Korfbalnieuws

Waar de A1 een prima wedstrijd speelt, verliezen senioren 1 en 2 nipt!

  • Geschreven door B&D
  • Categorie: Korfbalnieuws
  • Hits: 50

DAW Schaijk Korfbal

Waar de A1 een prima wedstrijd speelt, verliezen senioren 1 en 2 nipt!

Zaterdag 18-01 beloonde de A1 zichzelf door DSV in de 2e helft van het veld te schieten. Na hard trainen en extra training op het korfbalspreekuur was dit erg verdiend. 

In een gelijk opgaande 1e helft, waar DAW nog te ongeduldig en gehaast was, werd de ruststand 6-5.  In de 2e helft werd het spel iets anders georganiseerd en prima uitgevoerd.

Er werd meer op de loopacties gelet en er ontstond meer ruimte voor het schot.

Nog maar één doelpunt tegen en verder alleen maar schoten op afstand die resulteerde in een 14-6 overwinning.

22Het trainen samen met Demy en de hoofdtrainer gaat prima en het volgen van de trainerscursus werpt zijn vruchten af. Het team ontwikkelt zich goed en het zelfvertrouwen neemt hand over hand toe. Meiden proficiat.

21

 

 

 

 

23

 

 

 

Voorafgaande aan de wedstrijd in de reserve Topklasse is het team van de D2 op bezoek geweest. Samen met de coach wilde zij meer weten over de schotklok. Na de wedstrijd was er gelegenheid tot vragen en mochten de meiden de tips en tops opschrijven. De getoonde ambitie die hier wordt getoond is de toekomstvisie van DAW. Jong geleerd is oud gedaan.

 

 

 

 

DAW 2- Swift 2

Na een stevige verliespartij vorige week tegen Swift uit, was het team erop gebrand om vandaag de punten in Schaijk te houden. Helaas waren we niet compleet en hadden we een blessure. Als we niet samen kunnen trainen, wordt het in de wedstrijden ook lastig om bepaalde automatismen te ontwikkelen. Een dame die in het vak ontbreekt, is bij een teamsport als korfbal funest.

DAW begon prima aan de wedstrijd en liep in de eerste zeven minuten uit naar 5-1. Dan lijkt het wel of de concentratie eruit is en komt Swift terug en gaan we de rust in met 7-7.

Na rust gaat het nog gelijk op, maar in de 10e minuut wordt weer te veel ruimte gegeven en loopt Swift weer uit naar 11-15. Opnieuw richt DAW 2 zich op en komt terug op 15-16. De wedstrijd was net te kort om nog gelijk te komen. Als we nog beter en consequenter onze afspraken nakomen, kunnen we dit soort wedstrijden winnen.24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAW 1 – MKV

Voor het 1e is elke wedstrijd een soort van finale. Helaas was Maud ziek, maar we begonnen prima aan de wedstrijd. Na een 2-0 voorsprong en vervolgens 3-1 geven we langzamerhand MKV te veel ruimte. Hierdoor laten we ons foppen in de kleine ruimte en maken individuele foutjes. Onze aanval komt moeilijk tot scoren en MKV loopt uit naar 5-8 in de rust. Na rust scoort MKV nog maar 2x. Ook DAW weet de vele doelkansen (87 voor en 48 tegen) en 2 strafworpen niet te benutten en moet helaas met 8-10 de winst aan MKV laten. Een onverdiend verlies. We zullen de komende weken vol aan de bal moeten om bij te blijven voor de 1e plaats in de poule. De dames kunnen het, nog wat meer raakschieten en de (kleine) kansen meer benutten en het komt goed.

DAW 1 Korfbal hervat competitie, na oud en nieuw, met winst.

  • Geschreven door B&D
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 125

Het is duidelijk, dat als DAW mee wil blijven doen voor de 1plaats elk weekeinde een finale is. Een punt verliezen betekent wellicht einde zicht op promotie.

Vandaag speelde DAW 1 tegen Rietvogels. Een niet te onderschatte ploeg die weliswaar onderaan staat met 1 punt, maar al vaker andere ploegen het flink moeilijk maakte.

DAW liep voor rust uit naar een 4-10 ruststand. Het doel om te scoren was in ieder geval voor de 1e helft gehaald. Hier en daar wat slordigheden, wat situaties waarbij de scheidsrechter niet altijd ingreep, maar verder ging het goed.

De 2e helft werd goed begonnen, de concentratie was er, maar het scoren viel stil. De wedstrijd werd steeds fysieker en dat ging niet ten goede van het spel. We misten een strafworp en vele kansen. Met een eindstand van 8-12 kunnen we min of meer tevreden zijn.

Volgende week staat de wedstrijd DAW-MKV in het programma. Om 12.15 uur zien we u graag voor deze voor DAW en MKV belangrijke wedstrijd. Bij winst doen we mee, bij verlies hebben we het niet meer in eigen hand.

Het 2e speelt dan om 10.30 tegen Swift. Na een goed begin van de competitie en nu wat verlieswedstrijden zijn ze er op gebrand om ook deze pot te winnen.

Pupil van de Week - Saskia Geurts van Kessel

  • Geschreven door Martijn de Graauw
  • Categorie: Jeugdnieuws
  • Hits: 158

Naam: Saskia Geurts van Kessel
Leeftijd: 8 jaar
Team: E3

1. Hoe vond je het om pupil van de week te zijn?
Ik vond het heel leuk! En ook een beetje spannend van te voren.

2. Wat vond je van de wedstrijd?
Leuk, DAW heeft gewonnen!

3. Wie vind je de beste speelster?
Ik vind Fay-Jewel een goede speelster. Ze kan goed schieten.

4. Wat vind je het leukste bij korfbal?
Het schieten tijdens de trainingen en wedstrijden.

5. Wat heb je gisteren met je eigen wedstrijd gedaan?
Gisteren hebben we niet gespeeld. Afgelopen woensdag wel. We hebben toen met 7-5 gewonnen van SPES.

6. Wil je zelf nog iets zeggen?
Nee.


Saskia, namens DAW KB1 willen we je bedanken voor het zijn van de pupil van de week! Goed gedaan!

Saskia GeurtsvanKessel