Korfbalnieuws

Koppositie voor korfbalsters DAW Schaijk 1

 • Geschreven door Ronald v/d Brink
 • Categorie: Korfbal Dames 1
 • Hits: 155

Afgelopen zondag speelden de korfbaldames van DAW Schaijk de belangrijke uitwedstrijd tegen koploper Oxalis uit Horst. Na eerdere overwinningen tegen concurrent Celeritas (9-13) en Lottum (16-2) zou bij winst de koppositie overgenomen kunnen worden. Bij verlies zou een kampioenschap wat verder uit beeld raken. De dames waren erop gebrand een goed resultaat te halen. De eerste helft was spannend en beide ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 6-6 werd er om en om gescoord. De slotfase van de 1e helft was voor Oxalis en zij namen een 8-6 voorsprong. Vlak voor rust kon Liza de Groot de marge weer verkleinen tot 1 doelpunt. Met een 8-7 achterstand ging DAW de rust in.

Tijdens de rust is benadrukt dat men geduld moest bewaren. We creƫerden goede kansen en deze moesten de 2e helft benut gaan worden. Verdedigend stond het goed en we moesten dat vooral vasthouden. Dan zou het resultaat vanzelf komen.

De 2e helft begon met een doelpuntloze periode van 10 minuten. Maud Fransen zorgde op dat moment voor de gelijkmaker, direct gevolgd door een doelpunt van Anke v/d Wijst. Een 8-9 voorsprong was het gevolg. Na de 9-9 scoorde Maud haar 2e doelpunt en namen we weer een voorsprong. Toch was het Oxalis die de 10-10 liet aantekenen. Vanaf dat moment nam DAW het heft in handen. Via doelpunten van Femke v/d Wijst, Dide v/d Heijden en Liza de Groot werd de 10-13 overwinning veilig gesteld. De koppositie werd veroverd. Met deze overwinning zet DAW een belangrijke stap richting promotie en een kampioenschap. Aankomende zondag speelt DAW Schaijk om 13.00 uur thuis tegen SVO uit Ooij. Alle support en aanmoedigingen zijn meer dan gewenst!

Pupil van de week - Maud Droomers

 • Geschreven door Dezie Timmers
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 91
Naam: Maud droomers
Leeftijd: 8 jaar
Team:; F1
 
Vandaag stond DAW Schaijk tegen Lottum op het programma. De eerste thuis wedstrijd op het nieuwe kunstgras van DAW Schaijk. Maud Droomers opende de wedstrijd met een mooie doorloopbal. 
 
- Hoe vond je het om pupil v/d week te zijn?
Leuk, ik vond het leuk dat ik de eerste bal mocht doen.
 
- Wat vond je van de wedstrijd?
Leuk, wel een beetje spannend.
 
- Wat vind je het leukste aan korfbal?
Om in de korf te schieten.
 
- Wie vind je de beste speelster?
Ik vind mezelf de beste speelster.

Afsluiting zaal jeugdteams korfbal

 • Geschreven door Mieke Geurts
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 136

Op woensdag 14 maart werd de zaalcompetitie afgesloten met alle jeugdteams van de Kangeroe/welpen tot en met de pupillen D2. 

Er waren 10 teams gemaakt waar kinderen van alle leeftijden in vertegenwoordigd waren. Mooi om te zien hoe groot en klein samen speelden. Er werd fanatiek gekorfbald en tussen de wedstrijden in was er tijd voor een snoepje en ranja geschonken door de kantine van DAW Schaijk.

Alle teams speelden 4 wedstrijdjes. Uiteindelijk wist team 6 de meeste punten te behalen. Dit team bestond uit Merel (D2) - Maud (E2) - Emma (E3) - Mies (F2) - Nienke (welpen) en leiding Evi.

Ook was er een strafworpcompetitie :

Bij de Kangeroes/welpen waren de eerste 3 :

 1. Jaelinn
 2. Nienke S
 3. Romee

Bij de pupillen F :

 1. Maud D
 2. Geeke
 3. Tess

Bij de pupillen E :

 1. Lola-Jolie
 2. Nienke v W
 3. Maud v B en Emma v S

Bij de pupillen D2 :

 1. Anne
 2. Merel
 3. Katie

Het was een gezellige afsluiting van een succesvol zaalseizoen. Nu gaan we beginnen aan het veldseizoen.

zaalafsluiting2018 2

Ook pupillen F1 en F2 overtuigend kampioen

 • Geschreven door Mieke Geurts
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 130

Zaterdag 10 maart was een spannende dag voor de pupillen F1 en F2 van de korfbaltak. Beide teams konden die dag kampioen worden.

Om 9.00 uur vertrok een hele delegatie met speelsters, cheerleaders en ouders naar Schijndel voor de wedstrijd van de pupillen F2 tegen Avanti F1. Omdat ook Avanti in het blauw speelt, speelden de meiden van DAW Schaijk in de zwarte shirts die ze hadden gekregen met het behaalde kampioenschap in oktober op het veld.

Ook in de zaal ging het prima en de Schaijkse meiden stonden dan ook al snel met 0-4 voor. De spanning was er dus af en DAW Schaijk liep uit naar een 6-14 overwinning. Meteen na de wedstrijd togen we naar Schaijk. Even samen lunchen in de sporthal en daarna klaarmaken voor de wedstrijd van de pupillen F1 tegen Korloo F1 uit Loosbroek. Altijd een lastige tegenstander. Maar door de luide aanmoediging van de pupillen F2 die nu als cheerleaders functioneerden en het vele publiek dat op de tribune stond, wisten ook de meiden van de F1 het kampioenschap binnen te halen door met 20-14 te winnen. Zij werden zelfs ongeslagen kampioen.

Toen kon het feest los barsten. Beide teams werden in het zonnetje gezet. Vele presentjes en felicitaties mochten ze in ontvangst nemen en als afsluiting in korfbaltenue onder de douche was toch wel zeer leuk. Daar werd zelfs de polonaise gedanst. Later werd het feest nog vervolgd in de kantine van DAW Schaijk en ook vanaf het bordes werd luidkeels geroepen dat we kampioen zijn geworden.

Proficiat ; Maud, Mara, Otte, Tess, Fay-Jewel, Gera, Saar, Maike, Mees, Guusje , Mies, Esri , Geeke , Shanomie, Wies en natuurlijk ook de leiding Astrid , Evi, Fleur en Jinte

F1F2kampioen2

F1F2kampioen3