• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Onder zonnige omstandigheden speelde EMOS 1 haar uitwedstrijd In Ooij op het korrelkunstgras tegen SVO. Na de bekerwinst op Heumen wisten de dames dat een heel andere wedstrijd zou worden. Een wedstrijd waarin men zelf het spel zou moeten maken. Het begin was alleraardigst en een snelle 0-2 stond op het scorebord. Daarna verliep het allemaal wat stroever en slordiger. De vele mooie aanvallen werden maar mondjesmaat omgezet in een doelpunt. Wat dat betreft was de tegenstander, qua afronding een stuk scherper. Dit resulteerde 10 minuten voor rust in een 4-5 voorsprong. Na de Time-out werd orde op zaken gesteld. EMOS liep gemakkelijk weg naar een 4-7 ruststand.

Ook in de 2e helft eenzelfde spelbeeld. EMOS creĆ«erde vele kansen maar vergat zichzelf voldoende te belonen. Aangezien de verdediging wel heel erg goed werk afleverde kwam de overwinning nooit in gevaar. Uiteindelijk floot de scheidsrechter af bij een 5-11 eindstand. Twee dikverdiende punten, al had de uitslag gezien het spelbeeld wat hoger uit mogen vallen.

Doelpunten: Dezie Timmers (2), Renske van Vught (2), Femke vd Wijst (2), Carlijn vd Hoogen (2), Dide vd Heijden, Demy Geurts, Maud Franssen (allen 1x)