Korfbalnieuws

Vandaag stond de 1e thuiswedstrijd tegen JES op het programma.

Waar het vorige week na rust niet wilde lukken, was nu het zelfvertrouwen groot genoeg om in de 2e helft de wedstrijd te controleren en te blijven scoren.

Traditioneel werd de 1e uitbal gespeeld door onze pupil van de week “Snoes” 
Zij scoorde bijna de 1e doorloopbal en strafworp. Verder in de wedstrijd heeft onze pupil van de week, ons scorebord was kapot, mooi de scores bijgehouden.

DAW begint voortvarend.
Gelijk bij het uitnemen van de 1e bal van de wedstrijd, werd Demy prima aangespeeld en scoorde voor ons de 1e goal.

Het aanvallende spel van JES was in de beginfase wat lastig, mede door het kruisen, te volgden en zij scoorde dan ook snel op afstand de gelijkmaker.

DAW nam daarna het heft in handen en heeft eigenlijk de rest van de wedstrijd gedicteerd. Voor rust liepen we uit naar 4-1 en vlak voor rust naar 6-4.

De tegendoelpunten waren niet echt nodig, even de concentratie vasthouden is genoeg omdat te voorkomen.

In de rust een korte analyse en wat afspraken gemaakt, zodat de 2e helft zeker voor ons was.

Door het afwisselende spel werden veel kansen gecreëerd, jammer dat “jansen” er nog een paar miste, maar uiteindelijk een prima eindstand van 12-6.

Pupil van de week - Snoes Eijsten

  • Geschreven door Anke v/d Wijst
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 53

Naam: Snoes Madonna Eijsten
Leeftijd: 11 jaar
Team: D1

1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik het leuk en bijzonder. Je bent niet altijd pupil van de week dus dat maakt het nu wel speciaal.

2. Wat vond je van de wedstrijd?
DAW heeft goed gespeeld! Ze hebben veel gescoord.

3. Wie vind je de beste speelster?
Ik vind iedereen van de D1 heel goed.

4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
De gezelligheid met het team en het spelen van de wedstrijden.

5. Hoe was de wedstrijd van jouw eigen team gisteren?
Het ging heel goed! We hebben met 8-2 gewonnen. Ik heb meteen in de eerste minuut gescoord. En dit was pas mijn tweede korfbalwedstrijd die ik speel. 

6. Wil je nog iets extra’s zeggen over het korfballen of over jouw team?
We gaan kampioen worden met de D1!!!!

DAW speelt eerste bekerwedstrijd

  • Geschreven door Bert Weeren
  • Categorie: Korfbal Dames 1
  • Hits: 94

DAW overheerst de gehele wedstrijd tegen SVO en voert de gemaakte afspraken goed uit. Het speelplezier was duidelijk merkbaar bij het team. De dames vonden elkaar steeds beter in de communicatie en steunden elkaar beter in de verdediging. De aanvallen werden beter opgezet dan afgelopen zondag. Dit resulteerde in vele kansen. Er werden zelfs twee strafworpen gemist... helaas!

Na een 1-0 achterstand maakte DAW vrij snel de gelijkmaker. Hierna hebben ze de wedstrijd niet meer uit handen gegeven. In de rust was het 2-4, een nog magere score gezien de vele kansen. In de 2e helft werd wat overmoedig verdedigd, waardoor SVO steeds op een punt kon terugkomen. Nadat de verdediging goed ging sluiten, was het klaar en liepen de oranje dames uit naar een eindstand van 6-9.

Al met al een nuttige “wedstrijd”. Aanstaande zondag staat de wedstrijd thuis tegen JES op het programma. Aanvang 12.30 uur. We zien u graag terug langs de lijn in Schaijk!

DAW laat de punten in Esch achter

  • Geschreven door Bert Weeren
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 160

Na een goede voorbereiding en prima gespeelde oefenwedstrijden, gingen de dames van het eerste naar Esch voor de winst. 

De wedstrijd werd gelijk vanaf het begin goed opgepakt. Met een gevarieerd aanvalsspel resulteerde dat na 19 minuten al in 1-5 voorspong. Tovido bleef echter bij de les en wist met veel doorloopbaldruk het veld kleiner te maken. Hierdoor kregen ze kansen op de doorloop, maar ook op het afstandsschot. In de loop van de 1e helft werd er dan ook nog 4x tegen gescoord en wisten wij er nog 1 te maken. Het stond in de rust 4-6.

Na rust, wellicht te gespannen, wilde het scoren niet meer lukken. Er werden in het eerste deel van de 2e helft van over en weer ongeveer even veel doelkansen gecreëerd. In het tweede deel van de 2e helft had DAW, kans op kans. Helaas kon DAW, op een strafworp na, niet meer scoren. Zoals in het nagesprek werd gememoreerd, erg frustrerend en kwantitatief uitermate teleurstellend. 

De komende week staat een bekerwedstrijd uit tegen SVO op het programma en volgende week zondag spelen we onze eerste thuiswedstrijd tegen JES, die vaak lastig is. 

Vandaag speelde het tweede een oefenwedstrijd tegen Be Quick, een ervaren ploeg uit de reserve topklasse. In de 1e helft ging het nog gelijk op. Helaas in de 2e helft lukte het niet om consequent te blijven verdedigen en werd er te laat gereageerd in de rebound positie. Hierdoor wist Be Quick meer te scoren en te winnen.