• Gepubliceerd in Clubnieuws

Het eerste gedeelte van de wedstrijd was onze verslaggeefster nog niet aanwezig en heeft ze de informatie uit betrouwbare bron mogen vernemen. DAW kwam op voorsprong: Iris werd vol onderste boven gelopen, vrije trap. Lennie neemt plaats achter de bal en schiet de bal door het midden over de kleine keepster heen 0-1. De 0-2 kwam doordat er door de aanval goed druk werd gezet hierdoor wist de verdediging van Rood-Wit het niet meer en werd er belabberd uitverdedigd. Iris liep goed door en tikte de bal simpel binnen.

Helaas werd de marge snel verkleind. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt en Rood-Wit schoot de bal tegen de netten aan 1-2.
Hierna was DAW de draad even helemaal kwijt. Er werd een overtreding gemaakt op Danique maar de scheids liet het op zijn beloop. Daarna zet Pleun een blok het meisje valt en er word meteen gefloten voor een overtreding. De vrije trap word genomen. Monique heeft de bal niet helemaal goed onder controle daardoor gaat de bal er in 2e instantie wel in 2-2.
Net voor het rustsignaal komt Rood-Wit op voorspong een makkelijk gegeven penalty word binnengeschoten 3-2.

Net na de rust word het standbeen van Iris weggehaald, of het binnen of op de rand van de 16 is kan ik je niet vertellen zo slecht was de belijning. Er word geprotesteerd door de coaches van DAW de coach van Rood-Wit zegt dat we te makkelijk een strafschop willen en dat er niks aan de hand is. Je moet hem eens horen als het andersom is. Maar dan zou die bal allang op de stip hebben gelegen aangezien er van Rood-Wit 12 man op het veld staan.
“Gelukkig” fluit de scheids na 3 minuten wel voor een overtreding op Iris en Lennie neemt plaats achter de bal. Vanaf een meter of 30 schiet ze wederom de bal simpel over de kleine doelvrouw heen 3-3.
Na 16 minuten in de 2e helft zouden we eigenlijk op voorsprong moeten komen. Rood-Wit neemt een corner Lennie haalt hem weg en trapt de bal naar voren. Als een duveltje uit een doosje zo snel is Iris ze kapt de keepsters uit maar schiet met links voor open doel mis.
Niet lang daarna krijgt DAW de deksel op de neus. Rood-Wit is in sommige duels net iets feller (de scheids laat ook net iets meer toe aan hun zijde) en scoort zo de 4-3.
Daarna een opmerkelijk moment. Danique staat met haar rug richting de vijandige goal. Ze wordt van 2 kanten belaagt, ze verliest haar evenwicht en valt. Op dat moment staan er 4 verdedigsters om haar heen en trappen op haar in. De scheids fluit wegens het feit dat de bal tussen Daniques benen is komen te liggen en hij ziet hier klemmen van de bal in.
De bal zou nog niet eens weg gekund hebben gezien het feit dat ze met zijn 4e erop aan het trappen zijn. Danique had liever gehad dat die bal weg was geweest dan lieten ze haar lichaam tenminste met rust!!!!!
Er bestaat toch nog zo iets als gerechtigheid want 5 minuten voor tijd krijgt Leya de bal in haar voeten. Ze loopt de linkerhoek in en speelt de bal in op Iris. Iris raakt de bal wel maar niet zoals ze zou willen, hierdoor komt de bal in de voeten van Danique. Ze haalt haar gram want ze weet het net te vinden waardoor de stand op 4-4 komt en er 1 punt mee teruggaat naar Schaijk.

Helaas verliezen we hier 2 punten. Ten eerste omdat we te makkelijk de goals weg hebben gegeven daar zullen we meer aan moeten gaan werken. Ten tweede mogen we iets feller zijn in de duels en ten derde en dat is niet geheel onbelangrijk hebben we een EERLIJKE scheidsrechter nodig.