• Gepubliceerd in Clubnieuws

Wie?
Eric Visschers, type ‘ruwe bolster, blanke pit’, heeft een bijzonder bedrijf. Hij is de trotse eigenaar van ‘Duik- en bergingsbedrijf Visschers’. Bondig gezegd is Eric een ‘natte aannemer’. Vanaf jongs af aan staat alles in het teken van water. Eric zat zes jaar bij de marine, heeft mee aan jachten gebouwd, altijd in de weer met boten, jetski’s en zijn hobby zeilen, en bovenal duiken. Als wereldreiziger komt Eric overal. Zijn eerste duik maakte hij op Curaçao. Het duiken heeft hem nooit meer los gelaten en Eric heeft er zijn werk van gemaakt.

Wat?
Duik- en bergingsbedrijf Visschers is gespecialiseerd in het uitvoeren van werkzaamheden onder water. Beton storten onder water, onder water lassen, naar explosieven zoeken onder water, snijbranden onder water. Je kunt het zo gek niet bedenken, als het maar onder water is. Eric is technisch aangelegd en dat heeft hij gecombineerd met zijn hobby duiken. Opdrachten verkrijgt hij uit heel Nederland, maar ook zit Eric regelmatig in het buitenland. Eric vindt het allemaal fantastisch, hij houdt van avontuur. Samen met zijn vrouw Betty wordt het bedrijf gerund.

Waarom?
Met voetbal en korfbal heeft Eric niets. Zijn zoon Robin heeft bij DAW gevoetbald. “Ik vind het belangrijk om iets sociaals te doen, daarom zijn we sponsor van DAW”, geeft Eric aan.

Wat wil je nog kwijt?
“Drie jaar geleden heb ik een grote zeiltocht gemaakt van Spanje via de Canarische Eilanden over de Atlantische Oceaan naar de Cariben. En de terugreis via Bermuda en de Azoren weer naar het Spaanse vasteland. Dat was een mooi avontuur”, zegt Eric genietend. Alles bij elkaar een tocht van 11.000 zeemijlen, dus zo’n 20.500 km. “Ik wil avontuur en uitdaging, op zoek naar de grens en soms ga ik daar over heen”, zegt Eric resoluut.

Foto Eric Visschers

"Heb het idee dat ik eerder kon zwemmen dan lopen."

Tagged under Sponsoring