Dames 1 mocht deze zondag aantreden tegen de dames van DVC uit Didam. Het was weer een gepuzzel om 11 dames op papier te krijgen, maar dankzij de ondersteuning van dames 2 en de MA1 stonden er toch 14 dames op papier.

In de beginfase van de wedstrijd werd er aan beide kanten vol op de aanval gespeeld. Tessa ging er na 9 minuten met de bal vandoor, maar werd onreglementair gestopt door een van de dames van DVC. De vrije trap die hier uit voortvloeide werd door Lieke net over de deklat heen geschoten. Na 12 minuten was het wederom Lieke die de keepster testte, ook haar schot werd netjes gepareerd door de keepster. Na 40 minuten moest Iris zichzelf helemaal strekken om de bal uit het net vandaan te houden. Vlak voor de rust valt dan toch het openingsdoelpunt. Uit een corner ontstaat een ouderwetse scrimmage in de 16 en daar staat onze gelegenheid middenvelder "ego Eef" die de bal op de pantoffel neemt en zo uiteindelijk de keepster weet te verschalken.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. DVC vecht voor de gelijkmaker door middel van lange ballen vanuit achteruit. DAW blijft combineren om zo het gaatje te vinden en de score te verdubbelen. Het is A junior Lizy die een schot afvuurt op de keepster, de bal wordt geblokt en valt op de voeten van A junior Tessa. Met een beetje meer geluk was de bal erin gegaan. Helaas voor DAW rolde hij net langs de verkeerde kant van de paal. In de 68ste minuut is het dan toch raak. Lizy bekroond haar goede spel door een doelpunt. Hierna had DVC nog kans op de aansluitingstreffer maar de bal was net te hard ingespeeld op de spits zodat Iris de bal uit de doelmond kon halen. De 3 belangrijke punten zijn binnen en hiermee is er weer aansluiting met de subtop.

Aanstaande zondag staat de uitwedstrijd tegen SSS'18 in Overloon op het programma om 14:30 uur