Korfbalnieuws

 Korfbaltrainsters geslaagd voor KT2 cursus

Na drie bijeenkomsten stond afgelopen maandag 9 maart de laatste bijeenkomst van de KT2 cursus op het programma. De cursisten hebben zich de afgelopen periode zowel op theoretisch gebied als in de praktijk ontwikkeld. De vier thema’s zoals structureren, stimuleren, individuele aandacht en regie overdragen hebben tijdens de cursus centraal gestaan. Er zijn ook verschillende video-opnames gemaakt door de cursisten waarin ze hun vaardigheden op het gebied van training geven en coachen hebben laten zien en kunnen verbeteren. 
 
Vanuit DAW zijn we trots op de geslaagde cursisten en op het feit dat we als vereniging kunnen blijven investeren in de jeugdtrainsters! 
 
Birte, Lara, Anita, Demy en Nicole, van harte gefeliciteerd met het behalen van de cursus!!!
 
Ook Henk Degens en Johnny Vervoort bedankt voor het verzorgen van de cursus.

Geslaagde KT2 trainsters

Na de vakantie start DAW Korfbal met een dikke overwinning

  • Geschreven door Dide v/d Heijden
  • Categorie: Korfbal Dames 1
  • Hits: 140

De dames van het eerste konden een winst goed gebruiken. Voor de carnaval werd het kampioenschap verspeeld door een verlies. Belangrijk om nog steeds te blijven winnen en zelfvertrouwen blijven houden. Vandaag stond Odisco 1 op het programma.

De wedstrijd begon vanuit DAW niet fel. Er werden verkeerde ballen gegooid en keuzes gemaakt. We stonden veel stil en het maken van goede loopacties bleef uit. Maud opende de score met een goede wegtrekbal. DAW wist al snel uit te lopen naar een verschil van 4 doelpunten. We gingen de rust in met een ruime voorsprong van 3-8.

In de rust besproken dat de concentratie echt beter moest. We scoorden wel, maar het spel was niet goed. Er moest meer gelopen, maar ook rustiger gespeeld worden. DAW kwam niet heel sterk uit de kleedkamer maar wist wel de juiste momenten te pakken en te scoren. De uiteindelijke eindstand werd 9-16.

Deze week gaan we nog even goed trainen, want het spel kan echt vele malen beter. Ondanks de gladde vloer, wist DAW rechtop te blijven staan en de winst te pakken. Volgende week staat DAW 1 – Rietvogels 1 op de planning in Schaijk om 12:15.

Doelpuntenmakers: Auke 6x en Maud 4x scoorden meerdere malen. Carlijn, Annerieke, Dide, Anke, Demy en Renske scoorden allen 1x.

Odisco DAW korfbal

Dide v/d Heijden geslaagd als KNKV-scheidsrechter.

Afgelopen zondag 8 maart is Dide geslaagd voor het examen voor KNKV-scheidsrechter! Ze floot de wedstrijd NDZW tegen Flamingo’s in Vlijmen. Het was een spannende gelijkopgaande wedstrijd maar ‘het was een fijne wedstrijd’ aldus Dide. Dide kan nu als KNKV-scheidsrechter starten met het zelfstandig fluiten van wedstrijden “buiten de deur”. Het opleiden van scheidsrechters is een belangrijk onderdeel in het plan van DAW Schaijk om de vereniging qua arbitrage op niveau te krijgen. 

DAW Schaijk mag zich gelukkig prijzen met een nieuwe KNKV-scheidsrechter erbij! Wij wensen Dide heel veel succes met het fluiten van de wedstrijden en zijn trots op haar!

Dide vd Heijden KNKV

DAW SCHAIJK Korfbal A1 legt fundament voor kampioenschap.

  • Geschreven door b
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 417

DAW SCHAIJK Korfbal A1 legt fundament voor kampioenschap.

Vandaag 7 maart 2020 speelde DAW A1 Korfbal tegen de directe concurrent Altior.6

Na een paar weken van onregelmatig trainen (carnaval en after carnavals dipjes) is er gisterenavond hard getraind en hebben we tactisch Altior goed geanalyseerd. (zie foto :) )

Helaas moeten we het nog zonder Demi doen, die bijna terug is van een zware knieblessure. Ook deze keer was Britt van de B1 erbij om ons te helpen.

De 1e wedstrijd tegen Altior ging gelijk op en kon DAW pas in de laatste fase de winnende goal maken.

Vandaag onder leiding van Demy die samen met Bert de coaching verzorgde, begonnen we niet scherp. Altior was feller, de goed fluitende scheidsrechter liet fysiek veel toe, wij waren te lief. Na zes minuten keken we aan tegen een 1-3 achterstand, het ging niet goed. Na een Time Out werd er uit een ander vaatje getapt “tijgers” en gingen we niet meer opzij en wonnen we veel meer bal-duels. Het spelen via de vloer leverde ook meer winst op en Altior kreeg het moeilijker.

Na 11 minuten spelen maakte Lynn uit een afstandsschot en een vrije worp 3-3. De zenuwen waren er een beetje af en het zelfvertrouwen was er weer. In het verloop van de wedstrijd werd om en om gescoord, dan was het Altior die voorkwam en even later weer DAW.

Als we kijken naar het aantal doelkansen (96 voor en 50 tegen) mag duidelijk zijn dat DAW A1 beter was, zeker in het verdedigen, maar het scoren wilde maar niet lukken.

Na een onterechte strafworp tegen en een opstelfout bij de vrije worp weet Altior 2x te scoren en komt weer voor 4-5.

Lynn en Sara trekken de boel recht en DAW komt weer voor met 6-5.

Altior die weinig kansen creëerde was wel effectiever, even later werd een van de weinige afstandsschoten raak gescoord 6-6.

Met nog een paar minuten te spelen best spannend. Maar dan ………. wij hebben Sjuul!

Sjuul schiet vlak voor einde wedstrijd van grote afstand keihard raak de overwinning 7-6 is een feit.

Een spannende en best fysieke wedstrijd die we met name in de verdediging hebben gewonnen.

Voor DAW scoorden: Lynn 3x, Sara 2x en Britt (Mona toetje) en Sjuul elk 1x.

Het fundament is gelegd, met nog 3 wedstrijden te spelen kan alleen Altior ons nog inhalen. Halen wij 2 punten dan zijn we kampioen. Altior heeft een beter doelgemiddelde, dus de 2 wedstrijdpunten zijn nodig.

Volgende week spelen we uit bij Oranje Wit.

We rekenen net als vandaag op alle ouders en supporters.

7