• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op zondag 4 december speelde het eerste van DAW thuis tegen St. Michielsgestel, het G-team was het Team van de Week. Hoewel de wedstrijd een kwartier eerder begon, omdat het vroeg donker is in deze periode, waren ze allemaal keurig op tijd en hadden er veel zin in. Het G-team, sinds dit seizoen actief bij DAW, heeft tijdens de trainingen zo’n vertrouwen opgebouwd dat ze na de winterstop al aangemeld zijn voor de competitie, dit is een grote prestatie.

Na de ontvangst werden onze G-teamers in het oranje-wit gestoken zodat ze er hetzelfde uitzagen als onze jongens van het eerste. Eerst naar buiten voor de teamfoto en toen die gemaakt was moest er even geoefend worden voor de vlaggenparade. Dit ging fantastisch, niets stond het G-Team meer in de weg om onze jongens op een mooie manier op het veld te ontvangen.

Nou, die ontvangst was hartverwarmend, ook de jongens uit Gestel werd veel succes toegewenst, sportiviteit ten top! Na de vlaggenparade ging het team terug naar de kleedkamer, een mooie gelegenheid om 10 lastige vragen te stellen:

1. Wie vinden jullie de beste speler van het eerste? Robbert Knipping, die heeft al eens meegetraind met ons.

2. Op welke plaats gaat DAW1 dit seizoen eindigen? Op de eerste plaats natuurlijk

3. Hoe was jullie training gisteren? Joost Heurkens heeft ons gisteren getraind, die is erg goed

4. Hoe gaat het in de competitie? We gaan na de wintersop in de competitie. Daar hebben we alle vertrouwen in

5. Noem eens een mooi moment met jullie team dit seizoen. Dat was toen Prins Johnny (d’n Urste) bij ons keepte. En we zijn erg goed in de derde helft

6. Welke profclub heeft jullie voorkeur? We zijn allemaal voor PSV en Ajax. Lieke, een van de leidsters, is voor Feyenoord, maar dat telt niet.

7. Wie wordt dit jaar landskampioen? Ja, nogal logisch, PSV of Ajax

8. Wat vinden jullie van de leiders en trainers? Saai…. (haha, grapje). Nee ze zijn erg aardig en hebben ons al veel geleerd

9. Moet er nog wat veranderen aan de trainingen? Het partijtje niet op die kleine, maar op grote goals

10. Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen? Daar komt het… broodje hamburger, red bull, alcoholvrij bier, friet, sisi, AA en de ranja van Nico op zaterdag is bijzonder lekker.

Na de vragen ging het team naar de tribune om de wedstrijd te bekijken. Ze zagen een eerste helft waarin DAW duidelijk de betere was. Tijdens de rust namen ze allemaal nog drie penalty’s op reservekeeper Daan Janssen. Menige bal verdween snoeihard in het net, Daan had er werk zat mee. Toen zat het erop, ze kregen allemaal nog een tas met verassing en na het omkleden werden ze nog uitgenodigd om de tweede helft te bekijken. De wedstrijd eindigde gelijk: 0-0.

Alle spelers van het G-team, Ayk, Daan, Richard, Ron, Rex, Conchita, Wesley, Jeroen, Dave, Stefan en Michel alsmede leidsters Maartje en Lieke hebben een leuke middag gehad.