• Gepubliceerd in Clubnieuws
DAW F1 behaalt 2e plaats bij districtfinales KNVB Zuid II

Aangezien DAW F1 op Koninginnedag de bekerfinale had gewonnen tegen JVC Cuijk F1 mocht er op zaterdag 5 juni gestreden worden voor de districtsbeker van Zuid Nederland (KNVB district Zuid II).

Zaterdagmorgen waren zowel de spelers, trainers en supporters al vroeg uit de veren gekomen omdat de finalewedstrijden gehouden werden in het Limburgse Susteren, ondanks dat DAW F1 afgelopen seizoen behoorlijk wat prijzen had weten te winnen was iedereen toch gespannen voor de dag die komen ging.

Aangekomen in Susteren bleek dat Sportclub Susteren niets aan het toeval had overgelaten, met wegbewijzering en verkeersregelaars werden de auto’s op de parkeerplaats gedirigeerd om geen verkeerschaos te laten ontstaan. Het hele weekend stond daar in teken van de “Dag der kampioenen” en er werden duizenden deelnemers en bezoekers verwacht.

Na de nodige warming ups (temperatuur 25 graden) en tactische tips werd gestart tegen  DVO F1 (Sittard). Na een matige start van de kant van DAW maakte DVO heel effectief 1-0 en 2-0, aangezien de wedstrijden maar 20 minuten duurde moest DAW vol aan de bak om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Doordat er vol op de aanval gespeeld werd maakte DAW na 12 minuten de aansluitingstreffer en 2 minuten voor het eind maakte DAW verdiend de gelijkmaker en lag het toernooi voor DAW weer open. De 2e wedstrijd was tegen Venlosche Boys F1 en voor DAW was een gelijkspel voldoende om de kruisfinales te halen aangezien DVO verloren had van Venlosche Boys. DAW kwam met een goed uitgespeelde goal op 1-0 en hield deze voorsprong tot 5 minuten voor tijd vast. De tegenstander kopte uit een corner de verdiende gelijkmaker binnen en door dit gelijkspel moest er tegen de nummer 1 van de andere poule gespeeld worden voor een finaleplaats.

De tegenstander in deze halve finale was Reuver F1. Onder tropische omstandigheden werd het wederom een hele spannende en boeiende wedstrijd. Reuver kwam knap op 1-0 maar door werklust en goed en slim voetbal kwam DAW redelijk snel weer op 1-1, doordat DAW niet opgaf werd zelfs de 2-1 door DAW gescoord. Door goed keeperswerk van de DAW doelman bleef het hierbij en stond DAW in de finale!!

Na een pauze van 1 uur moest er wederom aangetreden worden tegen Venlosche Boys (winst op Blauw Geel F1). De verzengende hitte en de kleine blessures hadden wel een aanslag gepleegd op de spelertjes van DAW. De finale was amper begonnen of DAW keek al tegen een 1-0 achterstand aan, na 2 minuten werd de 2-0 gemaakt en eigenlijk was de finale toen al gespeeld. Ondanks dat iedereen zijn stinkende best bleef doen waren de krachten van de sterren  helemaal op. De eindstand werd vervolgens bepaald op 5-0 maar toch heeft DAW nog kansen gehad op de bekende eretreffer maar helaas werd deze goal niet meer gemaakt.

Na afloop konden de spelers met opgeheven hoofd het podium op in de grote feesttent om de beker op te halen en werd onder luid applaus de beker omhoog gehouden. Na terugkomst bij DAW werden de spelers en leiders onthaald op een geweldige erehaag alsof het kampioenen waren, door dit onthaal werd het verlies in de finale snel vergeten en kunnen ze trots zijn op dit geweldig resultaat.Stan, Joep, Koen, Max, Huib, Tijmen, Zoë, Hidde en Jacco jullie hebben het super gedaan kunnen terugkijken op een geslaagd en leuk seizoen.