAW 1.

In de slotminuten redde SDDL de spreekwoordelijke eer en moest Rik v/d Linden toch nog vissen. Het deed aan de feestvreugde die na het laatste fluitsignaal onstond weinig af. Spelers en staf vierden een feestje op het veld met champagne en bloemen. En daarna namen zij de felicitaties van de vele aanwezige supporters in ontvangst.

DSC03803

DSC03804

DSC03807

Van harte gefeliciteerd en succes komend seizoen in de 4e klasse!!

Hier meer foto's (met dank aan de fam. Willems)  van de wedstrijd en het kampioensfeest, en onderstaand enkele foto's zoals deze op de site van Kliksport (klik hier voor het artikel) en Arena Lokaal (klik hier voor het artikel) zijn verschenen. Ook in het Brabants Dagblad aandacht voor het kampioenschap van DAW. En lees hier het officiele DAW-wedstrijdverslag.