Korfbalnieuws

Het wordt even rustig op het sportpark van DAW-Schaijk

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 103

Het wordt even rustig op het sportpark van DAW-Schaijk025IMG 3342

De afdeling dameskorfbal van DAW-Schaijk is begonnen aan het zaalseizoen.

De 1e trainingen zitten er alweer op en de 1e oefenwedstrijd voor het 2e staat a.s. zondag, aanvang 10.00 uur bij Altior al op het programma. Afgelopen dinsdag heeft ook de jury die speciaal hiervoor is opgeleid al geoefend met de schotklok en dat viel nog niet mee.

027IMG 3354Afgelopen vrijdag hebben de speelster, hoofdzakelijk van de C-groep een extra schottraining gehad welke geleid werd door 2 enthousiaste junioren. Leuk om te zien dat er in een uur al direct resultaten worden geboekt.
Daarna hebben de senioren en junioren lekker getraind en tegen elkaar gespeeld. Ook daar zie je groei bij de junioren.

026IMG 3352

Schotklok. Het 2e wat in het zaalseizoen ook res Topklasse speelt wordt geconfronteerd met de schotklok. Spelen met de schotklok betekent in grote lijnen dat je een aanval binnen 25 seconden moet hebben afgerond en/of je moet met de bal, bij een scorepoging, de korf hebben geraakt.  Dan een nieuwe periode van 25 seconden. Daarnaast spelen zij 25 minuten zuivere speeltijd, wat betekent dat bij iedere onderbreking van het spel de klok wordt stilgezet. Daarnaast eindigt de wedstrijd op het moment dat de speeltijd is verstreken en de klok een signaal geeft. Het fluitsignaal van de scheidsrechter is daarbij niet meer nodig. Al met al interessant genoeg om de wedstrijd van DAW 2 te bezoeken.

Senioren 1. Het 1e van DAW, wat in de veldcompetitie zeer verdienstelijk is geëindigd op een 2e plaats, heeft ambitie genoeg maar in de zaal treffen zij sterke tegenstanders, een mooie uitdaging.

Komende week oefent het 1e en 2e bij Pr. Irene. Het 2e op dinsdag- en het 1e op donderdagavond.

Het 1e sluit de oefensessie af op zondag 18-11 met een oefenwedstrijd tegen Altior. Bij deze wedstrijd kan de jury voor een laatste keer oefenen met de schotklok, want even daarna begint het 2e al aan de competitie.

DAW-Korfbal A1 laten zich niet intimideren en winnen overtuigend.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 112

DAW-Korfbal A1 laten zich niet intimideren en winnen overtuigend.

Voor vandaag de laatste veldwedstrijd voor de A1 van DAW. Nadat het 1e en het 2e seniorenteam afgelopen weken de 1e helft al afsloten met goede resultaten, volgt nu ook de A1.

Het goede trainen van de afgelopen week wierp zijn vruchten af. Er werd in de aanval afwisselend gespeeld en na een time out, om het open verdedigen van DSV op te lossen, werd een ruststand van 1-7 bereikt.

Na rust was met name DSV nog veel agressiever en lieten de dames zich intimideren door de vele lichamelijke overtredingen en kon DSV iets terugkomen.

Wederom werd na een time out de goede inzet van de 1e helft weer opgepakt en alhoewel het scoren minder vlot verliep is DAW geen moment meer in gevaar geweest. Einduitslag 4-8.

Daarmee werd in het veld een gedeelde 3e plaats bereikt.

IMG 3323 2

Tegen het einde van de wedstrijd waren er 2 publiekswissels: Eeke en Pleun, gaan naar het 1e, wegens gezinsuitbreiding en een wijziging in de samenstelling, met ingang van de zaal. De junioren zijn blij met hun promotie en wij zijn blij dat deze 2 talenten het aandurven.

 

 

 

 

 

 

 

Volgende week, na eerst de 2e KT2 cursus avond, gaan de trainingen in zaal weer van start en gaan we ons goed voorbereiden op de zaalcompetitie.

Simpel winnen was de opdracht, het is gelukt, maar het was niet simpel.

 • Geschreven door Bert Weeren
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 70

Simpel winnen was de opdracht, het is gelukt, maar het was niet simpel.

Evenals de eerste wedstrijd tegen Tovido begonnen we voortvarend en scoorde we snel 2-0. In de 1e helft van de wedstrijd lopen we gemakkelijk uit, met mooie combinaties en mooie doelpunten, naar 6-1. Toen stokte het. We kregen wat overtredingen tegen en daardoor kon Tovido 2x scoren. De ruststand 6-3.

De boodschap was meer te gaan reageren op de tegenstander en niet op ons zelf. De negatieve spiraal moest worden omgekeerd en de wedstrijd moesten we weer in onze hand nemen.

Greenshot 2018 10 28 18.53.22Na de rust scoorde Tovido op afstand de 6-4. Voor ons het signaal om de wedstrijd af te maken. Renske die er net een tegen kreeg, nam sportieve wraak en scoorde 7-4. Het bleef weliswaar spannend, maar DAW is niet meer in gevaar geweest. Na een time-out werd de tactiek nog wat aangepast en ja hoor, de score kwam weer los. Carlijn scoorde met een doorloopbal. Wat eigenlijk een strafworp was, maar werd door gefloten en goedgekeurd. Bij 8-4 was het gespeeld. Tovido scoorde weliswaar nog 2x, maar wij scoorden ons 9e doelpunt en daarmee was de eindstand van 9-6 bereikt.

Ook vandaag zien we weer dat bijna alle speelsters scoorden, dat is een goed zaak.

Een koude en winderige laatste veldwedstrijd. Na de wedstrijd de overwinnings Jagermeister, dat warmde wel op.

We gaan nu de zaal in en proberen ook in de zaal bovenaan mee te doen, na promotie naar de overgangsklasse.

Scores: Demy, Dezie, Anke en Femke 1x, Carlijn 2x en Renske 3x.

Pupil van de week - Sophie van Son

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 94
Naam: Sophie van Son
Leeftijd: 10 jaar
Team: D2
 
1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik vond het heel erg leuk om pupil van de week te zijn. Het was gezellig op de bank met Auke!
 
2. Wat vond je van de wedstrijd?
Het was leuk om de wedstrijd te zien en ze hebben gewonnen!
 
3. Wie vind je de beste speelster?
Ik vind alle korfbalsters van DAW Schaijk goed.
 
4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Het spelen van de wedstrijden vind ik het allerleukst!!
 
5. Hoe was de wedstrijd van jouw eigen team gisteren?
Goed! We hebben gewonnen met 7-1.
 
6. Wil je nog iets extra’s zeggen over het korfballen of over jouw team?
Ik heb niks meer te vertellen verder.

Sophie van Son