Logo

kampioen 2018 2019DAW Schaijk korfbal 1 prolongeert daarmee de titel. Waar vorig jaar het kampioenschap in de eerste klasse werd behaald, wist het 1e team dit jaar de titel te prolongeren met het kampioenschap in de overgangsklasse. We liggen dus op koers om het doel (met DAW Schaijk in de hoogste klasse van het dameskorfbal te gaan spelen) te bereiken. Ook het 2e team wist zich te handhaven in de reserve topklasse. De komende jaren gaan we het jeugdplan uitvoeren en willen we ook bij de jeugd resultaten gaan halen, zodat doorstroming naar de senioren goed kan verlopen. Zie hier een uitgebreide fotoreportage.

Waar het vorige week al behoorlijk spannend was in de wedstrijd tegen SVOC, stond vandaag een moeilijke wedstrijd tegen Flamingo’s op het programma. In de eerste helft van de competitie wisten we niet van hen te winnen. Ook deze keer hadden we een goede analyse van de tegenstander. Enkele weken geleden was het hele team een wedstrijd gaan kijken. We wisten dus waar we goed op moesten letten. Doel: nog twee wedstrijden spelen en minimaal twee punten halen voor het kampioenschap.

001DSC02598

Zondag 2 juni, meer dan 30 graden, emmers vol water, heel veel zenuwen en veel publiek. Dat was de entourage voor een spannende wedstrijd. Ondanks de kennis van hun spel wist Flamingo’s vrij vroeg met wegtrek balletjes 0-2 te scoren. Enkele minuten later wisten wij eindelijk het gaatje van de korf te vinden en scoorden we de 1-2 en 2-2. Op dat moment waren de doelkansen (99 voor en 47 tegen) al talloos, alleen door de zenuwen vielen de ballen er niet in. De O’s en A’s van het publiek ten spijt.

Tot rust ging de strijd gelijk op en met 4-4 gingen we de rust in.

002DSC02626

In de rust even goed bijkomen van de hitte en vasthouden aan ons strijdplan. Het enige wat we tijdens de wedstrijd wat hebben aangepast, was de wijze van verdedigen. De lengte van de tegenstander was groot en zorgde voor lastige situaties. Waar we dit seizoen al vaker de wedstrijd naar ons toe wisten te trekken, lukte dat deze keer ook. Door een uitstekende conditie en een team wat, samen met de reserves en begeleiding langs de kant een eenheid vormt, er staat. We pakten in de tweede helft het initiatief en gaven na 5-5 de wedstrijd niet meer weg.

003DSC02716

Door de kracht dat elke speelster kan scoren en kansen kan creëren, liepen we netjes uit naar 8-6 en, ja hoor, voor het 2jaar op rij met een nieuwe trainer wederom kampioen. Volgend seizoen spelen in de Hoofdklasse. Een uitdaging, we gaan ervoor!

Na de wedstrijd een mooie toespraak van de algeheel voorzitter van DAW Schaijk en de voorzitter van de korfbalafdeling DAW Schaijk. Winnen en plezier maken, het viel mooi op z’n plaats.