Pieter van den Brink blijft nog een jaar bij DAW Schaijk!

• Geschreven door Dide van der Heijden
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 147

Het afgelopen seizoen is Pieter van den Brink de coach en trainer geweest van DAW korfbal 1. Daarnaast gaf hij ook training aan het tweede team en eenmaal per week aan de A1 en het derde team. Beiden willen graag nog een seizoen met elkaar door. Pieter is een positieve coach en dit werkt motiverend voor de dames. Ook benadert hij op een persoonlijke manier speelsters en werkt hij aan eigen leerdoelen met ze. Helaas heeft het binnenseizoen van het eerste niet gebracht wat ze wilden: een kampioensschap. Toch is er wel degeljik groei te zien binnen de selectie. Een samenwerking die alleen maar kan blijven groeien en die nog meer kan brengen.

Vanuit het bestuur zijn ze tevreden met de inzet van Pieter naar de teams. Daarnaast denkt Pieter ook actief mee in de jeugdopleiding en andere bijdrages. Wij kijken uit naar de samenwerking die er is en gaat komen!

DAW Korfbal 1 sluit zaalseizoen sterk af met winst op de kampioen

• Hits: 123

Op zondag 25 februari speelt DAW Schaijk 1 haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. De return tegen Corridor staat op het programma. Om de tweede plek te behouden moeten de dames van korfbal 1 winnen, daarnaast hebben ze ook iets goed te maken op de vorige wedstrijd. Er werd teleurstellend verloren tegen Corridor 1 met 12-10.

Om 10.45u werd de wedstrijd afgetrapt in de Eeght. DAW begon met dezelfde opstelling als de vorige wedstrijd, waardoor Auke de Vent en Britt Roesink op de bank begonnen. Voor het eerst na minimaal een jaar blessureleed zat Renske van Vugt weer op de bank. DAW startte de wedstrijd met een duidelijk plan: een goede uitbal. Door hier fel te starten lukte het Demy Geurts om het eerste doelpunt binnen een minuut te maken. Even later was het Annerieke van Keijsteren met een afstandsschot. De 2-0 voorsprong stond op het bord. Het nieuwe aanvalsvak was de eerste 10 minuten vooral aan het zoeken naar de juiste kansen. Uiteindelijk kwam de 3-0 op het scorebord door opnieuw een afstandsschot van Lynn Vos. Corridor wist hier snel op te reageren en scoorde binnen enkele minuten 2 doelpunten. Aan beide kanten werd er strak en consequent verdedigd, waardoor er weinig doelpunten vielen. De meiden zochten na 30 minuten de kleedkamers op met een tussenstand van 5-4 in het voordeel van DAW.

In de rust werd er gesproken over de rust bewaren in de aanval. Er wordt meegegaan in een snel tempo, waardoor we niet in onze kracht komen te staan. Verdedigend stond het strak en ging de communicatie goed. Er was veel vertrouwen en de kansen moesten beter afgemaakt worden, zodat de voorsprong weer groter werd. Beide teams kwamen ongewijzigd de kleedkamers uit. In het begin van de tweede helft was de verdediging niet helemaal gefocust en waren er veel kansen voor Corridor. Deze werden niet afgemaakt en aan de andere kant scoorde Dide van der Heijden een doorloopbal en was het gat twee doelpunten: 6-4. Er werd aan beide kanten gescoord en DAW begon iets uit te lopen. Na 10 minuten stond er 9-5 op het scorebord. Vanaf dit moment ging het hard. De aanvallen werden goed georganiseerd en er werden mooie, goede kansen gecreëerd. Het ene doelpunt viel na het andere: afstandsschoten en wegtrekballen, ze vielen er gemakkelijk in. Halverwege de tweede helft werden zowel Demy als Dide gewisseld met een lichte enkelblessure. Zo kon Renske van Vugt haar eerste minuten in het eerste weer maken. Corridor wist weinig in te brengen en heeft na rust maar 3x de korf kunnen vinden. Daniek Kuijpers maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand: 16-7 in het voordeel van DAW. Een dikke en overtuigende winst op Corridor. De tweede plaats is veilig gesteld. Met het spel van de afgelopen weken speelt DAW steeds overtuigender, dit geeft vertrouwen voor het buitenseizoen waar in de hoofdklasse gespeeld wordt.

Het tweede van DAW Schaijk heeft een langere competitie en kan zelfs aankomende zondag al voor het kampioenschap gaan spelen. Om 12.15u wordt er in Schaijk tegen Altior 3 gespeeld. Alle support is hier welkom, zodat we ze naar het kampioenschap kunnen juichen.

Opstelling:

Meike van Dinther (1), Daniek Kuijpers (2), Carlijn van den Hoogen (1), Lynn Vos (1), Dide van der Heijden (1), Bo Hendriks (3), Annerieke van Keijsteren (3), Demy Geurts (4)

Reserves: Auke de Vent, Britt Roesink en Renske van Vugt

Coach: Pieter van den Brink

Zondag 18 februari een oefenwedstrijd met oude bekende!

• Hits: 130

Op zondag 18 februari speelt DAW korfbal 1 een oefenwedstrijd tegen Eurogirls/Rietvogels 1.

Om 11.00u in de Eeght in Schaijk wordt de wedstrijd gespeeld. Eurogirls/Rietvogels 1 is het team van voormalig coach Bert Weeren. Vorig jaar in de zaalcompetitie werd er voor het laatst tegen elkaar gespeeld. Naast oude bekende Bert, komt de coach van de afgelopen drie seizoenen Tom Schuitema de wedstrijd fluiten. Een leuk weerzien met elkaar!

Al het publiek is welkom om deze oefenwedstrijd te bekijken. Om 11.00u in sporthal de Eeght!

DAW behoudt met nipte zege de tweede plek

• Hits: 170

Op zondag 4 februari speelde DAW Schaijk haar laatste uitwedstrijd van het zaalseizoen. De wedstrijd werd gespeeld in Wijchen tegen Fortuna’74. Deze tegenstander staat op de 5e plaats met 5 punten. In de thuiswedstrijd speelde DAW teleurstellend en tegen de verhoudingen in gelijk. Er werd aan beide kanten maar liefst 5 keer gescoord. Het was tijd om dit recht te trekken.

Om 13.15u floot een oude bekende Tom Schuitema (de coach van vorig seizoen) voor het begin van de wedstrijd. Het was Fortuna’74 dat vrij snel op een 3-0 voorsprong kwam. Het aanvallende spel van Fortuna’74 bleek te werken en ze bleven de voorsprong een lange tijd houden. Daniek scoorde in de 11e minuut voor DAW en hiermee leek de comeback te komen. Echter bleef ook Fortuna’74 scoren. DAW kreeg ondanks het gehaaste spel, wat mede kwam door het goed drukgeven van Fortuna’74, genoeg kansen. Er werden strafworpen en vrije schietkansen gemist. Op deze manier kon de achterstand niet weggewerkt worden. Richting het einde van de eerste helft waren het Demy Geurts en Carlijn van den Hoogen die met twee afstandsschoten de score gelijktrokken. De ruststand: 7-7.

In de rust werd er gesproken over de onrust in de aanval. Verdedigend moet de communicatie op bepaalde momenten beter en moet er consequent verdedigd blijven worden. Aanvallend werd er niet goed onder de druk uitgespeeld en werd er te veel onnodig gelopen. Dit moest anders na de rust.

Helaas lukte het de aanval niet om dit meteen op te pakken en kwam er na 5 minuten het tegendoelpunt. Opnieuw een achterstand die weggewerkt moest worden. Tot twee keer toe is het gelukt om terug op gelijke hoogte te komen. Met nog 15 minuten op de klok was het voor het eerst dat DAW de voorsprong wist te pakken. Meike van Dinther scoorde op een belangrijk moment een strafworp (9-10). Tien minuten bleef het spel op en neer gaan en werden er weinig kansen weggegeven. In de laatste 5 minuten wist opnieuw Meike te scoren met een doorloopbal. Dit leek het verlossende doelpunt. Fortuna ’74 gaf niet op en kreeg nog een strafworp die goed werd benut. Tot de laatste minuten bleef het spannend, gelukkig bleef de stand onveranderd en eindigde de wedstrijd in 10-11 in het voordeel van DAW.

De komende weken zijn er geen wedstrijden in verband met Carnaval en de vakantie. Op 25 februari speelt DAW Schaijk haar laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. Een competitie die eerder klaar is vanwege promotie- en degradatiewedstrijden. DAW Schaijk speelt tegen Corridor 1, dat vorige week kampioen is geworden. Voor DAW staat de tweede plek nog op het spel. Om 10.45u wordt er gespeeld in de Eeght.