Op deze zonnige oktoberochtend stond VOW op het programma. De tegenstander die we nog heel goed in het geheugen hadden staan sinds vorig jaar. Toen wisten we tot tweemaal toe niet te winnen. Oftewel: vandaag 3punten thuis houden.

*agendapunt: werd er niet gewonnen, zou Inge haar rechtervoetbalschoen naar binnenwerken met slechts één tube ketchup.

De wedstrijd.

In de 2e minuut kwam Bief ‘’terug van weggeweest’’ al met een actie op de proppen, de keepster wist deze bal weg te werken maar deze kwam bij Anne ‘’oi joi joi’’ Bongers in haar voeten en zij tikte netjes in. 1-0. Het spel ging verder, DAW bleef aanvallen en kreeg een corner. Marissa ging achter de bal staan, tja als je ervoor gaat staan komt ie ook nie wijt. De bal belandde bij Neeltje ‘’ ik steil mijn haar in de rust’’ Bongers, ze haalde uit maar dit schot zagen we langs de palen gaan. De keepster trapte uit en Marlon P ving de bal netjes op en stuurde Bief ‘’ik zoek geen bardienst’’ de hoek in. Helaas werd haar voorzet weggewerkt door de wit witte met oranje kousen.

Elles ‘’ik voetbal op m’n knieën’’ vd Linden veroverde de bal en wilde deze terugspelen op Schep, door de toestand van het veld remde de bal af en kon Schep nog net redding brengen, achterbal. Schep schiet uit en de bal beland bij Kimmetje in de voeten en zij stuurde Anne B weg die vandaag erg doelgericht is en het nog maar is probeert, ja hoor haar 2e van de dag, ze rondt netjes af rechts onder in het hoekje. 2-0. Na deze goal had DAW nog wat kleine kansjes en liet VOW niet voetballen. Doordat Marlon ‘’hakkuh 4life’’ P goed voor haar man kwam veroverde ze de bal en passte door op Marian, die weer afspeelde op Elles en zij besloot dat het tijd was om vooruit te voetballen. Goed verdedigd en overgetikt alleen kwam er niets uit.

Bief kwam weer aan de bal en gaf deze netjes af op Marissa, die een goeie crosspass gaf op links waar Lieke L helemaal vrij stond en maar is besloot uit te halen, een goed schot wat helaas op de lat belandde. Vanaf dit moment ging het spel beide kanten op. VOW creëerde een aanval, Jelli ‘’BLV’’ lost het op en geeft af op Djody, zij passt weer door op Neeltje die ervoor zorgt dat de bal via een kluts bij Lieke L in haar voeten komt. Ze besluit weer eens uit te halen en met een mooie boogbal werd de keepster verrast en gepasseerd. 3-0.

VOW besluit ook maar is een aanval in te zetten, door een foutje in onze verdediging komt een aanvalster van VOW 1 op 1 tegen Schep, die een klasse redding maakt. DAW besloot voor de rust ook nog een aanval in te zetten. Marian ‘’ik had vandaag een sliding’’ vd Linden vangt een bal op en geeft een boogbal op Neel. Ze besluit in 1x uit te halen maar helaas stond de keeper op de juiste plek.

RUST.

DAW moest weer even op gang komen in de 2e helft, zelfs Theo was de weg even kwijt. Een meisje van VOW lag op de grond en Theo ‘’gister feestje van de baas’’ stuurde Inge weg met de waterzak. Dat DAW niet echt scherp was bleek in de 60e minuut, er werd slecht verdedigd op het middenveld waardoor de bal bij onze verdediging kwam. Marlon schatte het verkeerd in waardoor haar meisje ervandoor ging. Schep kwam nog uit, maar door het nette stiftje over haar heen konden we de tegengoal niet meer voorkomen. 3-1. DAW was een beetje ingezakt deze helft. Er kwamen kleine kansjes aan beide kanten. Neeltje geeft de bal mee aan haar geliefde zuster Anne die haar tegenstander eruit sprint, kapt en schiet, precies daar waar de keepster stond. In de 65e minuut waren Inge & Evy klaar om het veld in te komen.

VOW startte een aanval, deze werd snel weer gestopt door Elles. Er kwam een ingooi voor ons. Inge nam aan en legde terug op Marian die vervolgens de bal aan Anne meegeeft. Anne combineert een paar keer netjes met Bief en dat wordt beloond. Bief haalt uit en zorgt voor de 4-1. Deze goal zorgde nog voor een mooi showtjes. Bief trok haar broekje een stukje omhoog en dit was genoeg voor sommige supporters.

Dat Evy een goede invalbeurt had bleek wel weer, ze verzorgde een uitstekende voorzet, helaas was er niemand om deze af te ronden. Jell was weer aan de beurt om een aanval te stoppen, ze opende hierna goed op links. Bief nam de bal mee en passte op Anne, ze haalde uit, maar het schot ging langs.
Hierna gaat DAW weer in de verdediging. Een aanvalster van VOW krijgt de bal netjes mee en gaat ervandoor, Elles probeert haar nog in te halen maar kon niet voorkomen dat ze 1 op 1 gaat, Schep komt uit en redt netjes. De 85e minuut, het blijkt dat de tegenstandsters hun bril niet op hadden of het zand in hun ogen zat want dit was het moment dat ze ontdekte dat Bief linksbenig is!

De laatste 5 minuten was het DAW die nog kleine kansjes had maar ze niet wist te benutten.