• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Op 26 november speelden de dames van EMOS 1 hun 3e competitiewedstrijd tegen Vios uit Ottersum. Plaats van handelen Sporthal De Meercamp in Oeffelt. De 1e 2 competitiewedstrijden werden gewonnen dus we waren erop gebrand om ook deze 3e wedstrijd winnend af te sluiten. De beginfase van de 1e helft hebben we met name moeten wennen aan het fysieke spel van de tegenstander. Vios kwam 2x op voorsprong maar beide keren werden deze gecounterd. Eerst maakte Dezie Timmers de 1-1 met een strafworp vervolgens trok Renske van Vugt de stand gelijk met een onehander. Vanaf dat moment kregen we verdedigend meer grip op het spel van de tegenstander en waren we aanvallend in staat langer in balbezit te blijven. Via 2 afstandsschoten van Anke vd Wijst, een afstandsschot van Vios en een wegtrekker van Renske van Vugt gingen we met een 3-5 stand rusten.

Ook na de rust hetzelfde spelbeeld. Vios creĆ«erde weinig kansen meer door het goede verdedigen van Emos. Uiteindelijk wist Vios na rust nog 1 x te scoren. Via een wegtrekker van Femke vd Wijst, een doorloper van Dide vd Heijden en 3 afstandsschoten (Auke de Vent, Demy Geurts en Anke vd Wijst) werd een eindstand van 4-10 bereikt. Op het oog een ruime overwinning maar het was meer een overwinning die met heel veel geduld tot stand gekomen is. Deels omdat onze eigen afronding scherper had gemogen maar ook omdat we heel veel niet kregen in vrije worpen en strafworpen. De moeilijkheid zat hem in het omgaan met het fysieke spel van de tegenstander en de rust te  bewaren om de wedstrijd binnen te trekken. Dat is goed gelukt!

De volgende wedstrijd is zondag 3 december om 15:00 uur tegen Flash en wordt gespeeld in De Eeght in Schaijk.