• Gepubliceerd in Clubnieuws

De KNVB heeft een actieplan gelanceerd om sportiviteit te vergroten en geweld te verkleinen. Enkele belangrijke punten, die we jullie niet willen onthouden, zijn:

TIJDSTRAF BIJ (EERSTE) GELE KAART B-CATEGORIE (JUNIOREN + SENIOREN)
Meteen voelbaar voor zowel speler als team. En een automatische afkoelperiode. Het zijn de voordelen van de directe tijdstraf van tien minuten die een speler (in de B-categorie junioren en senioren) bij het krijgen van een gele kaart voortaan krijgt opgelegd. Gele kaarten komen hiermee niet meer op het wedstrijdformulier te staan – en kunnen verder dus evenmin leiden tot een uiteindelijke schorsing. Krijgt een speler in dezelfde wedstrijd een tweede gele kaart, dan is dit evengoed ‘rood’. Hij of zij moet dan definitief het veld verlaten, zonder dat dit tuchtrechtelijke gevolgen heeft. Alleen nog na directe rode kaarten
volgt de gebruikelijke tuchtrechtelijke procedure. Bijkomend voordeel van deze maatregel is dat de KNVB hiermee de administratieve last van verenigingen verlaagt. Directer straffen, minder boetes.

N.B. 

A-Categorie: Heren 1 t/m 5, Dames 1 en DAW A1-B1-C1

B-Categorie: Alle overige DAW-teams.



ONDERTEKENEN WEDSTRIJDFORMULIER MET BEIDE AANVOERDERS
Voortaan dragen óók beide teams volledig de verantwoordelijkheid voor:
a) de controle aan de hand van de spelerspassen en
b) aangeven van wat er tijdens de wedstrijd is gebeurd. Na afloop van elke wedstrijd ondertekent zoals gebruikelijk niet alleen de scheidsrechter het wedstrijdformulier, maar doet hij of zij dit gezamenlijk met de beide aanvoerders.

Tagged under Club