• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Afgelopen zondag speelde het 1e van Emos haar wedstrijd tegen Vios. Na het gelijke spel vorige week (tegen Klimop) een wedstrijd die gewonnen moest worden als men in de strijd om het kampioenschap wil blijven. De vorige wedstrijd eindigde in een 10-4 overwinning maar die uitslag was lastiger bereikt dan het lijkt.

De beginfase van de wedstrijd was wat rommelig van beide ploegen. De dames moesten even kijken op welke manier Vios verdedigden. Vios kwam op een 0-1 voorsprong door een onoplettendheid in de verdediging. Maar vanaf dat moment kwam Emos op toeren en liep uit naar een 4-1 voorsprong binnen een kwartier door doelpunten van Anke (2x) ,Carlijn en Renske. In deze fase werd het met veel risico verdedigende Vios voorbij gelopen. Door geduldig aan te vallen werd de voorsprong uitgebreid naar 6-1 via Demy en Liza alvorens Vios weer een doelpunt wist te maken. Door nog 2 doelpunten van Demy werd een ruststand van 8-3 bereikt.

In de rust werd aangegeven dat de ploeg vooral rustig door moest blijven spelen. De kansen komen en benadrukt werd ze beter af te ronden. In dat geval zouden de 20 doelpunten gehaald kunnen worden. In het begin van de 2e helft werd er via vlot combinatiespel een voorsprong van 11-3 genomen door doelpunten van Renske en Dide (2x). Vanaf dat moment stokte de productie. De mooiste kansen werden gecreƫerd maar niet benut en daardoor werd het rommelig. Uiteindelijk werd in het laatste kwartier door beide ploegen nog 2x gescoord en werd een eindstand van 13-5 bereikt. Een goede overwinning en de belangrijke twee punten. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Flash en gaan we ervoor om de 2 p[unten opnieuw mee te nemen.

Doelpunten: Anke v/d Wijst 2, Carlijn v/d Hoogen 1, Renske van Vugt 3, Liza de Groot 1, Demy Geurts 3, Dide v/d Heijden 2 en Femke v/d Wijst 1