Korfbalnieuws

DAW Korfbal 1 pakt punt in laatste wedstrijd van coach Schuitema

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 13

Afgelopen zondag 4 juni speelde DAW Korfbal 1 haar laatste competitiewedstrijd bij KVC. Tevens was dit ook de laatste wedstrijd onder leiding van Tom Schuitema. Hij gaat aan de slag bij een nieuwe club en een nieuw team: senioren 2 van Be Quick uit Nuland. Voordat het zover was, moest er eerst gekorfbald worden. Voor de dames van DAW stond er niks meer op het spel.

In Hoogeloon wordt er nog op gras gespeeld, dus het zou, met de zon erbij, een pittige wedstrijd kunnen gaan worden. De wedstrijd werd geopend aan de kant van DAW met twee snelle afstandsschoten. Er werd meteen van functie gewisseld en het nieuwe aanvalsvak had moeite met scoren. Er werden verschillende kansen gecreëerd, maar niets zat. Het lukte KVC om de aansluitingstreffer te scoren. Na een gemiste strafworp aan de kant van DAW, was het bij de tegenstander wel raak: 2-2. Vrij snel hierna was het KVC dat de voorsprong pakte met twee goede schoten. Auke de Vent en Lynn Vos wisten ook te scoren en de stand opnieuw gelijk te trekken. Dit was van korte duur en net voor rust bracht KVC de stand op 5-4.

In de rust werd besproken dat de aanvallen afwisselend moesten blijven. Ondanks dat het warm was, toch de volle 100% te geven en ook juist de rust te pakken wanneer het kon. Deze wedstrijd was zeker niet gespeeld. Na de rust gingen beiden teams gelijk op, stand na 20 minuten: 8-7. Vanuit beiden kanten werd het steeds spannender en werd de wil om te winnen steeds groter. Met nog ongeveer 10 minuten spelen kwam Birte van der Venne als aanvallende kracht het veld in. Uiteindelijk wist Lynn met een doorloopbal de gelijkmaker te scoren. Vrij snel daarna mocht Carlijn van den Hoogen vanaf de 2,5m een strafworp nemen, die ze koelbloedig afmaakt. De winst was binnen handbereik. In de laatste minuut was het toch KVC dat nog kon scoren en de eindstand bepaalde: 9-9.

Een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar kende. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en wisten zo een passende uitslag te creëren. Geen verlies in de laatste wedstrijd van trainer en coach Tom Schuitema. Wij sluiten het seizoen met een positief gevoel af, met aan het eind van de middag een BBQ met het team. Wij wensen Tom veel succes bij zijn nieuwe club. Verder bedanken we alle supporters die langs de lijnen hebben gestaan. Geniet van een fijne (warme) zomer en tot volgend seizoen.

Opstelling: Carlijn van den Hoogen (1), Annerieke van Keijsteren (1), Tara Oostendorp(2) , Demy Geurts, Lynn Vos (2), Dide van der Heijden (2), Auke de Vent (1) en Bo Hendriks

Wissels: Fem Vos en Birte van der Venne

Programma NK Korfbal 18 juni aanstaande

 • Geschreven door Liza de Groot
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 128

Het programma van het Nederlands Kampioenschap zondag 18 juni 2023 is als volgt:

10.15 uur Opening

10.30 uur Finale Hoofdklasse B-jeugd

12.15 uur Finale Reserve Topklasse

14.00 uur Finale Hoofdklasse A-jeugd

15.45 uur Finale Topklasse

 

Entree is gratis voor leden van DAW Schaijk. Voor niet-leden: €0,- van 0 tot 5 jaar, €3,- van 5 tot 18 jaar en €5,- vanaf 18 jaar. Plaats van handeling: Sportpark D'n Heuvel Schaijk

IMG 20230529 WA0009

DAW Midweek 2 kampioen!

 • Geschreven door Helen School
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 96
DAW midweek 2 is afgelopen woensdag in Son en Breugel kampioen geworden na een spannende wedstrijd tegen Corridor MW2. Met een klinkende 7-11 als uitslag is deze lastige uitwedstrijd is het kampioenschap verdiend binnengesleept!
 
DAW Midweek 2

Verenigingsscheidsrechters korfbal geslaagd! 

 • Geschreven door Isa van de Venne
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 141

DAW Schaijk is weer een aantal verenigingsscheidsrechters rijker! Er zijn maar liefst 8 dames geslaagd voor verenigingsscheidsrechter B-C-D! 
Isa Kocken, Mei-Ying van Laere, Daniek Kuijpers, Lynn Vos, Edith vd Goes, Pleun vd Akker, Meike van Dinter en Demi Dekkers, van harte gefeliciteerd! 

8geslaagden 2 8geslaagden 1

Succes met fluiten names DAW! 
Isa v/d Venne; Arbitragecommissie