• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Op zondag 29 oktober 2017 speelde DAW thuis tegen Sparta ’25. Deze dag mocht DAW JO11-3 Team van de Week zijn. Met maar liefst 10 spelers speelt dit team dit seizoen in de competitie. Stuk voor stuk gemotiveerd, dat bleek ook al uit het feit dat ze allemaal ruim op tijd aanwezig waren.
Eerst werd er omgekleed en verteld wat de bedoeling was. Met deze kennis gingen ze naar buiten om een teamfoto te maken. Op aanwijzing van de professionele fotograaf Ingrid werd een “stoere” foto gemaakt. Het resultaat is de illustratie van dit stukje.
Toen werd het tijd om te oefenen voor de vlaggenceremonie. Omdat het hoofdveld gebruikt werd voor het warmlopen van beide teams moesten ze helemaal naar het achterste veld om te oefenen maar dat vormde geen enkel probleem: de kinderen begrepen meteen wat de bedoeling was. Om half drie was het tijd voor het echte werk. Keurig werden DAW en Sparta op het veld onthaald, aan het Team van de Week kon het niet liggen dat DAW de drie punten thuis zou houden. De wedstrijd begon maar de kinderen verkozen hun eigen partijtje te spelen op het trapveldje.
Toen de rust begon en DAW tegen een 0-1 achterstand aankeek mochten onze jongens van het team penalty’s nemen op de reservekeeper Rik van der Linden. Hoewel Rik zijn uiterste best deed kon hij toch niet voorkomen dat menig balletje in de touwen verdween. De tweede helft begon, waarin DAW de achterstand wist om te buigen in een 4-1 overwinning en ons Team van de Week ging zich weer omkleden. Tijdens het omkleden was er mooi gelegenheid om 10 lastige vragen te stellen…

1. Wie vinden jullie de beste speler van DAW1?
Tja, hoe heten ze, het was een moeilijke vraag maar uiteindelijk werd de naam Robbert Knipping genoemd.

2. Op welke plaats eindigt DAW1 dit seizoen?
Na wat rekenwerk werd de tweede plaats toebedeeld.

3. Hoe was jullie wedstrijd gisteren?
Goed! Met 4-0 gewonnen.

4. Hoe gaat het in de competitie?
Hoewel de kinderen er minder tevreden over waren dan de leiders vonden ze het niet slecht dat ze op dit moment op de 5e plaats van de ranglijst staan.

5. Noem eens een mooi moment met jullie team dit seizoen
Een monsteroverwinning van 7-1 in de beker en het moment dat de tegenstander onze keeper had uitgeschakeld en meende te scoren en “wij” de bal nog net van de lijn wisten te halen.

6. Welke profclub heeft jullie voorkeur?
3 x PSV, 6 x Ajax en eentje is er voor AZ.

7. Wie wordt er dit jaar landskampioen?
Uw verslaggever kon er in het tumult twee namen uithalen PSV/Ajax.

8. Wat vinden jullie van de leiders en trainers?
Leuk maar soms streng.

9. Moet er nog wat veranderen aan de trainingen?
Het mag best wat “pittiger” en wij zouden onze trainers wel eens training willen geven.

10. Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen?
Chips, friet, frikadel, frisdrank, nacho chips en fruit. Maar dat laatste is gratis en hoef je dus niet te kopen.

Toen zat het erop, met nog een tasje met verassing gingen de kinderen weer naar huis. Het was een leuke middag. DAW JO11-3 bestaat uit de volgende spelers: Niek den Brok, Teun van Casteren, Ties de Graauw, Bas Jans, Lars van Lith, Finn Mathijssen, Mats Meijers, Lenn Verkerk, Rens Vissers en Tijn Voet. De trainer is Tom van Grinsven en de ouders zorgen voor begeleiding tijdens de wedstrijden.