• Gepubliceerd in Clubnieuws

In het Paasweekeinde was het zover: Een tweedaagse fusieweekend wat de afsluiting zou zijn van het fusieproces van de samenvoeging van de verenigingen RKSV DAW en DKV Emos. Een druk jaar voor de verschillende commissies, die langzaam maar zeker ervoor zorgden dat de contouren van de fusie zichtbaar werden op het sportpark. De uitrol van de kledinglijn en de aanleg van het kunstgrasveld waren zichtbare veranderingen, maar achter de schermen speelde (en speelt) nog zoveel meer. Als sluitstuk volgde het fusieweekend.

Als eerste stond op zaterdagmiddag de korfbalwedstrijd tussen de dames van Korfbal 1-2 en een afvaardiging van de heren- en damesselectie voetbal op het programma. Rond de klok van 13.30 uur verzamelden de spelers en speelsters zich op het sportpark. De korfbaltak stak zich in het oranje tenue terwijl de voetbaltak zich in het blauw hees. De echte insiders wisten dat de voetbaltak niet zonder gedegen voorbereiding op het korfbalveld wilde verschijnen. Daarom werd vrijdagavond een training belegd zodat men alvast kon warmdraaien met zesjes, doorloopballen en vrije worpen. Later lezen we of dit goed heeft uitgepakt. Voordat de wedstrijd zijn aanvang had stonden er uiteraard enkele plichtplegingen op het programma. Voorzitter Henrie Lamers bedankte eenieder die een bijdrage had geleverd aan de oplevering van het kunstgrasveld, dat er spik en span bij lag. En niet alleen het veld, maar ook de opslagruimte en alles eromheen had de uitstraling die het verdiende. De officiële handeling werd verricht door wethouder Benno Maathuis die een bal in de korf moest werpen. Of wethouder Maathuis de hele week heeft geoefend, is niet bekend. Feit wil dat hij als volleerd korfballer de bal de juiste hoogte en snelheid wist mee te geven om het punt te maken. Kunstgrasveld geopend! Alle spelers en speelsters werden vervolgens één voor één voorgesteld door de enthousiaste omroepsters Annemarie en Anita. De voetbaltak maakte er een ware show van, met high fives en handshakes. Zij waren er klaar voor! Dat was de korfbaltak zeker ook. Binnen de eerste minuut wisten zij het openingsdoelpunt te maken. Een ware afstraffing werd het echter niet, want de ambitieus spelende voetbaltak wist tot 6-6 aardig bij te blijven. Een gebrek aan effectiviteit brak hen echter op. Scheidsrechter Marjon Vos floot bij een stand van 12-9 (in het voordeel van de korfbaltak) voor het einde van de wedstrijd. Aansluitend op de wedstrijd vond de informele borrel plaats. Andere verenigingen, sponsoren en genodigden konden van een hapje en drankje genieten in de mooi versierde accommodatie. Bij de start van de avond was het tijd voor een grootscheepse BBQ. Keurslagerij Van Kraaij zorgde ervoor dat maar liefst 280 monden gevuld werden met een heerlijke BBQ. Daarna was het tijd voor De Partycriminals en onze eigen DJ Sventertainer. Zij maakten er een feestje van tot in de late uurtjes! Ook werd een nieuwe wand onthuld, met afbeeldingen uit het heden en verleden van DAW Schaijk.

IMG 5292 1 min

IMG 5303 1 min


Op zondag 1 april was er geen tijd om bij te komen. Hoezo paasbrunches en het bezoeken van woonboulevards? Gesport werd er, op sportpark D'n Heuvel. Door de jeugdleden met diverse activiteiten, door de senioren leden werd een 4-tegen-4 fusiekorfbaltoernooi gehouden, met als uitgangspunt maximaal twee selectiespeelsters per korfbalteam en minimaal één jongen in het veld. Het enthousiasme was hoger dan de temperatuur en helaas was de regen ook zo nu en dan spelbreker. Toch kon teruggekeken worden op een geslaagde dag! De Beauties and the Beasts wonnen in een spannende eindstrijd met 6-5 van Rodger, Rutger en de Panfluitmuzikanten. Het winnende team bestond uit de spelers/speelsters Laura, Bo, Eefke, Thijn, John en Rob. Zij werden daarmee de winnaars van het fusiekorfbaltoernooi! Onder het genot van een drankje en muziek van DJ Rikkert werd nagenoten van een mooi fusieweekend. Dat een weekend feest niet altijd invloed heeft op de sportieve prestaties lieten de jongens en meiden van het eerste voetbal- en korfbalteam zien. Zij wonnen beiden hun competitiewedstrijden op 2e Paasdag!

IMG 5299 1 min

 

DAW dankt de organisatie van het fusieweekend (Hanny, Pepijn, Rob, Leon, Walter, Antoinette, Gerard, Bo, Femke, Loes, Mari, Anke en de supportersvereniging) voor de uitstekende organisatie!!

Tagged under Fusie