• Gepubliceerd in Clubnieuws

 

Op de een na laatste dag van het jaar vulde de DAW-kantine zich wederom met 28 enthousiaste STB-teams én gezellig en fanatiek publiek. Voorronde 3 kon om 20.00u van start en Tina Turner schalde weer door de speakers om het begin van de avond in te luiden.

Op het rad verscheen direct een multimedia ronde waarin 10 fragmenten uit filmtrailers werden afgespeeld, zonder beeld. Puur op het geluid moest men kunnen raden om welke film het ging, en dat ging zeker niet verkeerd. ‘OD zet de joker in’ had als enige team in deze ronde 10 punten en konden dus wel spreken van een vliegende start. Ronde 2 was een schermronde waarin streepjes in bepaalde kleuren moesten worden gekoppeld aan een tekenfilmfiguur. De ronde waarna iedereen voortaan wist dat Peter Pan wél een broek aan heeft, en Robin Hood níet. Je steekt er nog wat van op.. Ronde 3 heette ‘Toto’ op het radje, en dat bleek niets met gokken te maken te hebben. Het was een mondelinge ronde over Afrika die menig hersenpan deed kraken maar waarin prima werd gescoord. Ronde 4 was een schriftelijke ronde met 10 denksport vragen. Over hersenkrakers gesproken.. Gelukkig had de organisatie gezorgd voor een klein cadeautje waardoor iedereen in elk geval 1 punt behaalde. Maar cadeautjes waren op deze avond echt niet nodig, want de bloedfanatieke teams harkten zelf de punten mooi binnen. Het was tijdens deze denksport-ronde weer érg stil in de DAW-kantine, want zelfs het publiek zat muisstil te puzzelen.

Het einde van ronde 4 betekent een pauze en vervolgens de Mystery-ronde. De nakijkdames stonden alweer opgesteld in de kantine met flinke stapels mystery-boxen én keukenpapier. Want de tafels moesten weer leeg en droog en toen wisten de teams wel hoe laat het was. Puzzeltijd!

puzzel_voorronde_3.JPG

(puzzelen dat blijken dames toch echt beter te doen dan de heren! Foto Kim Kusters)

Net zoals in voorronde 1 moest een legpuzzel zo snel mogelijk worden gemaakt en dat geeft stress. De temperatuur in de kantine was al behoorlijk hoog, maar deze liep zeker nog een paar graden op tijdens deze ronde. Een heleboel rode wangen en gezucht later, bleken er maarliefst 12 teams 10 punten te behalen en dus vingervlug te kunnen puzzelen.

De volgende ronde die werd geselecteerd door het radje was een schermronde genaamd ‘Waar is de bal?’ en die naam bleek nou eens letterlijk te vertellen waar de ronde om draaide; het kiezen van de juiste plek van de bal op een sportfoto. Door de meerkeuze vraagstelling werd de kans op punten flink verhoogd in deze ronde, maar dat werd in de volgende ronde meteen een stuk moeilijker. Het was namelijk een mondelinge ronde over de nieuwe gemeente Maashorst, waarin de kennis over de dorpen binnen deze gemeente werd getest.

Na de laatste pauze was het tijd voor de twee laatste ronden, waarin alle punten volgens het vaste recept, verdubbeld worden. Who’s that guy en Bond stonden nog op het rad. Eerst kwam de multimedia ronde Who’s that guy aan de beurt. Op het scherm konden de deelnemers kijken naar 10 videoclips waarin mannennamen werden gezongen óf in de titel van het nummer staan. Er werd meerdere keren lekker meegezongen, maar dat geeft niet altijd garantie voor het goede antwoord. Want hoe heet dat nummer van Boudewijn de Groot nou ook alweer, over die eenzame fietser?..

De allerlaatste ronde was de ronde Bond, die overigens niets met 007 te maken had, maar alles met sportbonden. Ooit gehoord van onderwater-hockey? En hoe ziet het logo van de KNKV er eigenlijk uit? Het bleek voor deze 28 teams echt wel te doen want er werd mooi gescoord in de laatste rondes. De Chick Magnets kropen ongeveer onder hun stoel toen hun punten werden opgesomd bij de eindstand, maar iedereen weet dat meedoen belangrijker is dan winnen, toch?

Dat bleek nog wel een ding; de winnaar van de avond werd door een klein typfoutje even op de tweede plek gezet. De heren van Roai Mar Wa vierden nét hun overwinning toen Victor de boel rechtzette en de mannen van ONO2 tot de winnaar van deze derde voorronde bekroonde.

winnaars_voorronde_3_stb_20.JPG

(Winnaars voorronde 3 ONO2 foto Kim Kusters)

 

Het scheelde maar één puntje, maar dat ene puntje kan toch het verschil maken.

Aan alle teams die meestreden om de 7 finaleplekken; dank voor jullie deelname en enthousiaste inzet! Publiek bedankt voor de gezellige opkomst, het was weer een mooie avond en we zien jullie in het nieuwe jaar, op 7 januari, graag terug voor de vierde en laatste voorronde. Tot dan!

uitslag_voorronde_3_stb.jpg

Noot: Alvast even vooruit kijkend naar die finale herhalen wij via deze weg de spelregels:

Er mag in een deelnemend team 1 wissel worden toegepast. Deze speler mag nog niet in een ander team hebben meegespeeld in deze editie van STB. Een team is aanwezig met minimaal 3 en maximaal 5 spelers op de quizavond.