• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op zondag 15 april speelde DAW 1 thuis tegen Vitesse ’08. De spelers van JO8-2 mochten Team van de Week zijn. Om half twee waren ze present, keurig op tijd om het tenue aan te doen en de Team van de Week foto te maken. Zoals het hele seizoen al het geval was moest dit ook een “stoere” foto worden. Nou aan de kinderen lag het niet, de fotograaf had veel moeite om de mooiste te kiezen. Uiteindelijk werd het de foto die dit stukje illustreert. Na de foto werd het tijd om te oefenen zodat beide teams om half drie keurig met de vlaggen onthaald konden worden. Ook de vlaggenparade hadden ze snel onder de knie en was er genoeg tijd over om in het kleedlokaal de 10 lastige vragen te stellen:

1. Wie vinden jullie de beste speler van DAW1?
Altijd een lastige vraag want ze kennen de namen niet. Een vader had zijn zoon al in de auto getipt maar de naam was hij inmiddels weer vergeten. Uiteindelijk werd Robbert Knipping als beste speler aangewezen.

2. Op welke plaats eindigt DAW1 dit seizoen?
Dat wordt natuurlijk de eerste plaats.

3. Hoe was jullie wedstrijd gisteren?
Die was perfect, met 12-0 gewonnen

4. Hoe gaat het in de competitie?
Dit antwoord was moeilijk, we winnen regelmatig, maar op welke plaats staan we? Even opgezocht en wat blijkt: voor deze leeftijd worden geen standen bijgehouden. Maar na een gewonnen wedstrijd, een gelijkspel en twee verloren potjes staan ze zeker niet onderaan.

5. Noem eens een mooi moment met jullie team dit seizoen
Allereerst de 12-0 overwinning van gisteren. Ook is er een panna gemaakt en na de training en wedstrijd is het altijd heel gezellig in het kleedlokaal.

6. Welke profclub heeft jullie voorkeur?
Twee zijn er voor PSV, vier voor Ajax en er zit ook een diplomaatje in het team, die is voor zichzelf.

7. Wie wordt dit jaar landskampioen?
Natuurlijk zijn er vier voor Ajax, twee gaan voor PSV en ons diplomaatje ziet zichzelf wel kampioen worden.

8. Wat vinden jullie van jullie leiders en trainers?
Er werd meteen “leuk!” geroepen, maar na wat nadenken vond een speler het vervelend dat hij juist elke keer de bal moest halen. Ook is het lastig dat we steeds moeten luisteren.

9. Moet er nog wat veranderen aan de trainingen?
Wat minder rondjes lopen en langer partijtje zou wel gewenst zijn.

10. Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen?
Vier kinderen dachten direct aan snoep, drie kozen er voor een blauwe lolly, maar chips en dorito’s werden ook nog genoemd.

Na het beantwoorden van de vragen werd het tijd voor het echte werk. DAW en Vitesse werden keurig op het veld onthaald en toen de eerste helft begon gingen onze vrienden zelf hun partijtje spelen. In de rust werden nog penalty’s genomen op de reservekeeper. Die zag menig balletje in de touwen verdwijnen.

Toen zat het erop. Na het omkleden kregen de kinderen nog een tasje met verassing mee en werden ze uitgenodigd om de tweede helft te kijken. Het was een leuke middag.

DAW JO8-2 bestaat uit de volgende spelers: Reg vd Camp, Rens v Hout, Sara Kling, Rayyan Panizo Rodriquez, Neshro Saliba, Niels Struck, Hugo Tas en Guus Voet. De leiders Jens Aarts, Dirk-Jan van Hout en Tijs vd Ven maken het team compleet.

Tagged under Voetbal