• Gepubliceerd in Korfbalnieuws

Afgelopen zondag speelden de korfbaldames van DAW Schaijk de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper Oxalis uit Horst. Na eerdere overwinningen tegen concurrent Celeritas (9-13) en Lottum (16-2) zou bij winst de koppositie overgenomen kunnen worden. Bij verlies zou een kampioenschap wat verder uit beeld raken. De dames waren erop gebrand een goed resultaat te halen. De eerste helft was spannend en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 6-6 werd er om en om gescoord. De slotfase van de 1e helft was voor Oxalis en zij namen een 8-6 voorsprong. Vlak voor rust kon Liza de Groot de marge weer verkleinen tot 1 doelpunt. Met een 8-7 achterstand ging DAW de rust in.

Tijdens de rust is benadrukt dat men geduld moest bewaren. We creƫerden goede kansen en deze moesten de 2e helft benut gaan worden. Verdedigend stond het goed en we moesten dat vooral vasthouden. Dan zou het resultaat vanzelf komen.

De 2e helft begon met een doelpuntloze periode van 10 minuten. Maud Fransen zorgde op dat moment voor de gelijkmaker, direct gevolgd door een doelpunt van Anke v/d Wijst. Een 8-9 voorsprong was het gevolg. Na de 9-9 scoorde Maud haar 2e doelpunt en namen we weer een voorsprong. Toch was het Oxalis die de 10-10 liet aantekenen. Vanaf dat moment nam DAW het heft in handen. Via doelpunten van Femke v/d Wijst, Dide v/d Heijden en Liza de Groot werd de 10-13 overwinning veilig gesteld. De koppositie werd veroverd. Met deze overwinning zet DAW een belangrijke stap richting promotie en een kampioenschap. Aankomende zondag speelt DAW Schaijk om 13.00 uur thuis tegen SVO uit Ooij. Alle support en aanmoedigingen zijn meer dan gewenst!