• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

DAW A3 - SCMH A1

Kampioenschap korfbaldames A3!

Vandaag stond de wedstrijd DAW A3 tegen SCMH A1 op het programma. In de afgelopen week werd er al gesproken over een kleine kans op een kampioenschap. De dames van de A3 hadden dit echter niet geheel zelf in handen. De uitslag van De Korfrakkers was hiervan afhankelijk.

Het team besloot gezamenlijk te gaan kijken bij De Korfrakkers. Wellicht door de druk die DAW gaf door hen aanwezigheid, eindigde de stand voor De Korfrakkers in een gelijkspel. Dit was positief voor DAW. De eerder genoemde kleine kans op een (gedeeltelijk) kampioenschap werd nu groot en haalbaar!

Vol goede moed en ook een beetje spanning begonnen de dames aan de wedstrijd. Ze lieten meteen zien dat ze de betere in het veld waren. Er werden veel en mooie kansen gecreëerd. De kansen werden nog niet voldoende benut. De stand in de rust was dan ook een magere 2-0 voorsprong.

De coach heeft in de rust de juiste aanwijzingen gegeven want in de tweede helft vielen de doelpunten als een sneltrein. Vanuit het publiek worden de dames fanatiek aangemoedigd. Het team werkt hard voor elkaar en dit wordt uiteindelijk beloont in een dikke overwinning. De eindstand is 11-3! Kampioenen!

Vanaf het bordes bij de bestuurskamer werd het kampioenschap gevierd. En dit werd doorgezet in de kantine en op het feest van Lara.

Ook trainster/coach Nicole werd door het team voor haar inzet bedankt met een lied: Nicole die is oke, olé olé ....

DAW A3, gefeliciteerd met het kampioenschap!