Korfbalnieuws

Korfbal DAW 1 wint opnieuw in grote cijfers van Arcades

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 64

Op zondag 29 januari werd een begin gemaakt aan de tweede helft van de zaalcompetitie. In Schaijk wist DAW met 27-10 te winnen. Deze wedstrijd was het belangrijk om de tegenstander niet te gaan onderschatten. Daarnaast was het ook een kans om het doelsaldo uit te breiden.

We gingen richting Deurne met 8 speelsters uit het 1e. Carlijn was afwezig en Renske is langdurig geblesseerd. Isa van der Venne en Amber van den Akker waren onze reserves voor deze wedstrijd. De wedstrijd werd geopend door Annerieke. Arcades wist hier meteen op te reageren en scoorde een doorloopbal. Het was een eenzijdige wedstrijd waarin DAW veel al aan het domineren was. De doelpunten werden op allerlei manieren gescoord. Lynn wist twee vrije worpen te scoren, maar ook stonden er doorloopballen en afstandsschoten op het formulier. De dames van het 1e gingen de kleedkamers in met een ruststand van 3-14.

Na de rust liep het scoren naar beneden, dit is een vaker terugkerend onderwerp. Auke wist de score meteen na rust weer te openen, maar hierna bleef het rustig. Er werden veel kansen gecreëerd, maar helaas vielen er minder doelpunten. Isa kwam in het veld voor Auke, die vervolgens werd ingebracht in het andere vak. Ook Amber maakte haar speelminuten en kwam in het veld voor Lynn. Met nog 10 minuten te spelen stond er een score op het bord van 3-19. Uiteindelijk wist Arcades na de rust nog 1x te scoren, wat voor de verdediging van DAW een boost is geweest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-22 in het voordeel van DAW.

Een eenvoudige zege voor DAW, dat nog steeds op eerste positie staat. Vanaf dinsdag wordt weer gekeken naar de wedstrijd van aankomende zondag. Er staat een thuiswedstrijd tegen DSV op het programma. DSV is een pittige tegenstander, die zich niet zomaar gewonnen geeft. Alle aanmoediging is welkom in De Eeght om 11.30.

Opstelling:

Lynn Vos (4), Tara Oostendorp (2), Demy Geurts (3), Bo Hendriks (3), Auke de Vent (1), Annerieke van Keijsteren (8), Fem Vos, Dide van der Heijden (1)

Reserve: Isa van der Venne en Amber van den Akker.

DAW1 Arcades

DAW korfbal 1 wint, ondanks matige tweede helft, ruim van Flamingo’s

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 79

De eerste seizoenshelft van de zaalcompetitie zit erop. De laatste tegenstander was Flamingo’s uit Lieshout. Deze tegenstander speelt onderin de poule, maar moest zeker niet onderschat worden. Helaas konden Renske van Vugt (blessure) en Tara Oostendorp (ziek) niet meespelen, waardoor er een beroep werd gedaan op Maud Franssen en Meike van Dinther.

DAW startte met een wijziging ten opzichte van vorige week. De scheidsrechter liet zich vanaf het begin meteen horen. Al na 1 minuut kreeg Flamingo’s een strafworp en deze werd keurig benut. Fem wist dit met een afstandsschot ook weer gelijk te trekken. Het lukte DAW niet altijd om de goede kansen te pakken en was zo nu en dan na een doelpoging de bal al kwijt. Na een kwartier spelen stond een score van 4-2 op het bord. Vanaf dit moment wist DAW de kansen beter te benutten en werd de voorsprong ruim uitgebreid. De dames gingen de rust in met een 8-3 voorsprong.

In de rust werd er vooral gekeken naar het aanvalsspel. Het is belangrijk om lange aanvallen te draaien en de juiste kansen te pakken. Kijken waar de ruimte ligt en dat er op de juiste dames wordt afgerond. Na de rust kwam Meike in het veld voor Demy Geurts. De tweede helft verliep stroef in de aanval. Er werd vanuit Flamingo’s iets anders verdedigd, wat resulteerde in korte aanvallen. De kansen die werden gecreëerd werden helaas niet afgemaakt. Na 10 minuten spelen was het gat weer gevonden. Met nog 10 minuten te spelen werd Carlijn gewisseld, vanwege een lichte enkelblessure. In de tweede helft werd er in het totaal 6x gescoord. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 11-6 in het voordeel van DAW.

Een prima wedstrijd, waarin vooral de eerste helft onthouden moet worden. DAW staat na zeven wedstrijden op de eerste plek met het maximaal aantal punten (12). Aanstaande zondag staat de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. Een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter Arcades 1. Al het publiek is zeker welkom in Deurne om 12.15u.

Opstelling:
Carlijn van den Hoogen (1), Dide van der Heijden (2), Fem Vos (2), Annerieke van Keijsteren (1), Auke de Vent (1), Lynn Vos (3), Demy Geurts (1), Bo Hendriks.
Reserve: Maud Franssen en Meike van Dinther

DAW Flamingos

Pupil van de Week - Hanne Keijzer

 • Geschreven door Fem Vos
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 45

Naam: Hanne Keijzer 

Leeftijd: 10 jaar 

Team: E2  

 

Wat vond je ervan om pupil van de week te zijn?

Leuk! De wedstrijd kijken 

 

Wat vond je van de wedstrijd?

Goed! Het ging snel er werd veel gescoord 

 

Wat vind je het leukst aan korfbal?

De wedstrijden 

 

Wie vind je de beste speelster?

Heel mijn team de E2! 

 

Wat heb je gister met je eigen wedstrijd gedaan?  

0-6 verloren 

Hanne Keijzer

Pupil van de Week - Lonne den Brok

 • Geschreven door Fem Vos
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 87

Naam: Lonne den Brok 

Leeftijd: 9 jaar

Team: E1 

 

Wat vond je ervan om pupil van de week te zijn?

Leuk! Ik vond alles leuk, maar vooral de wedstrijd. 

 

Wat vond je van de wedstrijd?

Goed! Het scoren ging goed. 

 

Wat vind je het leukst aan korfbal?

De wedstrijden en trainingen. 

 

Wie vind je de beste speelster?

Fem Vos

 

Wat heb je gister met je eigen wedstrijd gedaan?  

4-2 gewonnen!!! 

 

LonneDenBrok