DAW Schaijk treft direct grote uitdaging in KNVB-beker

• Geschreven door Martijn de Graauw
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 262

(foto: BD / Peter van Huijkelom)

DAW Schaijk mocht als verliezend bekerfinalist van de districtsbekercompetitie van het afgelopen seizoen meedoen aan de grote landelijke KNVB Beker; de competitie waarin de profclubs en 1e, 2e, 3e en 4e divisionisten zijn ingedeeld. Al spelen die profclubs en de 1e + de meeste 2e divisionisten de eerste rondes niet. Daarvoor zijn zij vrijgeloot. De eerste twee bekerrondes zijn namelijk voorrondes. DAW Schaijk ging als 1e klasser in de koker en kon daarin veel 4e en 3e divisionisten treffen. Ook enkele 2e divisionisten zijn via loting niet vrijgesteld van de voorrondes en gingen de koker in. Zo kon DAW Schaijk dus tegenstanders ls Udi'19 (4e divisie), Blauw Geel Veghel (3e divisie), OJC Rosmalen (3e divisie) of Gemert (3e divisie) treffen. Ook andere aansprekende namen uit het amateurvoetbal konden getroffen worden: Kozakken Boys, Elinkwijk, IJsselmeervogels. Uiteindelijk kwam de uitwedstrijd naar tweededivisionist ADO’20 (Heemskerk) uit de koker. Een wedstrijd 140km verderop, net iets boven IJmuiden en Beverwijk, in Noord-Holland dus. Met ADO'20 treft DAW misschien een voor ons zuiderlingen wat minder bekende naam, maar wel direct de hoogst geklasseerde ploeg die in de 1e bekervoorronde uitkomt. Ze staan dus hoger aangeschreven dan Udi'19, Blauw Geel '38, OJC Rosmalen, Gemert, Kozakken Boys, Elinkwijk, IJsselmeervogels en al die andere mogelijke bekertegenstanders. Een pittige, maar zeker ook uitdagende loting. Het is overigens een knock-out wedstrijd; dus één wedstrijd die uitmaakt of je doorbekert of uitgeschakelt bent. Laten we dus onze Schaijkse cupfighters ook in het Noord-Hollandse weer massaal gaan aanmoedigen!!

Lees hier de mooie aankondiging op de site van ADO'20: https://www.ado20.nl/1/4555/ado20-in-1e-voorronde-knvb-beker-tegen-daw-schaijk/

ADO20 logo

De wedstrijden worden op dinsdag 3 en woensdag 4 september gespeeld. In de tweede voorronde stromen de acht vrijgelote teams uit de tweede divisie in. Vanaf de eerste ronde is het mogelijk om een eredivisionist of club uit de Keuken Kampioen Divisie te treffen. Een ronde later spelen de zes eredivisionisten die Europees voetbal spelen als laatste in. De finale is op maandag 21 april 2025 in De Kuip.

Historische promotie DAW Schaijk

• Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Clubnieuws
  • Hits: 955

In Asten werd vandaag op 16 juni historie geschreven via een 3-0 overwinning op VV RVU in de finale van de nacompetitie. Daardoor speelt DAW volgend jaar voor het eerst in haar bestaan in de 1e klasse.

DAW en RVU begonnen beide sterk aan de wedstrijd, de linksbuitens Roel Janssen (DAW) en Agit Sahin (RVU) waren een plaag voor de defensie. Zo ontstond een boeiend voetbalgevecht, RVU in het eerste kwart met meer kansjes. In de 4e minuut voorzet van Corik Megens, de acrobatische halve omhaal van Mike van de Ven schampte echter het leder, zodat er geen serieuze doelpoging opgetekend kon worden, bal voorlangs. Na twintig minuten diepe bal Igor Boileau, Casper Spierings schiet de bal voorlangs het doel van DAW coryfee Rick van Aalst. Halverwege de eerste helft goed druk zetten van de DAW voorwaartse, Igor Boileau verslikt zich, Roel Janssen ontfutselt de verdediger de bal, gaat alleen op het doel af, rond beheerst in de verre hoek af. 1-0 DAW Schaijk. Na een half uur Jacco van der Heijden op Roel Janssen, schot in de verre hoek, redding keeper Julian Breemers. Zeven minuten voor de thee een schot van richting veranderd door Koen Veugen Rick van Aalst red. Ruststand 1-0.

Meteen na rust kan DAW de genadeklap geven, aanval via Hidde van der Heijden en Corik Megens over de rechterkant, Corik legt terug op Roel Janssen, schot via een verdedigend been net langs het doel. Na een klein uur grote kans voor RVU, Kevin Senden, in de zestien aangespeelt, legt af op Kennith Schenk raakt de bal niet goed het blijft 1-0. Een dik uur spelen, aanval op rechts Jacco van der Heijden met Bart Spierings, Bart is snel op de eerste meters, stoomt sterk op, trekt de bal uitstekend terug op Jacco, die de bal door het midden eenvoudig binnenschuift. Een pracht aanval! 2-0. Vier minuten voor tijd, invaller Noah van Deijne zet strak voor, Jacco van der Heijden vanuit een schier onmogelijke hoek prikt de bal in de verre hoek. 3-0 wedstrijd gespeeld!

Twee minuten voor tijd komt Bart Vos voor Bart Spierings die volgend seizoen bij UDI’19 te bewonderen zal zijn. Tim Jans vervangt Rick van Aalst!!! De nestor van deze groep, belangrijk in de kleedkamer en daarbuiten., super fanatiek, neemt afscheid van het keepersvak, een mooi en ontroerend moment.

Na het laatste fluitsignaal is de historische promotie een feit. 14 jaar geleden pas, promoveerde DAW via een kampioenswedstrijd op 9 mei tegen SDDL vanuit de vijfde!!! Klasse. Een ware opmars door het amateurtoneel van de KNVB.