Korfbalnieuws

DAW Korfbal 1 kan een ruime achterstand niet meer rechttrekken

 • Geschreven door Dide van der Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 101

Op zondag 26 november speelt DAW haar eerste uitwedstrijd tegen Bladella 1. Een tegenstander waar in de buitencompetitie ook al tegen werd gespeeld. Een stugge tegenstander die relatief veel en makkelijk tot scoren komt. Het was belangrijk om uit te gaan van onze eigen kracht en vanuit daar de wedstrijd te gaan controleren.

De wedstrijd werd om 14.00u gestart in Bladel. Bladella opende de score via een vrije bal en een afstandsschot. Het was aan de dames van DAW om hierop te reageren. Opnieuw werd er via een vrije bal gescoord, maar nu aan de kant van DAW. Bladella was hier alert op en wist de voorsprong verder uit te breiden naar 5-1. Er moest iets veranderen Lynn Vos kwam in het veld voor Auke de Vent. Het spel van DAW bleef vooral onrustig en gehaast, daarbij werden de gecreëerde kansen niet afgemaakt. Het lukte niet om aan te sluiten en zo werd er over en weer gescoord. Beiden teams gingen de kleedkamers in met een ruststand van 10-5.

In de rust werd er vooral gesproken over de onrust in het veld. Er werd veel te gehaast gespeeld en weinig écht naar elkaar gekeken. De schoten en kansen mistte precisie en de passing was slordig. De spanning die in de wedstrijd zat, moest in de kleedkamer achter gelaten worden. In de rust werd Carlijn van den Hoogen gewisseld en kwam Fem Vos in het veld. Op sommige momenten werd er beter en rustiger gespeeld. Dit resulteerde in enkele doelpunten aan de kant van DAW. Wanneer het de goede kant op ging, was het Bladella die toch haar doelpuntje mee pakte, waardoor het gat ruim bleef. Met nog 10 minuten op de klok was het 13-10 in het voordeel van Bladella. In het veld kwamen Carlijn en Auke om aanvallend meer af te dwingen. Helaas was het Bladella die op dit belangrijke kantelpunt de wedstrijd besliste door twee doelpunten achter elkaar te scoren. De achterstand kon niet meer goed gemaakt worden, ondanks dat er in de laatste minuten nog 3x werd gescoord. De eindstand: 16-13 in het voordeel van Bladella.

Een verlies wat hard aan komt bij de meiden. Des te meer reden om fanatieker en preciezer te trainen om zo klaar te stomen voor BMC thuis. Deze wedstrijd wordt op zondag 3 december in Schaijk gespeeld. Het wordt een belangrijke en spannende wedstrijd, dus iedereen is welkom!

Opstelling:

Tara Oostendorp (2), Britt Roesink (2), Bo Hendriks (1), Annerieke van Keijsteren (2), Dide van der Heijden (2), Carlijn van den Hoogen, Auke de Vent (1), Meike van Dinther (3)

Reserves: Lynn Vos en Fem Vos

Blessure: Renske van Vugt

Coach: Pieter van den Brink

DAW Korfbal 1 pakt eerste winst in start zaalcompetitie

 • Geschreven door Dide van der Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 112

Op zondag 19 november ging de zaalcompetitie voor dameskorfbal 1 weer van start. Het eerste van DAW speelt nog in de overgangsklasse, waar het vorig jaar met één verloren wedstrijd niet lukte om te promoveren. Een nieuw jaar, met nieuwe tegenstanders en dus ook nieuwe kansen. De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld tegen DSV. Zowel het eerste als het tweede speelden tegen de ploeg uit Diessen.

Het tweede gaf het goede voorbeeld door te laten zien hoe er van DSV gewonnen kon worden. Deze wedstrijd eindigde in een overtuigende winst van 15-7. Aan de kant van DAW is Fem Vos herstelt van een enkelblessure en kon zondag na enkele weken weer in de basis starten. Om 14.00u floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. De score werd geopend door een benutte strafworp van Dide van der Heijden. In dezelfde minuut was het Annerieke van Keijsteren die de voorsprong verdubbelde. Er werden aan beiden kanten kansen gecreëerd, vooral aan de kant van DAW werden deze kansen niet goed benut. Er werd gehaast geschoten en weinig rust genomen voor goede kansen. Na een kwartier spelen stond het 5-1 voor DAW. Het lukte DSV niet om aan te sluiten voor de rust. Beiden teams gingen de kleedkamer in met een ruststand van 8-4.

In de rust werd vooral de onrust binnen het spel besproken. Er worden genoeg kansen gecreëerd, maar waar komt de onrust in het spel vandaan. In de tweede helft moet er echt meer vertrouwen en rust komen in een doelpoging, zodat de kansen benut worden. Na de rust kwam Carlijn van den Hogen in het veld voor Fem. DAW opende na 4 minuten spelen de score met opnieuw een strafworp. Ondanks de vele kansen die DSV kon creëren, wisten zij zichzelf niet te belonen. Hierdoor kon DAW de voorsprong rustig uitbouwen. Meike van Dinther wist twee keer achter elkaar te scoren en bracht de stand op 11-5. De laatste doelpunten werden gemaakt door Annerieke en Auke, waarbij Auke ook een hele mooie (en verre) assist vanuit het verdedigingsvak gaf aan Annerieke. Eindstand: 14-6 in het voordeel van DAW 1.


Op zondag 26 november speelt DAW haar eerste uitwedstrijd van de competitie. Bladella 1 is de tegenstander, waarbij in de buitencompetitie op een teleurstellende manier werd verloren. Het is tijd om hier alvast revanche op te nemen. Om 14.00u speelt DAW in Bladel en alle support is welkom!

Opstelling:

Annerieke van Keijsteren (4), Auke de Vent (2), Bo Hendriks, Daniek Kuijpers, Dide van der Heijden (3), Fem Vos, Lynn Vos (1), Meike van Dinther (4)

Reserves: Britt Roesink, Tara Oostendorp en Carlijn van den Hogen

Blessure: Renske van Vugt

Coach: Pieter van den Brink

NK Dameskorfbal voor de derde keer bij DAW Schaijk

 • Geschreven door Dide van der Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 173

~ SAVE THE DATE ~

Op zondag 16 juni 2024 vinden de Nederlandse kampioenschappen dameskorfbal voor de derde keer op rij plaats bij onze vereniging. Dit evenement is al twee jaar een groot succes. De finales van zowel de jeugd als de senioren worden tijdens dit evenement gespeeld.

Markeer deze datum alvast in de agenda!

Korfbalpupillen F1 dik kampioen!

 • Geschreven door Korfbalafdeling DAW
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 137

De korfbalpupillen F1 zijn afgelopen zaterdag 14 oktober overtuigend kampioen geworden. Zij wisten alle wedstrijden te winnen en hebben zelfs meer dan 100 doelpunten gescoord!! Wat een toppers!

WhatsApp Image 2023 10 18 at 15.58.48

WhatsApp Image 2023 10 18 at 15.58.48 1

WhatsApp Image 2023 10 18 at 15.58.48 2