• Gepubliceerd in Korfbal

Korfballen bij DAW Schaijk is mogelijk vanaf de leeftijd van 5 jaar. Als (mogelijk) nieuw lid kun je natuurlijk eerst een paar keer mee trainen om te proberen of je het leuk vindt. Je moet dan wel eerst contact opnemen met de ledenadministratie van de korfbaltak (zie contactgegevens hieronder). Je krijgt dan te horen wanneer je mag gaan trainen en bij welk team je gaat horen. Als er geen plaats is in een team kom je op de wachtlijst en word je benaderd zodra er een plekje vrij is. 

Wil je meer weten over korfballen bij DAW Schaijk (zowel jeugd als senioren) neem dan contact op met Mirjam v/d Venne via telefoonnummer 0486 463540 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Een informatieboekje downloaden is ook mogelijk. Lid worden kan alleen door het insturen van een volledig ingevuld aanmeldingsformulier. Klik op aanmeldingsformulier om een formulier te downloaden. Lever het volledig ingevulde formulier in bij het wedstrijdsecretariaat van DAW of stuur het naar Mirjam v/d Venne, Andoorn 7, 5374 DE Schaijk.

Let op: nieuwe leden van 16 jaar en ouder dienen ook een kopie van een geldig legitimatiebewijs in te leveren.

Ook voor het doorgeven van wijzigingen met betrekking tot het lidmaatschap, zoals bijv. zwangerschap, verhuizing, e.d. dien je contact op te nemen met de ledenadministratie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Contributiebedragen seizoen 2022-2023

Hieronder de contributiebedragen voor het seizoen 2022-2023. Deze liggen in lijn met het voorgaande jaar, aangepast met de inflatie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Voetbal

Bedrag seizoen 2022-2023

 

Korfbal (*)

Bedrag seizoen 2022-2023

Senioren

182

 

Senioren

185

O-19, O-17, G-voetbal

142

 

Junioren

165

O-15, O-13, O-12

133

 

Aspiranten

153

O-11, O-9, O-7

119

 

Pupillen

141

Kabouters

66

 

Welpen

136

Seniorenvoetballer met kaderfunctie

110

 

Kangoeroes

118

Juniorenvoetballer met kaderfunctie

86

 

G-korfbal

118

Walking Football

118

 

 Rustend lid

 23

Walking Football met kaderfunctie

74

     

Rustend lid / invalkracht voetbal

55

 

Invalkracht korfbal

55

Kaderlid zonder te voetballen

0

 

Kaderlid zonder te korfballen

0

(*) Korfballende kaderleden krijgen per halfjaar een korting van € 15,- op hun contributiebedrag. Dit wordt in de contributieheffing verwerkt.


Bardiensten

In de contributieheffing worden ook de (helft van de) kosten opgenomen voor de actieve voetballers en korfbalsters die in het vorige voetbalseizoen ervoor kozen om geen bardiensten (of dienst wedstrijdsecretariaat) te draaien.

Ook als je niet bent komen opdagen tijdens jouw bardienst, worden onderstaande tarieven in rekening gebracht. Meer weten? Kijk dan hier https://www.dawschaijk.nl/clubinfo/leden/diensten

Draai je geen bardiensten, maar wil je dit wijzigen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Agnes van der Velden helpt je namens de barcommissie verder op weg!


Beleidslijn ten aanzien van het lidmaatschap en bijbehorende contributieverplichting

Conform statuten (artikel 9, lid 9) is voor een lid contributie verschuldigd voor het gehele seizoen 2022-2023 als men bij de start van het seizoen (1 juli 2022). Dit geldt daarmee ook voor tussentijdse opzegging van het lidmaatschap.


(Veelgestelde) vragen

Uiteraard is geprobeerd de ledenadministratie met grote zorgvuldigheid te voeren. Met zo'n 1.300 leden is het echter een illusie te denken dat dit geheel foutloos gaat. Schroom daarom niet vragen te stellen als in jouw ogen de contributieheffing geen recht doet aan de werkelijkheid! Vragen of opmerkingen kunnen uitsluitend worden gesteld via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ga ervan uit dat we binnen circa één werkweek contact met je opnemen om een en ander af te handelen!

Hieronder een vraag- antwoordenrubriek. Wellicht dat jouw vraag hieronder wordt beantwoord.

Ik heb in het seizoenmaar één bardienst gedraaid, hoe zit dit dan m.b.t. contributieheffing?

Iedere actieve speler die qua leeftijd in aanmerking komt voor het draaien van bardiensten, komt in één seizoen maximaal twee keer aan de beurt. Heb jij echter slechts één dienst gedraaid, dan heeft dit uiteraard geen effect op de contributieheffing.

Zitten in de contributieheffing de gele en rode kaarten verwerkt (voetbaltak)?

Nee, deze strafzaken worden, evenals de waskosten voor de van de A-selectie en JO 19-1, aan het einde van het seizoen (juni/juli) geïncasseerd. Op dat moment is in totaliteit bekend wat de gele en rode kaarten DAW gekost heeft. Hiervoor worden de tarieven die de KNVB aan DAW per kaart in rekening brengt, gebruikt.

Ik heb een zware blessure opgelopen waardoor ik de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen.

Het is altijd vervelend als je jouw favoriete sport door een zware en langedurige blessure niet kunt uitoefenen. Een blessure die zo zwaar is dat ervoor zorgt dat je de rest van het seizoen niet meer in actie kunt komen is uiteraard de schrik van veel korf- en voetballers. DAW wil hierin met de contributieheffing uiteraard meedenken. Wellicht dat een rustend lidmaatschap wat voor je is in de periode dat je niet als actief voetballer op het veld kunt staan. De tarieven vind je in de tabel hierboven. Hiermee blijf je toch lid en verbonden met de vereniging ondanks dat je niet op het veld staat! Neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zoeken een passende oplossing.

De contributieheffing klopt niet met de leeftijdscategorie waarin ik speel.

Dispensatie kan hiervan een reden zijn. Bij DAW betaal je afhankelijk van je eigen leeftijd de contributie die op jouw leeftijdscategorie van toepassing is. Het komt voor dat jeugdspelers dispensatie hebben waardoor zij een jaar extra in een lagere leeftijdscategorie doorbrengen. Andersom komt het wellicht nog vaker voor. Jeugdspelers die actief zijn in de seniorenafdeling. Vooral bij de damesafdeling voetbal is dat dit seizoen het geval. Deze dames betalen de contributie die zij anders als juniorenvoetbalster zouden betalen.

Bij mij is geen contributie in rekening gebracht via automatische incasso. Hoe kan dit en wat nu?

Dit kan enkele redenen hebben. Voorbeelden: te weinig saldo, een gewijzigd rekeningnummer, een geblokkeerd rekeningnummer. Ook zou het kunnen dat we geen IBAN-rekeningnummer van je hebben. Doet deze situatie zich voor, dan wordt contact met je opgenomen. Zelf contact opnemen kan uiteraard ook! Om dit zoveel mogelijk te beperken is het handig als bij een gewijzigd rekeningnummer dit wordt doorgegeven aan DAW. Neem hiervoor contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan bepalen we samen wat het meest handig is voor de betaling van dit seizoen.

Ik kan de contributie voor mijn minderjarige zoon/dochter niet betalen. Wat zijn nu mij opties?
 
Het is belangrijk dat sport voor iedereen bereikbaar is. Als het betalen van de contributie moeilijk voor je is, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kunnen, vertrouwelijk, met je onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. DAW Schaijk neemt deel aan het Niemand Buitenspel-programma, een actie met medewerking vanuit de ING Bank en de KNVB.

 

Heb je desodanks nog vragen? Stel deze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op korte termijn beantwoorden we deze.

 

Met sportieve groet,

Namens het bestuur van DAW Schaijk en de financiële commissie,
Erwin Christiaans
Penningmeester DAW Schaijk