• Gepubliceerd in Fanzone

DAW Schaijk beschikt voor leden, vrijwilligers, supporters, ouders van leden, volgers, bezoekers en andere geinteresseerden over een clubapp in de vorm van een mobiele website, die de gebruikers op de hoogte houdt met de meest recente informatie. Deze app biedt o.m. nieuws, algemene informatie, clubagenda, programma/uitslagen/standen, afgelastingen, wedstrijdverslagen, foto's, etc. 

Hoe kun je gebruik maken van de clubapp van DAW Schaijk? Simpel! Volg onderstaande instructies eenmalig en je beschikt daarna altijd over onze app!! Is dit je teveel werk; ga dan op je mobiele telefoon naar www.dawschaijk.nl :)

 

De DAW Schaijk clubapp op je Iphone

Stap 1: Open www.dawschaijk.nl in Safari en druk op het middelste icoontje van de balk aan de onderzijde.
 
1


Stap 2: Kies "Zet in beginscherm".

2Stap 3: 
Kies de naam waarmee de app op je beginscherm zal verschijnen: DAW Schaijk

3Stap 4: 
Geniet van je app!
 
 

De DAW Schaijk clubapp met Android

Om deze app met je Android besturingssysteem te kunnen gebruiken heb je Chrome of een andere browser die de optie "Toevoegen aan homescreen" kent.
 
Stap 1: Open www.dawschaijk.nl in de browser en druk op de optie-icoon rechtsboven van het scherm (3 puntjes onder elkaar)

Screenshot 20170913 161144
 
Stap 2: Kies de optie "Voeg toe aan beginscherm" onderin het menu

Screenshot 20170913 161154

Stap 3: Kies de naam waarmee de app op je beginscherm zal verschijnen: DAW Schaijk

Screenshot 20170913 161207

Stap 4: Geniet van je app!

 

Hoe werkt de DAW Schaijk clubapp?

Heb je de app op bovenstaande wijze ‘geïnstalleerd’ op je apparaat, dan kun je ‘m gaan gebruiken. Iedere keer als je de app opent, dan wordt de browser op je apparaat opgestart. Rechtsboven in de blauwe balk zie je 3 liggende oranje streepjes. Daar vind je het menu. Het menu is ingekort tot de meest gebruikte menuopties, maar onder de knop ‘overig’ vind je alle menuknoppen, zoals de gewone website ze heeft. Verder vind je de knoppen ‘home’, ‘matchcenter voetbal’, ‘matchcenter korfbal’, ‘agenda’, ‘fotoalbums’, ‘bardiensten’ en ‘clubprofiel’.

Screenshot 20170915 110529

Even specifieke aandacht voor de knop ‘matchcenter voetbal’: als je deze pagina opent, dan kom je in het deel wat aangestuurd wordt door mijnclub.nu. Je ziet het wedstrijdprogramma en wat verder naar beneden de meest recente uitslagen. Deze staan misschien wat minder logisch geordend (op aanvangstijd i.p.v. op teamvolgorde), vandaar dat je direct ook een team kunt kiezen via de optie ‘kies een team’.

Een beetje verstopt zitten hele handige functionaliteiten. In de oranje balk waarin met blauwe letters DAW Schaijk staat, zie je aan de linkerkant 3 liggende blauwe streepjes. Druk je daarop, dan klapt een menu uit waarin je o.m. direct naar de afgelastingen kunt gaan of waar je teams als favoriet kunt instellen (via de knop ‘teams’). Op deze manier kun je voortaan veel sneller naar de pagina van je favoriete team gaan om het speelprogramma, de uitslagen en de stand te bekijken.

Screenshot 20170915 110441

Deze wedstrijdinformatie wordt geboden middels de samenwerking met Mijnclub.nu. Momenteel is het wedstrijdsecretariaat in samenwerking met de mensen achter Mijnclub.nu aan het onderzoeken of ook de wedstrijdinformatie van de korfbaltak op deze wijze kan worden aangeboden. Tot die tijd vind je onder de knop ‘matchcenter korfbal’ downloadbare overzichten van het speelschema, maar hopelijk kan er snel dezelfde informatie worden geboden als voor de voetbaltak. Eventueel kan ook worden uitgeweken naar de app van de KNKV zelf. Deze is beschikbaar voor Apple en Android.