• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen Emos en Kangeroe uit Veghel op het programma. Na de winst de week ervoor tegen Flash (17-5) waren de dames erop gebrand de goede reeks door te zetten.

Een totaal andere wedstrijd. Daar waar de dames tegen Flash vanaf het begin scherp waren in de afronding viel dat deze keer tegen. Kansen werden er volop gecreëerd maar de afronding bleef achterwege. Het gevaar is dan dat je tegen jezelf gaat spelen.

Na 23 minuten viel dan ook pas het 1e doelpunt via Demy Geurts. Kangeroe deed wat terug maar direct scoorde Maud Fransen de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

De 2e helft hetzelfde spelbeeld. Emos creëerde volop kansen maar de afronding zat niet mee. Na 9 minuten scoorde Kangeroe de 2-2 en kort daarna zelfs de 3-2. Vanaf dat moment was het vooral doorgaan, kansen creëren en afronden. De 3-3 werd gemaakt door Auke de Vent en de 3-4 door Liza de Groot. Na de 4-4 pakten we eindelijk de voorsprong van 2 doelpunten via Auke de Vent en Anke vd Wijst. De 5-6 was voor de statistieken.

Het was een wedstrijd die niet liep zoals verwacht. Maar de ploeg is blijven knokken voor elk doelpunt en is niet tegen zichzelf gaan spelen. Volgende week spelen we de wedstrijd tegen BMC en dan zullen we qua afronding beter moeten spelen om ook deze wedstrijd winnend te kunnen afsluiten