Log in

Korfbalnieuws

DAW Schaijk 2 Korfbal handhaaft zich in hoogste klasse!

  • Geschreven door B&D&L
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 289

DAW Schaijk Korfbal

Na in 2018-2019 te zijn gepromoveerd met zowel het 1e als het 2e team was handhaven de 1e optie. Voor het 1e werd de lat zelfs hoger gelegd, spelen om de hoogste plaatsen.

Afgelopen zondag moest DAW 2 het geheel zelf doen. We konden er niet vanuit gaan dat Spes wel zou winnen van Stormvogels, die op de laatste plek stonden. Neen we moesten het zelf doen, winnen van Be Quick. Kijkende naar de uitslagen van de eerdere wedstrijden was zichtbaar dat het 2e team steeds beter ging trainen en de wedstrijden met een gelijk spel of gering verlies konden afsluiten. Vandaag dus tegen Be Quick, en handhaven in de res-topklasse is het doel, dus winnen!

DAW Schaijk 2 handhaaft zich in hoogste klasse!

Nadat het tweede verschillende jaren achter elkaar gepromoveerd waren, kwamen ze dit jaar zowel op het veld als in de zaal in de hoogst haalbare klasse voor reserve teams terecht: de reserve topklasse.

Het tweede begon verrassend goed aan de zaalcompetitie, ondanks het wennen aan de schotklok. Echter kwamen ze helaas daarna in een dipje terecht met als dieptepunt de wedstrijd tegen Be Quick, waar uitgerekend vandaag de return tegen plaatsvond. DAW 2 moest punten pakken om degradatie te voorkomen, of korfbalclub de Stormvogels moesten punten laten liggen. De laatste weken was DAW scherp aan het trainen en ook de wedstrijden gingen weer beter lopen.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er besproken dat we zelf moesten bewijzen dat we deze klasse aankunnen door de winst te pakken. DAW 2 begon scherp aan de wedstrijd en wist snel de 0-1 te scoren. Er volgde en spannende strijd, met een 5-8 ruststand in het voordeel van DAW 2. Door goed opgezette aanvallen, het aanvalsspel simpel te houden, druk te geven in de verdediging, concentratie en het verstand te blijven gebruiken bleef DAW 2 aan de goede kant van de score. Op het eind van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid wel toe bij de dames van DAW 2, waardoor Be Quick wel wat in kon lopen. Echter gaf DAW de winst niet meer uit handen en won DAW 2 de wedstrijd met 10-12.

Alle meiden hadden hard gestreden, de meiden in het veld, maar ook de reserves op de bank hadden een belangrijk aandeel in het ondersteunen van de verdediging door het coachen van de posities van de speelsters.

215IMG 0101Extra blij was DAW 2 met de punten toen bleek dat hun concurrent Stormvogels van Spes gewonnen had. Andersom was Stromvogels effe te vroeg met juichen, er stond al een filmpje op FB, terwijl DAW 2 nog een helft moest spelen

Volgend jaar dus wederom actief in de hoogst haalbare klasse! Proficiat meiden!

Ook onze vaste juryleden willen we hartelijk bedanken! Elke thuiswedstrijd stonden ze weer voor DAW 2 klaar om de scheidsrechter te ondersteunen met het leiden van de wedstrijd en de schotklok te bedienen. Leoni van der Heijden, Twanne van Keijsteren en Perone van Keijsteren kei bedankt!

DAW Schaijk 2 gaat zich nu voorbereiden op de tweede helft van het veldseizoen waar ze ook in de reserve topklasse uitkomen.

DAW Schaijk korfbal 1 blijft knokken voor de 2eplek.

Het 1e team van DAW Schaijk korfbal moest naar Son en Breugel. De 1e wedstrijd werd moeizaam met 5-3 gewonnen, dus vandaag hadden we nog wat goed te maken.

De 1e helft was ronduit niet goed. De verdediging ging nog wel, maar in de aanval hadden we geen antwoord op het verdedigen van Corridor.

In de rust nogmaals de aanvalstactiek besproken en in de loop van de tweede helft werd het tempo hoger, werd de inzet beter en komen we los van de tegenstander.

Voor rust ging de wedstrijd gelijk op en konden we vlak voor rust voorkomen, helaas werd de stip gemist. Met een ruststand van 6-6 mochten we zeker niet tevreden zijn.

Na rust scoorde Corridor 7-6, maar daarna nam DAW het heft in handen. Na mooie loopacties werden er scoringskansen gecreëerd en wisten we ook weer te gaan scoren. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgesloten met een overwinning. 9-14.

De Junioren die nu al een tijdje meedraaien pakken het steeds beter op. Pleun speelde voor het eerst een hele wedstrijd en dat ging goed. Ook Eeke die na een lange blessure en van de week nog ziek was, viel goed in.


217IMG 3887De lange korfbal dag werd afgesloten met een gezamenlijk uitje, sushi eten in Uden. Oh ja en het toetje, niet normaal. :)

 

218IMG 3888

Geslaagd!

jeugdscheidsrechters geslaagd 16032019

Hoera!

De zusjes Perone en Annerieke zijn gisteren allebei geslaagd voor het examen jeugdscheidsrechter BCD. 

Van harte gefeliciteerd, meiden!

 

 

Het was druk vandaag in Schaijk

  • Geschreven door B&D&A
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 98

Het was druk vandaag in Schaijk

DAW-Schaijk korfbal 1 speelde vandaag de return tegen Click “15.
De vorige wedstrijd was een eenvoudige overwinning, maar vandaag waren er meer basisspeelsters bij Click “15 beschikbaar en beloofde het een stevige pot te worden. Er waren diverse factoren die vandaag ook de wedstrijd zouden kunnen beïnvloeden, zo was het G-team te gast en hadden we niet 1 pupil van de week, maar liefst 5. We hebben na het carnaval maar 1x getraind en kwam een van de dames vandaag pas terug van vakantie. 

De wedstrijd begon vandaag met het oplopen van de beide teams, bij DAW-Schaijk met de 5 G-pupillen, Lara Madmoune, Lotte van Merwijk, Renske Kouwenberg, Lisa Peters, Floor Spierings, gevolgd door het nemen van een schot. Het was best spannend en erg leuk om te zien.

208IMG 3828209IMG 3831

210IMG 3832

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

211IMG 3834212IMG 3835

213IMG 3837

214IMG 3838

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De drukte in de kleedkamer met al die dames, wilde we vandaag ook doorzetten naar de wedstrijd. Heel veel druk geven en rustig de aanvallen opbouwen. Op een klein moment in de 2e helft na, hebben de dames uitstekend en bijna continu de tegenstander onder druk gezet. Het scoren bleef echter achter en pas later in de 2e helft vielen de doelpunten aan de zijde van DAW-Schaijk.

In de 1e paar minuten waren we niet scherp genoeg en kon Click “15 2x scoren uit wegtrek acties. Hetzelfde vak scoorde binnen een paar minuten op eenzelfde manier en de stand, en dat was vandaag vaker aan de orde, was gelijk 2-2.

De scheids liet het spel veel doorgaan, maar was duidelijk bij herhaalde overtredingen. We scoorde om en om uit een vrije worp en strafworp. Over en na vielen er weer een paar mooie afstandsschoten. Het was weer gelijk, bij rust 5-5. Leuk was om te zien hoe de G-pupillen van de week met de pompons zwaaide bij elk doelpunt. Dat beloofde wat voor de 2e helft.

In de rust afspraken gemaakt en iets alerter te worden op de kansen, die werden nog teveel gemist. De druk op het spel van de tegenstander begon de in de 2e helft langzamerhand resultaat te geven, tot 10-10 liepen we nog gelijk op. Maar toen was het klaar, DAW-Schaijk scoorde 4x op rij met mooie acties en moesten nog maar 1 doelpunt toestaan. Eindstand 14-11.

DAW 2 - Swift 2
Het 2e speelde een goede pot; de eindstand is wat dat betreft erg vertekend.

Swift had duidelijk moeite met het strakke verdedigen en het 2e wist goed mee te komen in de wedstrijd. Erg vervelend was het optreden van de scheidsrechter. Het ruwe spel werd niet voldoende bestraft en als er wel werd gefloten, was dat niet consequent. Als je dan een paar keer een strafworp tegen krijgt en aan de ander kant hooguit een spelhervatting of niets, wordt het verschil in doelpunten vanzelf groter. Volgende week tegen Be Quick zien dat we nog een puntje kunnen halen. Het 2e team wil volgend jaar ook graag in de reserve Top blijven.

 

Pupil van de Week (DAW-Schaijk G-team)

Vandaag niet een pupil van de week, maar het hele G-team.

Ook deze dames hebben na de wedstrijd een heus interview gegeven.

Hoe vond je het om pupil van de week te zijn? - Superleuk, in het begin een beetje spannend.

Wat vond je van de wedstrijd? - Zelf mogen schieten, scoren, met de flossen zwaaien.

Wat vind je het leukste aan korfbal? - Schieten, partijtje spelen, rennen, spelletjes.

Wie vind je de beste speelster? - heel ons team.

Wil je nog iets kwijt? - Ik vind het heel leuk dat jij (Dezie) zwanger bent.

2072AFD8D41 175F 41C8 9969 E0E1A5B74285

Certificaatuitreiking Korfbaltrainer 2

Maandag 25 februari hebben 7 korfbaltrainsters van DAW Schaijk het certificaat ‘Korfbaltrainer 2’ ontvangen. Samen met 3 andere verenigingen waren zij uitgenodigd in Mariahout om hun certificaat in ontvangst te nemen. De cursusleiders Henk Deegens en Johnny Vervoort waren aanwezig om hun cursisten toe te spreken en vooral warm te maken voor het vervolg: ‘Korfbaltrainer 3’.

Vanuit DAW Schaijk hebben een certificaat ontvangen:

Astrid Timmers

Anke van de Wijst

Carlijn van de Hoogen

Joanie Vissers

Kayleigh van der Linden

Laura Hendriks

Mei-ying van Laere

Allen van harte gefeliciteerd met het behaalde certificaat! Namens de cursisten en Afdeling Korfbal een woord van dank aan de cursusleiders Henk Deegens en Johnny Vervoort. Deze cursus was niet tot stand gekomen zonder de enorme inspanning van onze hoofdtrainer Bert Weren en de praktijkbegeleiders. Dank je wel!

20190226 232229

20190225 203312

20190226 232317

20190226 232150

20190226 231953