Algemene Ledenvergadering: Contributiekorting voor onze seniorensport(st)ers

In de Algemene Ledenvergadering van 19-april jongstleden is naar onze leden gecommuniceerd dat we onze seniorensport(st)ers financieel tegemoet komen bij de tweede contributieheffing van dit seizoen. Het positief financieel resultaat van het vorige seizoen (19/'20) wordt hiervoor ingezet. Per persoon betekent dit een korting van 50% op de contributie van de tweede seizoenshelft (ofwel 25% op de jaarcontributie voor het seizoen '20/'21).

Overwegingen

Onze seniorenafdeling wordt het hardst getroffen door het coronavirus. Voor hen is het een bijzonder lastig seizoen. Onze juniorenafdeling heeft naar tevredenheid van eenieder nagenoeg het gehele seizoen kunnen trainen. Bij onze seniorensporters is dat anders. De senioren tussen 19 en 27 jaar hebben veelal met beperkingen gezeten en mogen pas sinds medio maart weer in groepsverband trainen. Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen nog steeds niet trainen in groepsverband. De ontwikkelingen van dit weekend laten zien dat versoepelingen niet in het verschiet liggen. De routekaart van het kabinet schuift verder op in de tijd en dit betekent dat zij niet op de eerder voorziene datum van 11-mei mogen starten met de groepstrainingen. Nog langer in de wachtkamer zitten dus, voor deze groep.

Het bedrag waarmee we onze leden tegemoet komen is een bedrag waarmee we een geste naar onze leden willen maken. Een bedrag ook dat we financieel kunnen inzetten zonder onze financiĆ«le positie in moeilijk vaarwater te brengen.

Tweede contributietermijn

Door de contributiekorting komt het tarief van een seniorensporter uit om het tarief dat onze oudste junioren betalen om bij DAW Schaijk te sporten. De tweede contributietermijn is richting seizoenseinde voorzien. Dit wordt met een apart bericht op onze kanalen (website/social media) tijdig aangekondigd.

We hopen dat dit bericht een pleister op de wond is in dit vervelende sportjaar!

Met sportieve groet,

Namens het Bestuur van DAW Schaijk,