Log in

  • Gepubliceerd in Jeugdnieuws

De CJTZ heeft afgelopen jaar een hele metamorfose ondergaan. Reden om de nieuwe commissie even voor te stellen. Nadat vorig jaar Ronald van de Venne en Henry van Boekel stopte bij de commissie hing begin dit jaar ook Ruud Loeffen zijn taken aan de wilgen waarmee de commissie zo goed als leeg was. Gelukkig hebben we deze weer op kunnen vullen en begint deze weer te draaien zoals het zou moeten. Op dit moment hebben we weer een bezetting van 6 personen waarmee we weer aan de slag zijn gegaan.

Theun Laurant is de persoon die de overgang van de junioren naar de senioren zal gaan begeleiden. Hij heeft hiermee ook de aansluiting naar de commissie technische zaken van de senioren.

Bart Vos en Freek van Boekel zullen veelal de oren en ogen worden van de CJTZ. Voor een goede indeling in overleg met trainers en leiders wil de commissie zelf ook regelmatig wedstrijden bezoeken. Vaak zullen zij de standaardteams bekijken, maar mochten er geluiden zijn (geef het door) dat spelers uit andere teams bekeken moeten worden, dan horen we het graag.

Robbert Knipping is op dit moment een van de aanspreekpunten van de commissie en drijfveer achter veel wat geregeld moet worden. Na jarenlang zelf actief te zijn geweest als
standaardteamtrainer en al eens een vergelijkbare functie uitgevoerd te hebben bij Best Vooruit is hij fanatiek aan de slag gegaan. Een goede indeling en opleiding voor de jeugd is voor hem het belangrijkste wat er te bereiken valt.

Nieuw in de commissie jeugd technische zaken is de taak van Technisch Jeugd Coördinator. Deze functie zal door Bas van de Ven ingevuld gaan worden. Als TCII-er is hij hier goed voor opgeleid (vergelijkbaar diploma als onze hoofdtrainer Rob heeft). Bas zal verantwoordelijk worden voor de beoordeling van spelers uit de standaard en semistandaardteams. Verder gaat Bas zich bezig houden met de ontwikkeling van de doorlopende leerlijn binnen de jeugdafdeling van het voetbal. Welke vaardigheden kunnen en welke leeftijdscategorie aangeleerd worden, en hoe kunnen trainers daarin ondersteund worden. Hij zal dit dan ook actief gaan bezighouden in het begeleiden van de (semi)standaardteamtrainers en op aanvraag kan iedere trainer bij hem terecht.

Ten slotte is Marcel van den Heuvel de link naar het jeugdbestuur waar de commissie onder valt. De commissie heeft nog geen eigen voorzitter, dus tot die tijd neemt Marcel deze functie waar.

Deze zes hebben er zin in. Mochten er nog vragen zijn, dan kun je altijd bij een van ons terecht.