Korfbalnieuws

DAW korfbal 1 speelt teleurstellende wedstrijd en verliest

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 81

Afgelopen donderdag heeft DAW de eerste ronde in de beker gespeeld. Deze wedstrijd was tegen de Nederlandse kampioen Rosolo uit Reusel. De wedstrijd liep in het begin gelijk op, maar uiteindelijk liet Rosolo haar klasse zien. De wedstrijd eindigde in een nederlaag voor DAW. Op zondag 2 oktober speelt DAW nog een uitwedstrijd tegen Stormvogels uit Luyksgestel. DAW heeft hard gewerkt aan het aanvalsspel en ging met volle moed de wedstrijd in. De wedstrijd was vrij eentonig waarbij weinig werd gescoord.

Stormvogels nam vrij snel een voorsprong van 3-0. Het verdedigingsvak stond lang te verdedigen waarbij goed gecommuniceerd werd. De aanval had moeite met scoren door het strakke verdedigen van Stormvogels. Annerieke en Renske wisten voor rust te scoren wat de score bracht op 5-2. In de rust werd besproken dat we collectief moesten samenwerken. De kansen waren er, maar het scoren niet. Na de rust werd helaas niet gedaan wat was besproken. Stormvogels wist hierdoor verder uit te lopen en DAW kon niet aansluiten. De wedstrijd eindigde in 11-4 in het voordeel van Stormvogels. Volgende week spelen we thuis om 13:00u tegen Oranje-wit. Alle support is welkom!

Opstelling: Renske (2), Annerieke (1), Auke (1), Tara, Fem, Bo, Dide, Demy. Carlijn en Lynn begonnen als reserve.

Stormvogels DAW 1

Stormvogels DAW 2

DAW korfbal 1 neemt geen punten mee naar Schaijk

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 91

Na de regen van vorige week, hadden we vandaag een zonnige zondag. Zowel het eerste van DAW als het tweede speelden uit tegen Prinses Irene in Nistelrode. Prinses Irene is een geduchte tegenstander die is gedegradeerd uit de topklasse. Ze hebben weliswaar niet het maximale aantal punten, maar we moeten zeker scherp en alert zijn.

DAW begon direct goed aan de wedstrijd. Wederom opende Renske de score met een afstandsschot. In de volgende aanval van Prinses Irene wisten zij een vrije bal te scoren en stond de score weer gelijk. We waren gewaarschuwd voor de rake ballen op afstand. Toch was het even later raak en scoorde Prinses Irene keer op keer afstandsschoten. De stand was flink opgelopen tot een achterstand van 7-1. Auke scoorde voor rust nog een wegtrekbal, waardoor we de rust in gingen met een 7-2 achterstand.

In de rust gingen we, ondanks de grote achterstand, uit van de positieve momenten in de wedstrijd. Er werden genoeg goede kansen gecreëerd, alleen ze zaten niet. De passing kon op bepaalde momenten beter en verder was het zaak om terug te komen in de wedstrijd. Na de rust kwam DAW goed uit de kleedkamers en scoorden we twee afstandsschoten raak. De stand was minder tekenend voor de wedstrijd. Helaas was het gat te groot en bleef Prinses Irene maar scoren. Er vielen nog enkele doelpunten aan beide kanten. De wedstrijd eindigde in een stand van 12-7. Een verdiende winst voor Prinses Irene.

Aankomende donderdag staat er een bekerwedstrijd gepland in Reusel. DAW neemt het op tegen de Nederlandse kampioen Rosolo. Op zondag staat er ook een uitwedstrijd op het programma. Stormvogels is de volgende tegenstander, die momenteel tweede staan.

Opstelling:
Auke de Vent (3), Annerieke van Keijsteren, Tara Oostendorp, Dide van der Heijden, Carlijn van den Hoogen (1), Lynn Vos, Renske van Vugt (2), Fem Vos en een invalbeurt voor Bo Hendriks (1).

PrIrene DAW 250922 1


PrIrene DAW 250922 2

DAW korfbal 1 speelde eerste thuiswedstrijd op herfstachtige zondag 

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 109

DAW speelde zondag 18 september de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen MKV uit Milheeze. Bo was niet aanwezig en dat zorgde voor een wijziging in de basis. In het begin van de wedstrijd was het vooral voor DAW zoeken naar de juiste kansen. In de verdediging stond het nog niet meer goed en dat zorgde ook meteen voor een tegen doelpunt. DAW herpakte zich goed en Renske scoorde een mooi afstandsschot. We werkten hard voor elkaar en dit resulteerde in een 4-2 voorsprong in het voordeel van DAW. Het spel viel aan de kant van DAW stil en hier profiteerde MKV van. Zij kwamen terug in de wedstrijd en namen de voorsprong over 4-6. Vlak voor rust wist Annerieke een mooi schot achter de korf te scoren. Ruststand: 5-6 

In de rust was het belangrijk om de goede, juiste kansen te pakken en individuele spelers uit te gaan spelen. Ook was het belangrijk om de focus te houden en fel te blijven, want het is nog niet klaar. Toch bleef DAW moeite houden met het snijden op het blok. De score liep verder uit voor MKV die, met nog een kwartier spelen, op een voorsprong van 9-12 stonden. DAW bleef werken voor elkaar en ging zoeken naar de beste kansen. Met nog 3 minuten te spelen, wist Dide de gelijkmaker te scoren. Dit was ook meteen de eindstand: 12-12. 

Het was een zwaarbevochten punt dat DAW uiteindelijk uit het vuur wist te slepen. Volgende week speelt DAW om 12:30 tegen Prinses Irene, waar al het publiek zeker welkom is. 

 

Doelpuntenmakers:

3x Annerieke

3x Demy

2x Renske

1x Fem

1x Auke 

1x Dide 

1x Lynn

DAW Korfbal 1 neemt de eerste twee punten mee naar Schaijk!

 • Geschreven door Dide v/d Heijden
 • Categorie: Korfbalnieuws
 • Hits: 153

Dit seizoen zijn er een paar wijzigingen gekomen in de selectie van DAW 1. Zo hebben Liza de Groot en Femke van de Wijst besloten om lager te gaan spelen. Hiervoor hebben zij plek gemaakt voor Fem Vos die vanuit de jeugd overkomt. De voorbereiding naar aanloop van de competitie ging moeizaam. Door enkele wijzigingen binnen de vakken door te voeren, moesten de dames vooral weer even aan elkaar wennen. Er zijn twee toernooien gespeeld waarin het ‘simpel spelen’ centraal stond.

De eerste competitiewedstrijd was meteen een hele belangrijke. ODIO is het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de hoofdklasse. Dit betekende voor ons dat we meteen op scherp moeten staan en geen punten moeten laten liggen. De focus lag op het simpel spelen en kijken naar elkaar, daarnaast was het de taak om in de verdediging goed te focussen. Al na de eerste aanval kwam ODIO op een voorsprong. DAW was erg zoekende naar de juiste kansen in de aanval. Er werd lang aangevallen, maar dit resulteerde nog niet in een doelpunt. De eerste helft was vooral aanpoten voor DAW, want ODIO was feller en haalde ons uit het spel. Na ongeveer 20 minuten wisten wij de stand naar 1-2 te brengen. ODIO had hier meteen een antwoord op en scoorde de gelijkmaker. Dit was ook meteen de ruststand voor de eerste helft. 

De dames van DAW moesten in de tweede helft echt aan de bak gaan. Zo was het belangrijk dat de passing beter moest en er geen onnodige fouten meer gemaakt werden. Het simpel spelen kwam ook bij deze wedstrijd terug. Er werd goed gezocht naar kansen, maar deze werden niet genomen of benut. Na de rust kwam de wedstrijd pas echt op gang. Binnen 5 minuten was de stand omgedraaid naar een 2-5 in het voordeel van DAW. Door deze voorsprong kwam er iets meer lucht voor de dames en gingen zij vrijer spelen. ODIO scoorde nog wel aansluitingstreffers, maar uiteindelijk was het DAW dat aan het langste eind trok. De score werd uiteindelijk 7-10 in het voordeel van DAW.

Na een welverdiende overwinning, vooral gezien de tweede helft, keert DAW terug naar Schaijk met twee punten op zak. Aanstaande zondag spelen wij thuis tegen MKV om 13:00.