Log in

Korfbalnieuws

Pupil van de Week - Livia Kouwenberg

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 50

Naam: Livia Kouwenberg
Leeftijd: 9 jaar
Team: E1


1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik vond het heel leuk! Je mag mee kijken bij een wedstrijd van de grote meisjes, daar kan ik veel van leren! 

2. Wat vond je van de wedstrijd?
Ze hebben heel goed gespeeld. 

3. Wie vind je de beste speelster?
Iedereen van DAW vind ik goed! 

4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Dat het een teamsport is. Ik vind zowel de wedstrijden als het trainen leuk bij het korfbal.

5. Hoe was de wedstrijd van jouw eigen team gisteren?
We hebben gisteren niet gespeeld, maar tot nu toe hebben we alles gewonnen. 

6. Wil je nog iets extra’s zeggen over het korfballen of over jouw team?
Nee ik heb niks meer te vertellen.

Vanuit de korfbalsters van DAW 1: Bedankt Livia en je hebt het goed gedaan als pupil van de week!

Livia Kouwenberg

DAW opent het nieuwe jaar matig.

DAW opent het nieuwe jaar matig!

De afgelopen week is er goed getraind en zijn diverse situaties besproken en beoefend. Maar als we kijken naar de resultaten van vandaag, valt het toch een beetje tegen.

143IMG 3598

Het 2e speelde tegen het sterke en ervaren Be Quick uit Nuland. 

In het begin van de wedstrijd was ons aanvalsspel zeker bemoedigend en wisten we meermaals langere aanvallen te maken. In de verdediging liepen we een beetje achter de tegenstander aan en sloten niet tijdig genoeg. Toch bleven we in de 1ehelft goed bij en zagen we daar toch vooruitgang.

Na rust werd er te veel ruimte gegeven voor het schot, we durfden er niet vol op te gaan en de aangeef eruit te halen. Daar moeten we zeker nog hard aan werken. Wellicht ervaren de dames de verbeteringen nog niet, maar we gaan zeker vooruit.

Bij het 1e was het een slechte dag, zoals iemand al riep: ‘waaide het te hard?’ Een einduitslag van 5-3 met een totaal van 81 doelkansen voor en 39 tegen. Natuurlijk hadden we ook pech met twee blessures. Hierdoor moesten we de vakverdeling aanpassen, maar daar lag het niet aan. We kwamen niet in ons spel, te weinig rebound en niet scoren!

Positief is de verdediging, weinig kansen weggegeven en elkaar sterk geholpen in de communicatie.

Een wedstrijd om snel te vergeten. We hebben de twee wedstrijdpunten en gaan volgende week naar de Horst. Kijken of het daar beter wil lukken.

A.s. woensdag wordt voor de jeugd een clinic gehouden in de sporthal. Kom eens kijken naar onze jongste talenten die we wat gaan leren over het schieten en balbehandeling.

DAW trap het jaar af met de 1e trainingen.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 95

DAW trap het jaar af met de 1e trainingen.

KT2 korfbaltrainerscursus.


142IMG 3573

Op donderdag trainde de B1 gevolgd door het 3e waar Laura bezig was met haar praktijkopdracht voor de KT2-trainerscursus.

In deze cursus wordt met name het nieuwe trainen gedoceerd en dienen de cursisten meer dan ooit bezig te zijn met motiveren, stimuleren en begeleiden.

141IMG 3574

Voor DAW zijn momenteel 8 cursisten actief in de cursus. Uitgaande van de 4 hoofdacties leren de cursisten in 4 avonden de nieuwe leertechnieken.

We onderscheiden dan vier hoofdacties binnen het korfbal:

 • scoren en het voorkomen daarvan;
 • vrijspelen tot scoren en het voorkomen daarvan;
 • vrij-passen tot scoren en het voorkomen daarvan;
 • in balbezit blijven (na schot) en het voorkomen daarvan.

De rol van de trainer is daarbij wat anders geworden en met name dient de trainer de kennis en vaardigheid van de groep te gebruiken. Waar het kan vraagt men de speelsters om hun inzicht en vult men waar nodig.

In de praktijk houdt dat in: meer vragenderwijs trainen/coachen. Het aanleren en onderhouden van techniek is weliswaar niet weggevallen, maar het geven van inzicht en begeleiden van het leren staat voorop.

 

140IMG 0022
Vios B1-DAW B1

Op zaterdag 5 januari mocht ik mee als gastcoach bij de B1.

De thuiswedstrijd was nipt met 1 doelpunt verloren dus de meiden waren erop gebrand vandaag te winnen. Helaas was dat niet het geval en lijkt de eindstand van 7-3 op een flinke nederlaag.

In de beginfase kregen we het 1e doelpunt ongelukkig tegen en wist DAW in het daaropvolgende kwartier vele doelkansen te creëren, maar ze gingen er niet in. DAW speelde iets te ver van de korf en VIPOS was fysieker en alerter in het verdedigen. Op dat moment waren de doelkansen ver in het voordeel van DAW maar het was Vios die wel scoorde. In de aanval was Vios attenter en wist de kansen feilloos te benutten. Pas in de 2e helft na het missen van een strafworp en 1 vrije worp die ook niets opleverde, werd weliswaar weer een strafworp gemist maar werd wel gescoord uit de rebound. Uiteindelijk een geflatteerde 7-3. Er is door de meiden goed gewerkt en het was leuk, ook met een fanatieke moeder op de bank, dit team te coachen.139IMG 3583

DAW 1 sluit korfbal jaar goed af.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbal Dames 1
 • Hits: 587

DAW 1 sluit korfbal jaar goed af.

Waar wellicht in het begin nog wat twijfel was over eigen kunnen, is de het zelfvertrouwen de afgelopen maanden goed gegroeid. We hoeven als promovendus zeker niet onder te doen voor de tegenstanders. We krijgen de moeilijkste wedstrijd nog wel, maar we gaan ervoor.

De junioren die lopende het seizoen zijn ingevallen bij het 1edoen goed mee, alhoewel het met Eeke nog even gaat duren gezien de blessure. Pleun heeft vandaag haar 1e volledige wedstrijd gespeeld, gaat al best goed om met de druk en doet al lekker mee.

041IMG 3484

Er wordt best hard getraind en na de training is er de nodige ontspanning. Het verbaast me steeds weer wat die jonge meiden in een half uurtje kunnen wegkletsen/snoepen en dan toch zondag er weer staan!! :)

 

 

 

 

CLICK - DAW

Vandaag was Click de tegenstander, niet te onderschatten, maar ook niet om echt bang van te worden. We gingen er naartoe om punten te pakken, te winnen!

In een gelijk opgaande wedstrijd was het DAW die meer dan genoeg kansen creëerde, maar de meeste schoten draaiden weer uit de korf. Mede door 2 strafworpen en een afstandsschot wist Dide de ruststand op 4-5 te brengen.

De 2e helft was wat feller en mede door de scheidsrechter, die teveel toeliet, soms wat te fysiek. Gelukkig bleven beide ploegen sportief korfballen en wist DAW beter de kansen te verzilveren. Met nog 8 minuten te spelen was de stand 4-10. Tijd om na een time out even anders te gaan verdedigen. Dat liep nog niet geheel naar wens, waardoor Click toch nog 2 x wist te scoren. Al met al best toch nog een goede wedstrijd, waarbij DAW uiteindelijk 92 doelkansen wist te creëren. Conclusie het scoren kan en moet beter.


Voor nu even een winterpauze en wensen we alle supporters fijne dagen en een gezond en sportief 2019.