Invaller Marc van Heesch was de gevierde man bij DAW, de invaller scoorde in de verlenging tweemaal en leverde een prachtige assist op Noah van Deijne, de andere invaller. Een echte nacompetitie wedstrijd met twee rode kaarten voor Brabantia, een gemiste strafschop en spanning tot in de tweede verlenging.

Al in minuut acht een strafschop tegen, duwtje Mark Megens op Yevghenny Marceli, de bonkige spits laat zich “slim” makkelijk vallen, de toegekende strafschop wordt op de buitenkant van de paal geschoten door Florian Ross. Brabantia is de betere ploeg in de beginfase DAW is slordig, toch moet de 0-1 gemaakt worden. Mark Megens stuurt Jacco van der Heijden weg, Jacco kruist slim voorlangs en komt één op één met de keeper, het schot met links gaat voorlangs. Twee minuten voor tijd, Roel Janssen kapt achter het standbeen, het schot wordt door de Eindhovense doelman gekeerd. Aan de andere zijde goede ingreep Huib van Merwijk op de strakke voorzet van Finn Batten. In blessuretijd de vrije trap van Siem van Merwijk in het zijnet. Rust 0-0

Al in de eerste minuut twee knappe reddingen van Rick van Aalst, de laatste via de paal. DAW gaat beter voetballen met name op het middenveld wordt er zekerder en vaster gecombineerd. Freek van Boekel stuurt in de vijfde minuut Huib van Merwijk weg, Schot geblokt, de rebound van Jacco van der Heijden, redding doelman. Roel Janssen op aangeven van Freek van Boekel naar Bart Vos, schot Bart voorlangs. Wederom Roel Janssen op aangeven van Jacco van der Heijden, Roel kapt naar binnen, het schot in de korte hoek wederom de Brabantia doelman. In minuut 75 rode kaart Marvin Mollen, overtreding op Roel Janssen. Tien minuten voor tijd kopballetje Jacco van der Heijden eenvoudig voor de doelman. Rode kaart voor Moreno Koenders, wegens een slaande beweging. Vier minuten voor tijd Freek van Boekel met de vrije trap, Jacco van der Heijden bij de 2e paal rakelings naast. Één minuut voor tijd Rick van Aalst pikt de bal uit de bovenhoek. Aan de andere zijde goede schietkans Jacco van der Heijden over het doel. Verlenging 0-0.

Eerste minuut verlenging Mike van de Ven in de winkelhaak van het zijnet. Vijf minuten later een vrije trap van Freek van Boekel, Mark Megens met de kopbal rakelings naast het doel.

Tweede verlenging, derde minuut, Diepe bal Freek van Boekel op Noah van Deijne aan de rechterkant, legt goed terug op Marc van Heesch, bij de 2e paal, met de rechtervoet in de linkerbenedenhoek 0-1!!! Dolle vreugde in het DAW kamp. Twee minuten later, Rick van Aalst met een lastige redding, redt ook in tweede instantie op de inzet van Amaar Nuur. Zes minuten voor tijd, Marc van Heesch met een prachtige assist op de vrije staande Noah van Deijne,koeltjes en beheerst tegen de touwen 0-2. Vier minuten voor het eindsignaal Robyen van der Heijden op Noah van Deijne over de rechterkant, strakke voorzet naar de tweede paal, Marc van Heesch kogelt de bal tegen de touwen 0-3 eindstand.

(Marc van Heesch de gevierde man bij winnend DAW foto Marja Megens)

DAW naar de tweede ronde in de nacompetitie donderdag as. tegenstander is dan SVSSS uit Udenhout de nummer twee uit onze competitie, het won met 4-2 van RBC uit Roosendaal.