Korfbalnieuws

Indelingen seniorenteams korfbal seizoen 2021-2022

 • Geschreven door Carlijn van den Hoogen
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 225

In het volgend seizoen 2021 – 2022 starten we met 6 seniorenteams: DAW Schaijk 1 t/m 4, een Midweekteam en een Recreantenteam.

De volledige indeling zie je hier.

Ook zijn de trainingstijden van de veldtrainingen bekend (zie elders op deze site). Allemaal een fijne vakantie gewenst en tot in het nieuwe seizoen.

Seniorencommissie korfbal
DAW Schaijk

Geslaagden KT2 (Korfbaltrainer-2) cursus

 • Geschreven door Anke v/d Wijst
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 147

De afgelopen periode is er weer een groep van trainers/coaches aan de slag gegaan met de KT2 (korfbaltrainer 2) cursus. Vanwege de corona-maatregelen later gestart dan gepland en was het wat meer improviseren maar dat mocht de pret niet drukken! Aan de inzet, motivatie en het enthousiasme van de deelnemers geen gebrek. Er is door de deelnemers hard gewerkt en ze hebben van elkaar kunnen leren!

Het is alweer de derde groep die de KT2 cursus binnen DAW gevolgd heeft. Op deze manier hebben we steeds meer trainers/coaches met dezelfde “achtergrond” en “spreken we met z’n allen in dezelfde taal”. Dit komt weer ten goede van onze jeugdspelers.

Tom, Veerle, Isa, Sanne, Ingrid en Evi (niet op de foto), van harte gefeliciteerd met het behalen van de KT2 cursus!! En veel succes!

IMG 7821


Seizoen afsluiting DAW-Korfbal en afscheid hoofdtrainer Bert Weeren

 • Geschreven door CvdH
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 145

Seizoen afsluiting en afscheid hoofdtrainer Bert Weeren

Zondag 27 juni stond in het teken van een ouderwetse veldafsluiting voor de seniorenteams van de afdeling korfbal. Met de vier seniorenteams werd onder leiding van scheidsrechters Anita van der Heijden en Mijke Appelhof een leuk en fanatiek toernooitje gespeeld. Na de training was er tijd voor het afscheid van Marjon Vos die maar liefst 18 jaar actief was bij de senioren. Marjon neemt afscheid van de zondag-teams en gaat haar korfbalcarrière verder voortzetten binnen de Midweek. Met een creatief ABC werd er stilgestaan bij de memorabele, maar vooral ook hilarische momenten uit Marjon haar korfbaljaren bij de senioren. 

Samen met voorzitter Henri Lamers hebben de teams stilgestaan bij het bijzondere afscheid van hoofdtrainer Bert Weeren. Bert heeft zich de afgelopen drie seizoenen met veel passie en betrokkenheid ingezet voor onze vereniging en een grote bijdrage geleverd aan de opleiding van de jeugdspeelsters, jeugdtrainers, KNKV-scheidsrechters en natuurlijk de selectie. Onder leiding van Bert wist de junioren A1 te promoveren naar de hoofdklasse en heeft senioren 2 weten te handhaven in de hoogste klasse van het reserve dameskorfbal. Daarnaast dwong Bert met het vaandelteam promotie af waardoor senioren 1 kon promoveren naar de hoofdklasse. Tot slot heeft Bert aanvullend op de KT2 cursussen zijn hulp aangeboden om een bestaande leidraad "De helpende hand" geschreven en gericht op het technische beleid van de jeugdafdeling verder af te maken. We willen Bert en zijn vrouw Tineke ontzettend bedanken voor hun grote betrokkenheid en inzet bij onze vereniging gedurende de afgelopen drie seizoenen. We zijn Bert daarnaast enorm dankbaar dat hij zich ook na zijn afscheid nog blijft inzetten voor onze vereniging middels het fluiten en beoordelen van korfbalwedstrijden. Bert zal zijn passie voor de sport korfbal blijven inzetten en volgend seizoen actief zijn als trainer bij korfbalvereniging De Rietvogels uit Riethoven. We wensen Bert en Tineke hierbij veel succes toe!

AF 2AF 3AF 4Af 1

A1 DAW Schaijk korfbal sluit (Corona) Seizoen af!

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 165

A1 DAW Schaijk korfbal sluit (Corona) Seizoen af!

Zaterdag 26-6 speelde de A1 haar laatste wedstrijd in Loosbroek tegen Korloo en sloot met een mooie overwinning dit rare seizoen af.

Het team was op één speelster na compleet en samen met de coaches erop gebrand een goede prestatie neer te zetten.

Na een stevige warming up van Demy en een goede voorbespreking wisten de meiden hoe ze de tegenstander aan wilde pakken. Vanuit een gesloten verdediging met veel baldruk en aanvallend veel variëren en ook spelen op de 2e en 3e kans leverde een leuke wedstrijd op. Na even wennen, ook aan de hoge temperatuur en een lekker zonnetje bouwde DAW aan een voorspong die in de rust een stand aangaf van 8-4. De 2e helft werd door Demy de verdediging anders neergezet en heeft Korloo nog maar eenmaal kunnen scoren. DAW A1 liep uit naar een 15-5 eindstand.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Fleur een publiekswissel. Fleur gaat studeren en neemt voorlopig even afscheid van DAW.

Volgend seizoen zijn ook Meike en Tara er niet meer bij. Meike gaat naar het 2e en Tara zit nog in de selectie voor DAW 1.

Volgend seizoen gaat de A1 in een hernieuwde samenstelling, nieuwe trainer en met Demy en Nicole de uitdaging weer aan. Al met al was het leuk om met deze groep te werken.

Tot slot wil ik ook de supporters, de ouders, bedanken voor hun steun. Elke wedstrijd was u er, dat is mooi en goed.

Namens de junioren:

De wedstrijd was voor ons een goede afsluiting van een apart jaar met weinig wedstrijden. Helaas zijn de wedstrijden in de zaal waar we hoofdklasse gingen spelen ook niet door gegaan. Toch hebben we veel geleerd van Bert en Demy en willen we Bert nogmaals bedanken voor de leerzame trainingen en de leuke tijd bij DAW. Demy zien we volgend jaar natuurlijk weer maar ook bedankt voor de gezellige en leerzame tijd. Wij wensen Bert succes bij de Rietvogels.

308A39E6 0132 4BD5 8735 9C4B5F6F822C 1 201 a