• Gepubliceerd in Clubnieuws

Wie?
Thieu van Dijk en Jos Dekkers zijn samen het gezicht van ‘Landerd Trading Company’, oftewel LTC Schaijk. Het bedrijf handelt in metaalbewerkingsmachines en wordt in de middagen en avonduren gerund. Zowel Jos als Thieu hebben naast LTC nog een baan.

Jos is de technische man van het bedrijf. Hij zorgt voor de reparatie, het onderhoud en de service. Thieu is verantwoordelijk voor de website en zorgt ook voor de administratie. “We vullen elkaar mooi aan”, aldus Thieu. De twee vrienden hebben vroeger bij hetzelfde bedrijf gewerkt en kennen elkaar ‘door en door’. Jos zat al in de handel van metaalbewerkingsmachines en wilde een compagnon. Vanaf 2013 zijn ze samen gaan werken.

Wat?
LTC heeft alles in huis voor metaalbewerking, zoals boormachines, draaibanken, freesbanken, zaagmachines en schuurmachines. Op het industriepark in Schaijk verkoopt LTC nieuwe en gebruikte metaalbewerkingsmachines. Zowel voor bedrijven als voor particulieren. De kracht van LTC is het persoonlijke contact met de klanten en dat in combinatie met onvervalste Brabantse gezelligheid. “Klanten kunnen bij ons terecht voor goede adviezen. Dit bespreken we onder het genot van een kopje koffie en af en toe een worstenbroodje erbij”, lacht Thieu.

Thieu en Jos zijn doeners. Ze vinden het leuk om handel te drijven. “Dat geeft een kick. En, we hebben ook veel plezier samen. Dat is een belangrijke drijfveer. Op z’n tijd drinken we na werktijd samen met anderen een pilsje”.

Waarom?
Jos en Thieu zijn al lang en onlosmakelijk verbonden aan DAW. Thieu heeft tot zijn 24e gevoetbald en is daarna trainer en leider geweest. En Jos was vroeger ook voetballer en scheidsrechter bij DAW. Inmiddels is het sporten naar de achtergrond verdwenen.

LTC is sponsor geworden via de broer van Jos. Op een ‘geschikt’ moment in de kroeg vroeg Kees Dekkers of ze sponsor wilden worden. En dat doen ze met alle plezier. “DAW timmert goed aan de weg. Alles is goed geregeld. Zorg dat je er plezier er in houdt”, merkt Thieu op.

Wat wil je nog kwijt?
“Sinds een jaar hebben we een eigen lijn draaibanken, met een eigen logo”, vertelt Thieu trots. De draaibanken worden in China gemaakt en in Schaijk verkocht. Het zijn kleinere metaaldraaibanken, geschikt voor kleine bedrijven en voor de particulier. “Mooi spul, we hebben er schik in” vertelt Thieu.

"Er worden geen prestaties geleverd zonder plezier."

Tagged under Sponsoring