• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Het in een compleet nieuw tenue spelend Emos kende een flitsende start tegen Nijnsel. Binnen 15 minuten keken de dames tegen een 4-0 voorsprong aan die opgebouwd werd door het neerzetten van mooie en gevarieerde aanvallen. Deze flitsende start kon in de 1e helft echter geen vervolg krijgen. De tegenstander veranderde iets in het spel en het spelbeeld werd rommeliger. Hierin gingen we teveel mee. Ook werd er veelal gekeken op het creƫren van een kleine kans (doorbraak) en werd het afstandschot wat minder gebruikt. De kansen die we in deze fase kregen werden echter mondjesmaat benut. Uiteindelijk wisten beide ploegen voor rust nog 2x te scoren en werd de rust ingegaan met een 6-2 voorsprong.

In de rust is aangegeven meer gebruik te gaan maken van het schot en zelf het tempo te gaan bepalen in de aanval. Om zo tot meer kansen te komen. Daarnaast moesten de gecreƫerde kansen beter benut worden. Na rust was het in de 1e de beste aanval raak voor Emos, 7-2 en alle voorteken waren er om verder weg te lopen van de tegenstander. Na 11 minuten in de 2e helft viel Carlijn vd Hoogen uit met een heel nare blessure. Dit zorgde ervoor dat Emos even van slag was. Hierdoor kon Nijnsel dichterbij komen en zelfs gelijk maken. Uiteindelijk maakte Liza de Groot, na een goede aanval, van afstand de winnende 8-7. Al met al een wedstrijd met 2 gezichten. Enerzijds de goede fase aan het begin van de wedstrijd en direct na rust, anderzijds lieten de dames teveel mogelijkheden liggen om de wedstrijd in het slot te gooien en eerder te beslissen waardoor het alsnog te spannend werd.